Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rusro czy coś innego? Wejdź i doradź !

Raxis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich bardzo serdecznie i mam pare pytanek na temat serweru RuSro...

a więc :

- czy ten serwer istnieje, czy ktos tam gra (chodzi głównie o polaków).

- czy są jakieś polskie gildie które przyjmują ludzi bez ogranicznika lvl-a?

- jak z wbiciem na serwer?

- czy trzeba konfigurowac język na komputerze z PL na Ruski?

- gdzie zalozyć konto i pobrac clienta? (wiem ze gdzieś to jest na forum ale szukalem i nie potrafię znaleźć - prosiłbym o linka)

- czy raty są takie same jak na iSRO?

...i takie pytanko jeszcze ogólnikowe.. Gdzie proponujecie mi zacząć przygodę w SRO? uprzedzam ze gralem juz na ZSZC, iSRO i EliteSro ale zaden z tych serwów mnie nie przyciąga z różnych przyczyn... tzn. wbijanie, crashe, lagi, limit ip, częste "Check" serwera... co myślicie o Csro?

To na tyle moich pytań, proszę o odpowiedzi użytkowników tylko obeznanych w tych tematach..

Dziękuję bardzo, pozdrawiam !

Jeżeli wiem w czym tkwi problem, ZAWSZE Ci pomogę.

Opublikowano

Kurde człowieku czemu pytasz o takie żeczy w sekcji Privów?

Rusro To oficialna versja Silkroada tak samo jak kSro czy Csro, tylko ruSro jest oczywiscie w Rosji i większość grzczy to rosjanie.

No jeżeli EliteSro ciebie nie przyciaga to rSro tym bardzie ciebie nie przyciagnie bo jak wspomniałem to oficialna wersja więc raty gold i all jak na iSro x1.

Opublikowano

@UP

czlowieku, jestem tylko czlowiekiem tak samo jak i Ty więc chyba mogłem nie wiedziec lub pomylić się... nie grałem na ruSro dlatego tez nie wiem czy jest on privatem jakimś czy officialem.. ja prosiłem o wypowiedzi doświadczonych graczy a nie o krytykowanie tego co napisałem i gdzie !

A jezeli chodzi o EliteSro to zupełna lipa jak dla mnie... owszem, jest fajnie bo dobre raty i euro chary ale co z tego jak wbic nie mozna, crashe non stop i serwer od czasu do czasu Check... Szukam stabilnego serwera gdzie bede mogl wbic wysoki lvl i miec swiadomosc ze nie zostanie on zamknięty za miesiąc czy pół roku. Nie mowie ze z Elite tak będzie, bo moga naprawić te wszystkie bugi czy jak to tam nazwac i tez serwer będzie okej. Ja na chwile obecną szukam czegos stabilniejszego... Niech ten exp jest taki jak na isro ale niech serwer będzie sprawdzony i stabilny.. Pozdrawiam jeszcze raz.

Opublikowano

No to Jezeli chcesz grac na serverze z euro to jedynie elite ci polecam

1. Crashe są tylko przy logowaniu ja będac w grze miełam może ze 2 crashe przec 2 tygodnie grania (mniej niz na oficialach nawet)

2. Server od około tygodnia stoi praktycznie 24/7 chceki jak sa to może raz dziennie lub nawet raz na 2 dni.

3. Raty x15 wiec można wbic wysoki lvl (ja gram 15-16 dni i mam 75).

Praktycznie jedyna jego wada jest to że jest Full cały czas i czasem ciezko wbic. (zresztą isro ma to samo)

Jeżeli chcesz wbic duży lvl to tylko tam bo na Oficialnej versji rSro, Csro, Ksro, Tsro, Vsro które maja raty x1 powiedzmy ten 80lv będziesz bił z pół roku co jest po prostu porażką Silkroada.

Opublikowano

Gdyby na Elite szlo wbic za 1 razem tez bym tam z pewnością grał, ale szukam serweru jak napisałem wyżej na który wbije od strzala.... Dlatego szukam takiego poniewaz po częsci jest to związane z godzinami mojej pracy... pracuje o 8 rana do 20 wieczorem, więc pozniej juz nie chce mi się czekac i męczyc z wbijaniem.... Mam nadzieje ze wiesz oco mi chodzi ... Ja mysle nad Csro lub RuSro tylko nie wiem który lepszy. A co do ratów niech są takie jakie są, mi chodzi oto zeby tylko pograc bo zanudzam się wieczorami w domu...

