Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mój złom

p4w6i4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak więc mój złom (czyli komputer) wyłączą sie bez powodu gdy gram w grę w fifę zagram około 5 min i bum! w metina około 1h i bum juz nie mówiąc o innych grach. Powiem tak ja myślę że jego czas chodzenia dobiegł końca.Chodzi średnio po 8 h na dzień ? Macie jakieś porady pomysły piszcie ;)

sygnatura to nie miejsce na takie oferty, skorzystaj z działu giełda.

Opublikowano

Ja na kompach przyznam się nie znam się za bardzo wiem że w tamtym roku miałem bardzo podobnie dojebali mi 1 wiatrak i działało aż do tego upalnego czasu .Wiatraki chodzą.A procka nie umiem sprawdzić;D

Opublikowano

Możliwe że to zasilacz.

INNE MOŻLIWOŚCI:

-Przegrzewa się.

-Wirus.

p o m a t u r z e c h o d z i l i ś m y n a k r e m ó w k i

Opublikowano

Komputer się wali hmm.... same kosmate myśli mam o_0

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

76561198014515809.png

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

@Up ty lepiej nie myśl ;D

Od wirusów hmm no nie wiem antywira nie mam ;D

A jak się przegrzewa to co ja mam mu zrobić ??

Opublikowano

http://lmgtfy.com/?q=co+zrobi%C4%87+gdy+komputer+si%C4%99+przegrzewa

Użyje google za Ciebie.

p o m a t u r z e c h o d z i l i ś m y n a k r e m ó w k i

Opublikowano

Miałem tak kilka razy..

Wyczyść ev. format. No chyba, że ci się coś zjebało to wymień.

; )

Opublikowano

http://imageshack.us/f/828/112331.png/

To jest ss z programu który pokazuje temperaturę nie mam żadnej gry włączonej przy metku miałem po 100 stopni....Jak mam go przeczyścić czym ?

Ostatnio tata czyścił mi go 2 miesiące temu jakimś powietrzem ..

Opublikowano

Sprężonym powietrzem ;]

A tak na serio to musisz go całego rozmontować i wentylatory wyczyścić i z kurzu też ;/

Najlepiej będzie jak oddasz do specjalisty.

.

Opublikowano

Sprawdź:

•  
  • Zasilacz
  • Wirusy
  • Temperatura
  • Ilość Kurzu
  • Wyczyść Rejestr

Jestem kulturalną osobą , lecz szacunek okazuje tylko osobom które na ten szacunek zasłużyły!Jeśli pomogłem Kliknij TU

1260200783byplonskijudo.jpg

Opublikowano

Ta i będzie bulić ,lepiej samemu odkurzaczem środek z grubsza tylko i będzie prądzić.

Jeżeli chcesz uszkodzić komputer to masz rację odkurzaczem będzie idealnie. Tu nie chodzi o czyszczenie z "grubsza" tylko głównie o wentylatory.

.

Opublikowano

1. Podaj dokładną konfigurację komputera, w tym markę, model i moc zasilacza. Jeśli nie wiesz jak to sprawdzić- pisz.

2. Pobierz program OCCT i wykonaj test OCCT: CPU na domyślnych ustawieniach. Program wygeneruje kilka wykresów, wrzuć je na forum.

3. Przeskanuj komputer programem Malwarebytes AntiMalware i wrzuć log na forum.

Opublikowano

1. Podaj dokładną konfigurację komputera, w tym markę, model i moc zasilacza. Jeśli nie wiesz jak to sprawdzić- pisz.

2. Pobierz program OCCT i wykonaj test OCCT: CPU na domyślnych ustawieniach. Program wygeneruje kilka wykresów, wrzuć je na forum.

3. Przeskanuj komputer programem Malwarebytes AntiMalware i wrzuć log na forum.

http://imageshack.us/f/692/2313121.png/

http://hostuje.net/file.php?id=492799a8883a3ace7cbfa27ad0306c19

to plik loga z Malwarebytes z tym że już to usunołem

@Edit 2 na zasilaczu pisze

Tracer 4Life 400

AC-230V 4A 50Hz

Ale 2 wiatraki bardzo mało w porównaniu do 3 chłodzą;/

Opublikowano

1. Jeśli usunąłeś wirusy, które wykrył Malwarebytes to ok, jeszcze raz przeskanuj komputer i wrzuć log (najlepiej na wklej.org).

2. Nie dałeś wykresów z OCCT. Przeprowadź test OCCT: CPU na domyślnych ustawieniach i wrzuć na forum wykresy, które wygeneruje.

3. Zasilacz to złom niebezpieczny dla komputera. Jeśli masz taką możliwość sprawdź komputer na jakimś innym, bo to on może być przyczyną.

Opublikowano

Teraz jest tak gorąco i wszystkie zjebane komputerki z allegro będą się wyłączać. Pzdr tym, co mówili, że komputery allegro są dobre.

Innym razem.

Opublikowano

@Up Ale ja nie mam komputera z allegro....

@ 2x up

1.

http://wklej.org/id/542018/

2. Nie zbyt to wiem bo te wykresy się ciąglę ruszają ale takie coś

http://imageshack.us/photo/my-images/27/341f.png/

3.Niestety nie mam takiej możliwości...Czyli mam wymienić zasilacz ?

Opublikowano

1.Wirusów już nie ma, jeszcze raz przeprowadź szybkie skanowanie i wrzuć log. Ponadto wykonaj log programem Security Check i podaj go w temacie (każdy log w osobnym spoilerze, albo jako osobny wpis na wklej.org).

2. Nie o to chodzi. Włącz OCCT, wybierz zakładkę OCCT: CPU i nie zmieniając ustawień kliknij na zielony przycisk ON. Zacznie się test, który potrwa godzinę. Kiedy się skończy otworzy się folder z kilkoma plikami graficznymi. Wrzuć je jako załączniki do posta.

3. Zasilacz jest do wymiany. Jego dalsze używanie może skończyć się uszkodzeniem komputera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...