Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[ZAPOWIEDŹ] Wyraj [POLSKI DEDYK]

Weles

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Na samym początku może zacznę od wprowadzenia. Serwer który chcemy stworzyć, będzie serwerem postawionym profesjonalnie. Grupa zajmująca się projektem ma wieloletnie doświadczenie w tych sprawach. I tutaj może przedstawię nasz zespół:

*Weles - Webmaster, ServerOperator [Doświadczenie: 5 Letnie]

*Creative01 - Grafik

*Iks - QuestMaker

Naszymi plikami serwerowymi są SF2010FIXED, nad którymi pracowaliśmy od 2011-01-26. Za ten czas serwer został spolszczony w 100%, proszę tego jednak nie odbierać tak, jak piszą inne serwery, a mają spolszczone przykładowo 10 misji. Nasz serwer był spolszczany przez nasz zespół od zera, niczego gotowego nie pobieraliśmy, Baza danych jak i Misje, czy komunikaty w locale_string są w pełni po polsku, bez żadnego słowa nie po polsku. Cóż, trudno było o nazwę serwera, lecz po paru dniach zainteresowania mitologią Słowiańską, sprytnie wymyśliliśmy historię gry, i dopasowaliśmy nazwy nowych potworów czy lokacji do krainy. Teraz może opiszę nazwę serwera:

Akcja gry będzie toczyć się w bajecznej krainie, do której na zimę odlatują ptaki i z której przychodzi wiosna, a także z której bociany przynoszą dzieci. Na samym początku, Słowianie wierzyli tylko w jeden raj, który nazwali "Wyrajem". Kraina położona daleko za morzami, aż na końcu Drogi Mlecznej. Nikt nigdy nie odkrył Wyraju, ani co tam naprawdę jest, i czy on w ogóle istnieje. Wyobrażano go sobie jako ogród za żelazną bramą, broniącą wstępu istotom żyjącym. Wyraj położony jest w koronie Drzewa Kosmicznego, centrum wszechświata Axis mundi.

Jeżeli chodzi o Bugi, wszystkie najważniejsze zostały wyeliminowane, min: Wejścia do Lochów małp na pustyni, po teleportacji do Piekła (jinno) nie ma potworów, bugi na pieniądze czy doświadczenie, wszystkie błędy zapisywane na serwerze w katalogach ./game, ./game99, ./auth, ./db o nazwie syserr.txt zostały wyeliminowane, mamy w 100% sprawne pliki.

Co zainspirowało nas do stworzenia tego serwera?

Otóż, widzieliśmy wiele serwerów które nie potrafią stworzyć czegoś z chodź najmniejszym wkładem w serwer, którzy stawiali serwery na samych gotowcach z różnych for i innych źródeł.

Wiemy o waszych doświadczeniach z ostatnich 2 lat, gdyż to wyszło wiele was nie zadawalających serwerów, których daty premiery były przekładane wiele razy, serwery były totalnymi gotowcami z forum, nie były do gry z powodu zbyt licznej ilości bugów czy włamań na serwer ze strony osób trzecich (min. Sql INJECTION, Foo Hacking PHP) oraz wiele więcej sposobów hackingu, które znamy i zabezpieczyliśmy przed nimi nasz serwer. Od czasów gdy tworzymy serwer, testuje go dość liczna ilość osób jak na testy 5 miesięczne, gdyż jest to liczba 20 osób.

Nie będzie to serwer Hard, ani Easy - Maksymalny poziom do osiągnięcia będzie wynosił 120LvL, początkowo będzie łatwiej wbić poziomy do ok. 30LvL, gdyż w prawdzie dopiero od tego momentu zaczyna się prawdziwa zabawa.

Nie zapomnieliśmy też o Fabule serwera, jak już wspominałem w początkach Zapowiedzi. Oprócz fabuły będzie na pewno ponad 30Misji fabuły pobocznej/misji pobocznych, nie zapominajcie że napisałem NA PEWNO 30 misji, w takim razie może być ich nawet 100 czy więcej, poprostu 30 już mamy gotowych, i tyle ich będzie pobocznych na pewno.