Opublikowano

Hmm jeśli wolisz grać z rodakami i mieć bardziej z górki czytaj łatwiej to polecam Csro . Na początek dostajesz 20k sp + parę scrolli na speed'a [wcześniej dostawałeś lvl 1 broń +77 która odpowiadała broni lvl 40 , teraz tylko na VIP serverach ] , ogólnie miła atmosferka , sporo Polaków , taxi czy to free czy płatne jest , i jeśli lubisz to bot jest legalny od 70 lvl : ) . Jeśli chodzi o Rsro to trochę ciężko mi sie wypowiadać bo grałem tam tylko do 30 lvl i dostałem ban za nick [był po Rosyjsku ale niby wyglądał jak spam : O ] , niestety musisz mieć "wbudowany" język rosyjski w klawiaturę żeby w ogóle wbić na server . Servery są często crowdead ale nie tak jak w isro , atmosferka też jest Polaków równie dużo , ale niestety praktycznie nic nie dostajesz na start , taxi też jakieś się znajdzie.

To by było tak w dużym skrócie. Najlepiej poczytaj o oby dwóch serverach i zdecyduj sam. Jeśli chodzi o rarty są takie same jak w Isro czyli x1 . W Csro bardzo często są eventy na expa/sp. Na Rsro nie mam pojęcia jak jest z eventami bo nie pograłem za długo.

~Ti3v

Nick ING : Hantyr

Opublikowano

Ti3v - grasz dalej w Csro? Widzę ze dość obeznany jestes w temacie Csro, dlatego pozwolę zapytać jeszcze oto, czy musze miec wbudowany jakiś język tak samo jak jest na rusro? Z tego co napisales, to raczej napewno wybiorę Csro. Teraz tylko kwestia downloadu, rejstracji co gdzie i jak.. Zaraz postaram się poszukać gdzieś na forum

Opublikowano

Nie nie musisz nic wbudować po prostu się rejestrujesz i ściągasz cliernta. Niestety już nie gram , skończyłem z silkiem :)

Download http://www.srocn.com/czss/download.asp [musisz się dowiedzieć który to bo się sporo pozmieniało od mojej ostatniej wizyty :) ]

Rejestracja : http://silkroad-online.pl/forum/index.php/topic,59054.0.html [mam nadzieje że nie dostane za to bana ]

AHA . Jeśli miałbyś problemy z lagami w grze to odśwież tutaj temat podam ci sposób na nie [nie u każdego działa : ( ]

Edit : aha i na każdy server wbijasz za pierwszym razem b.rzadko crowdead.

Opublikowano

rusro crowded? niezla beka...servery easy/populed. bany sa jedynie za niepoprawny nick typu "asdfgfbhdsajdf"...nick musi cos znaczyc lub miec sens..

Bot..? kazdy boci nikt bana nie dostaje. event w kazdy weekend na 2x exp i sp.

polakow tez duzo w miare.

lecz jak juz to i tak ci polecam csro, powod jest taki ze tam jest OD CHOLERY eventow typu na 150% scrolle, devil spirity, grab pety, globale itd.

bot nie jest legalny od "70" lv tylko od 1...bot zlegalizowany tam jest na maxa, nawet "cimo" zrobilo wlasnego bota lecz musisz juz znacz chinski zeby to ogarnac.

pakiet jezykowy wymagany nie jest, nie potrzebny nawet.

lagi ma kazdy, jest program ktory je redukuje "ipmana" czy jakos tak lecz z tego co mi ostatnio wiadomo zrobili go platnego...

Opublikowano

Jojmax powinien uczyc się od chińczyków ;p

Tez mogli by własnego bota wypuscic a nie tylko coraz wieksze utrudnienia dają żeby się bocic nie dało :(

Opublikowano

Słuchajcie, przy rejstracji konta muszę wpisac Imię i Nazwisko po Chińsku i jakiś Identyfikator.. ktoś mniej więcej pomoże mi ogarnąć?

Okej, Generator CID-ów juz znalazłem, ale jak wpisać po Chińsku Imię i Nazwisko? :)

Odwołuje wszystko, Imię i Nazwisko również wpisałem poprzez translatora google :P wpisałem swoje imię i nazwisko, zmieniło mi na Chińskie i gra :) teraz jeszcze kwestia tego clienta całego... Miałby ktos moze na jakims hostingu typu zippyshare, mega upload etc? bo z głównej pobiera mi 20kb/s :s

Opublikowano

sciagnij program "flash get" i sciagnij clienta przez to, powinno ci sciagac z taka predkoscia jaka pobiera zawsze.

Opublikowano

Nie chcę być marudny ale pomoze mi ktoś sciągnac z Flesh Get'a ? nigdy nie uzywalem tego programu :) sorry za ciągłe pytanie o to i tamto ale jestem "ciemny" w tych sprawach :P

.. bo jak włączam Flesh Get'a to zamiast normalnych liter mam "kwadraty"

Dobra dobra, coś klikłem (nawet nie wiem co) i zaczelo sciągać... średnia prędkość 140kb/s ....

