Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Robienie wrót+porady

kombass

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym się podzielić moim 3 letnim doświadczeniem co do robienia wrót.

Wrota Alfa,Beta,Gamma robię na dwóch zestawieniach konfiguracji:

Zestawienie numer 1:

To zestawienie tyczy się do alienów od Streunerów do Krystalantów.

1 konf:Na statku 15 laserów LF3( lub innych...kto jakie ma )8 napędów najlepiej tych najlepszych podkręconych Promerium+ 7 osłon BO2( Zalecane jest podkręcenie osłon sepromem) W dronach dajemy 16 LF3

2 konf:Na statku 15 laserów LF3 15 osłon BO2( ja wyżej zalecam podkręcenie sepromem.)W dronach 16 laserów LF3

Jeśli ktoś ma PET'a zalecam mu wsadzić same osłony i same LF3 + Mechanizm zbierania surowców.

Znamy już zestawienie numer 1. Co dalej?

Wskakujemy do wrót oczywiście :) Chyba nie muszę wyjaśniać jak robić alienów typu: Streuner lordakia mordony itd....więc przejdę od razu do Krystalinów ( malych krysiek).

Zalecam je zgromadzić w kupę ( zajmie to minutkę góra dwie ) . Gdy już są one zgromadzone w tzw: "kupę" latamy z nimi od lewego górnego rogu do prawego dolnego rogu tak jak jest to pokazane na screenie( Na mapie jest ukazana 2-8 gdyż nie mam aktualnie wrót na bazie.)http://zapodaj.net/32f6b92c7f70.jpg.html . Gdy znajdziemy się w pobliżu rogów lekko wykręcamy tak jak to jest pokazane na screenie:http://zapodaj.net/0b674f0c61b6.jpg.html. I tak robimy w kółko ^^Gdy będą one uciekały radzę ich nie gonić tylko bić kolejną. Zalecam również robić te alieny na DRUGIEJ KONFIE.

Sibelony: Te alienki radzę robić na 1 konfie. Są one wystarczające wolne więc można je spokojnie kręcić. Jeśli ktoś nie umie dobijać alienów podczas lotu radzę porozganiać ich do rogu i tam je dobić.

Sibelonity: Robimy je tak samo jak Małe krysie

Krystalony ( Duże krychy ) : Alieny te radzę robić na DRUGIEJ KONFIE. Oczywiście one również są wolne więc można je spokojnie kręcić. Osoby które nie umieją dobijać alienów w locie lub są one za słabe polecam je również rozgonić po rogach i tam je dobić.

W ten sposób można przejść Alieny od Streunerów do Dużych Krysiek w Alfie,Becie,Gammie

Ale zaraz zaraz....co z Protegitami?!

Nic się nie martwić :) O nich nie zapomniałem. Najpierw najlepszy wegług mnie konf na te alieny:

1 konf: 15 laserów LF3 na statku+9 napędów +6 Osłon BO2. W dronach same lasery( 16 sztuk )

2 konf: 15 laserów LF3 na statku + Full Speed na statku ( W dronach napędów nie włożysz xD ) a w dronach same osłony( 16 sztuk )

Dobra...mamy konf i co dalej?!

Wskakujemy do wrót oczywiście xD. Po wskoczeniu zmieniamy na DRUGI KONF !!! I zbieramy protki w grupę. Jak je zbierzemy w tę " Kupę " zmieniamy na 1 KONF i latamy z nimi od lewego górnego rogu do prawego dolnego rogu.( tak samo jak w małych krysiach) . UWAGA!!! Gdy zbliżamy się do rogu należy zmienić konf na drugi aby wykonać nawrót.( na tym pierwszym też można lecz nie polecam.) Tych ALIENÓW NIE DOBIJA SIĘ W LOCIE !!! NALEŻY JE ROZGONIĆ DO ROGÓW I TAM DOBIĆ.

Hurraaa!! Zrobiłem Alfe bete i gamme :) A co z Deltą ?!

Na Deltę nie mam już czasu bo zaraz muszę wyjść :) W wolnej chwili zrobię poradnik do Delty.

Pozdrawiam wszystkich użytkowników czytających mój poradnik. Z poważaniem - kombass

p.s. Jeśli Ci się ten poradnik podoba i myślisz że Ci się przyda...postaw plusika :) Ciebie to nic nie kosztuje a mnie to motywuje do dalszej pracy :) Jeśli masz jakieś wąty co do tego ... pisz co ci nie pasuje a ja to rozpatrzę bo mogłem popełnić błąd.

1371988330-U644589.jpg

Mentor | Moderator DarkOrbit | Postwriter | exModerator

Gość Pan Maciek
Opublikowano

Fajne, masz +.

Co do delty to polecam raz zlozyc dla trojkata, a potem nie robic bo skladajac 1 delte zlozycie z 1 bete i 2 alfy :D

Opublikowano

Mam wrażenie zerżnięcia połowy tekstu z oficjalnego forum DO :rolleyes:

Niestety ty się mylisz.... Ten poradnik zrobiłem całkowicie sam siedząc nad tym ponad godzinę :) Jutro może dam poradnik co do delty jak znajdę czas,

1371988330-U644589.jpg

Opublikowano

Niestety ty się mylisz.... Ten poradnik zrobiłem całkowicie sam siedząc nad tym ponad godzinę :) Jutro może dam poradnik co do delty jak znajdę czas,

czyli jak znajdziesz na oficjalnym forum BP? :)

wcale nie tak trudno to znaleźć, dałbym sam ten odnośnik, niestety w pracy mam blokadę na routerze na wszystko co ma w nazwie domeny "bigpoint" :)

[chyba się komuś naraziłem, bo za często wchodziłem żeby sobie w godzinach pracy polatać w DO :(]

a w domu szkoda mi czasu na pałętanie się po forach - wolę latać po ranga mi w kosmicznym tempie spada :(

Opublikowano

Daj deltę...

We are Anonymous...

We are Legion...

We do not forgive...

We do not forget...

Expect Us...

Opublikowano

Daj deltę...

Napisz mi na PW swój numer gg to ci dam poradnik bo tutaj nie wstawie gdyż napewno powiedzą że z forum zerżnięte

1371988330-U644589.jpg

Opublikowano

Masz przecież :( spojrzyj w lewo i zauważysz mój nr GG :)

We are Anonymous...

We are Legion...

We do not forgive...

We do not forget...

Expect Us...

• 1 rok później...
Opublikowano

Widzę że się napociłeś i dzięki ja nigdy nie wiedziałem jakie konfy najlepsze do wrót.

łap lajka :)

Opublikowano

Bug na wrota już nie działa.

Wow, a ja myślałem, że przez rok nie naprawią...

Chcesz zacząć grać w LOL'a? Szukasz fajnej ekipy? Również zapraszam na PW:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...