Cóż, jeśli chodzi o nowe mapy, aktualnie GOTOWYE są 3 nowe, z potworami: Gnolle, Trolle, Naga - Mamy też plany wprowadzić 4 lokację, lecz to jest jeszcze do przemyślenia. Będą to krainy typu "Premium", co oznacza że tak jak do Atlantydy, czy Lochu małp będą potrzebne Przepustki. Określeniem, lokacje premium nie mamy na myśli kupna przepustek tylko z ItemShopu, gdyż do każdej nowej krainy przepustkę będzie można zdobyć w grze.

Jeśli chodzi o Przedmioty, to będzie ich bo tak powiem - Wiele. Edytowanych będzie parę szkatułek bossów, które zmian potrzebują.

W planach jest 10 Piętro wieży demonów, ale czy to ma sens? Sprawdzimy, pożyjemy, zobaczymy - I stwierdzimy oficjalnie czy ono będzie czy też nie.

Oprócz tego, nasz klient będzie miał zabezpieczenia, dzięki którym trudno będzie włączyć hacka, czy uruchomić kamermoda, lecz jak wiadomo - Dla chcącego, nic trudnego.

Cóż, w sprawie strony WWW, będzie miała ona adres globalny z funkcją dwóch języków, Polski oraz Angielski. Co oznacza adres globalny? Adres który ma końcówkę jako .com, .net lub .org - Domeną już jest adres: http://wyraj.com z dwóch powodów: Końcówka .com jest domeną globalną, Domena .pl jest już zajęta, co nie zmienia faktu że nie chcieliśmy i tak kupywać domeny z zakończeniem .pl, strona obecnie nie jest na naszym sprzęcie, a na sprzęcie znajomego.

A więc to na tyle jeżeli chodzi o Wyraj. Zainteresowanych serwerem prosimy o pisanie opinii w tym temacie, jak i zapraszania ludzi do owego tematu.

Zapewne też jesteście ciekawi kiedy premiera. Informacja ta zostanie podana, gdy będzie na to czas. Myślę że będzie to gdzieś Lipcu, ale to są tylko moje przypuszczenia na obecny czas.

Pozdrawiam, Weles.

Edytowane przez Weles

Kontakt ze mną & moja strona domowa: http://xeer.tech

Opublikowano (edytowane)
5 Letnie]

pomyliłeś się bo metin istnieje w polsce 4 lata

Edytowane przez Cerrid

Gta San Andreas download (up by me):

Witam

Jako iż nieliczni mają GTA SA, a chcieli by mieć i nie płacić pieniędzy za orginał daję wam tutaj moją domenę z uploadem gta sa. Pod tą grafiką naciskacie download i przenosi was na megaupload gdzie czekacie 60 sec i następnie pobieracie już ją na swój komputer.

ZAKAZ KOPIOWANIA NA INNE FORA BEZ MOJEJ ZGODY!!!

Gdy się skończy upload proszę pisać pw up-nę nowy.

http://gtasanandreasgame.cba.pl/

seeeey.jpg

Nie trawię...

Opublikowano (edytowane)

pomyliłeś się bo metin istnieje w polsce 4 lata

Webmaster, ServerOperator to to w czym się specjalizuję np. ja - GameAdmin i GameMaster to osobne rangi, które będą miały poszczególne osoby w grze.

Może wymażę dodatkowe rangi, skoro nie rozumiecie tak jak to ja napisałem.

Edytowane przez Weles

Kontakt ze mną & moja strona domowa: http://xeer.tech

Opublikowano

Tak,tak.

Znowu denny dedyk.

Może zagram, lecz myślę, że to będzie kolejny nie wypał.

&Wprowadzenie weryfikacji prywatnych serwerów poprzez wstawienie SS'a bądź video z zapowiadanego serwera. Na przynajmniej 2 SS'ach/ Video musi być napis poprzez komendę /b bądź /n "Dla MPCforum". SS/Video ma znajdować się na pierwszej stronie!

&.Żadna zapowiedź nie może być napisana wcześniej niż 14 dni przed otwarciem serwera.

&.Konieczne jest dodanie FAQ w zapowiedzi.

Zastosuj się

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...