Jednak proszę o nie zamykanie tego tematu, w razie problemów będę pisał tutaj, poco robić nowy :)

...jednakże do tej pory dzięki wszystkim którzy pomogli mi ogarnąc w miarę to Csro i tym którzy doradzili w co lepiej zagrać ;) wiedzialem ze moge na Was liczyc :)

Opublikowano

Jeśli chcesz się pozbyć kwadratów klikasz 3 kwadrat od przycisku minimalizuj i na dole pisze language - english :) , również możesz ściągnąć spolszczenie.

jak chcesz ściągać przez flashgeta to klikasz ppm na link [ tego co chcesz ściągnąć] - kopiuj adres odnośnika . Wchodzisz do flashgeta klikasz new i tak wklejasz ten odnośnik , i już się ściąga.

Aha i sory że nie napisałem ci o tym CIDzie :(

@ xcoom

sory ale pisałem że na Rsro się nie znam prawie w ogóle bo grałem z 4 dni i to z 3 +/- miesiące temu a to były czasy gdzie bot ksuł botowi i servery zapełnione .

Opublikowano

Pisze bo pojawił sie problem, ale wierze ze pomożecie mi go rozwiązac ..

Sciągłem Csro, zainstalowałem, patchowalem do v. 1.157 bo 1.159 jeszcze się sciąga (ma ponad 200mb). Sciąglem rowniez loadera, gdy wlaczam loadera, wybieram Div2 i klikam Launch... pojawia mi się coś takiego co przedstawia wam poniżej zdjęcie...

Poza tym jak wlaczam launchera, nie pojawia się przycisk startu, nawet jezeli wybiore serwer..

Sorry za załącznik, nie wiedzialem ze trzeba go specjalnie pobierac.. daję linka bez pobierania : http://zapodaj.net/2d00cb144c01.bmp.html

prob.bmp

Opublikowano

najnowsza wersja csro to 1.181 lub 1.182 , loader nie potrzebujesz bo to jest oficjalny server jak isro. Hmm postaram się znaleźć aktualny client .

Więc tak ściągasz client 1.165 - http://haotonglu.srocn.com/SilkroadOnlineChinaOfficialv1.165.rar

Instalujesz , nie updejtujesz launcherem

Ściągasz patch 1.165 - 1.175 - klik

Wypakowujesz go używając 7zip [archiwum poprosi o hasło : 请于2月16日0点更新 ]

Wgrywasz patcha

Po wgraniu ściągasz kolejnego patcha 1.175 - 1.181 - klik2

Wypakowujesz go używając 7zip [archiwum poprosi o hasło : 请于6月1日0点之后更新 ]

Wgrywasz patcha

Po wgraniu [ i mam nadzieję żadnego problemu :) ] włączasz launcher i zacznie się on updjetować jeśli będzie potrzebował.

Tyle . Życzę powodzenia .

~Ti3v

Opublikowano

najnowsza wersja csro to 1.181 lub 1.182 , loader nie potrzebujesz bo to jest oficjalny server jak isro. Hmm postaram się znaleźć aktualny client .

Okej okej, juz chyba nie potrzeba, spatchowałem do 1.159 , wlaczylem launchera i updatuje coś... chociaż bardzo wolniutko bo dopiero 6% a updatuje okolo 7-10min.

A poza tym, zeby mieć wszystko po angielsku, wystarczy miec loadera, zaznaczyc English Patch? czy Media angielskie?

Opublikowano

ja używałem media.pk angielskie ale powiem szczerze że teraz jak jest to nie wiem :O prawie 4 miechy nie grania .

Opublikowano

Witajcie, mam jeszcze jedno pytanko... ponieważ Csro juz ladnie dziala, niema zadnych problemów.... ale teraz zastanawiam się który serwer wybrac.. bo mam jakieś Chińskie znaki i nie rozrózniam na ktorym moze byc najwiecej polaków. Czytalem ze na jakimś "SŁN" ale nie wiem który to.... Załączam screena tutaj z serwer list Div2 i powiedzcie który to serwer. Dzięki

http://www.iv.pl/images/69154797149299418043.jpg

Opublikowano

Ten temat powinien być w dziale "Silkroad - Dyskusja Ogólna"

Ja polecam Csro, sam grałem lecz na razie mam przerwę, ze sroflagiem vip co 4-5 dni mam up :) Na tym globalu jest także tani Item Mall tzn. sklepik. Za około 45zł (2000pkt) wykupujesz full im tzn. premke, devil'a, graba i jeszcze Ci zostanie. Naprawdę gorąco polecam :)

Opublikowano

Okej dzięki wszystkim za pomoc :) naprawde jesteście pomocni :) Temat można zamknąć, na chwilę obecną juz wszystko wiem co i jak :) Dzięki jeszcze raz

Opublikowano

No to zamykam.

rSRO

29980.gif

Status: Off-line

Serwer: Artemida

Nick: Çňî_ß

Guild: Ňĺőíčę

Build: Rogue/Cler

Lv: XX

FARMING--> 250.000/1.000.000

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...