Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[GTA:SA][Tut] GTA Parking.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W tym poradniku chcę wam pokazać jak poprawnie wgrywać różnego rodzaju modyfikacje do gta san andreas, dzięki najlepszemu programowi do tego, mianowicie GTA Paking 1.0. Jest to program, który umożliwia nam poruszanie się najnowszymi modelami aut, np. audi tt, nissan 350z itd. Zarówno możemy wozić się odpicowanym czarnuchem z ciuchami najacza albo wgrać mod, który będzie nam przypominał np. GTA IV. Jak już pewnie hejterzy zauważyli, istnieje poradnik solenizanta, ale nie opisał do końca jak wgrywać poprawnie skiny, poza tym chciałem tutaj pokazać wszystko ze screenshotami, więc nie bijcie mocno.

Przechodzimy do rzeczy.

1. Pobieramy GTA Parking 1.0, który zamieściłem na speedyshare.

http://www.speedyshare.com/files/28795414/GTA_Parking_SA_1.0.rar

http://virusscan.jotti.org/pl/scanresult/2f61b5bd9590efc3aced767ec38a1bfc6e6e42aa/dcd6391668b6595d283b3a17fc7e4c76650630be

2. Rozpakowujemy pobrany program, w dowolnym miejscu na dysku.

3. Odpalamy nasz GTA Parking.

3. Teraz, musimy znaleźć lokalizację gry, więc wchodzimy w folder gdzie zainstalowaliśmy GTA SA i zaznaczamy plik gta_sa.(exe)

Ukaże nam się następujące okno.

55471488141449026845.png

- Więc, jeśli chcemy wgrać jakiś pojazd, klikamy na zakładkę pojazdy, po czym na dole wybieramy opcję 'Dodaj'.

Wyskoczy nam okienko, w którym musimy podać lokalizację modu/auta. Ja przykładowo pokaże wam jak to zrobić na pojeździe audi tt coupe.

19617278440668181622.png

Po kliknięciu Ok, ukaże się nam kolejne okienko, informujące o podmianie, jak widzimy, podmienia nam za auto Bucanee, standardowo ustawione, ale to nic, później to zmienimy.

Klikamy po prostu 'Dodaj'.

31190192502135086781.png

Aktualnie mamy na liście pokazane, że mod został dodany, więc zostaje nam instalacja. Oczywiście możemy wybrać za jaki samochód nasz nowy wóz ma być podmieniony. Jeżeli chcemy, by podmieniło za standardowy, wybieramy opcje instaluj, ale ja pokaże wam, jak podmienić za inny model.

27140513403801958770.png

Jeśli postąpiliście, tak jak pokazane na obrazku wyżej, powinno wam się pojawić następujące okno.

16378446359832154663.png

Więc, szukamy auta, za które mamy podmienić, ja wybrałem przykładowo greenwoda. (samochód, który stoi przed domem sweeta).

Po kliknięciu OK, pojawi się kolejne okienko, które zamieszczam poniżej.

08652849921405726324.png

Klikamy Instaluj, po chwili pokazuje się nam okienko z informacją, że wszystko przebiegło pomyślnie.

71580221962669577457.png

Klikamy OK, i teraz na liście modów widnieje nam nasz pojazd z żółtym światełkiem, co oznacza, że jest już zainstalowany i teraz możemy się nim cieszyć, niczym szczęśliwca z pimp my ride.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Teraz, chcę wam pokazać jak wgrać skin, czyli podmiankę za naszego bohatera, cj'a albo za innych nyggasów z ulicy. Istnieją również SkinPacki, które najczęściej są używane na serwerach typu RolePlay (odgrywanie prawdziwego życia), różne gangi mają swoje skinpacki, czyli podmianki skinów, np. gang groove street (single player) jest przydzielony do gangu o przykładowej nazwie na serwerze : Green Street Killaz, załóżmy, że owy gang posiada swojego skinpacka i wszyscy członkowie mają go wgranego, iż na ciuchach, bandanach i innych pierdołach są znaki świadczące o ich gangu. Sorry, że tak chujowo napisałem, ale łapiecie? Nvm.

Do rzeczy z tym wgrywaniem, powtarzamy czynności z pierwszej części tuta.

1. Odpalamy GTA Parking.

2. Wybieramy ścieżkę, gta_sa.

3. Wchodzimy w zakładkę 'Inne Mody'.

18803769711841155296.png

Klikamy 'Dodaj', powtarzamy czynność z wyborem lokalizacji, tym razem do naszego skina. Ja zrobię to, na jakimś przykładowym skinie.

94135911243073725841.png

Pojawi nam się okienko, w którym musimy wybrać Typ modu, na ss'ie niżej jest to pokazane. Wybieramy 'wszystkie...'

61909193074036874726.png

No, i klikamy 'Dodaj'.

Skin, pojawił się na liście, więc powtarzamy czynności.

Klikamy Instaluj.

W następnym okienku znów Instaluj.

I wszystko poszło zgodnie z planem.

18439951168813404116.png

Jeśli będzie żółte światełko, znaczy, że poprawnie się zainstalowało.

Jeśli chcemy wgrać ubrania postępujemy identycznie, tylko, że przy dodaniu modu, w 'typ modu' zaznaczamy ubrania, bronie itd.

Tut 100% by me. Zakaz kopiowania !

Opublikowano

Niezły tutek :)

Łap +

Lenovo Legion Slim 5 User
CPU: 
AMD Ryzen™ 7 8845HS GPU: NVIDIA® GeForce RTX™ 4060 (140W) RAM: 32 GB DDR5 5600 Mhz SSD: GoodRam PX700 1TB + SAMSUNG 970 Evo Plus 1TB 

Opublikowano

dziwi mnie to, że jak ja zrobiłem poradnik jak wgrywac mody i samochody to jest tylko w spisie tutoriali, a nie w przypietych ;x

ale za tuta łap + i 5

logofuw.png

Fjuczerr nakurwiamyy

xD

Opublikowano

Nie obraź się, ale te chińskie sposoby z GTA P, SAMI itp. to jedno wielkie fejk.

Why ?

Od częstego modowania pata jądro gry (Patrz. gta3.img)

IMG Tools 4Ever <3

Opublikowano

Nie, musisz sobie pobrać ze stron z modyfikacjami. Jeśli byś chciał jakieś podmianki, pisz śmiało.

1317454587-U195480.png

Opublikowano

"3. Teraz, musimy znaleźć lokalizację gry, więc wchodzimy w folder gdzie zainstalowaliśmy GTA SA i zaznaczamy plik gta_sa.(exe)"

PO ODPALENIU PARKINGU NIE WYŚWIETLIŁO MI SIĘ OKNO Z PROŚBĄ BYM WYBRAŁ gta_sa.exe :/

dlaczego ?

Przez to że nie nie mogę wybrać ścieżki, mody instalują sie niewiadomo gdzie :[

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ja mam 43 wozów podmienionych, wszystkie nowe bronie, wszystkie ubrania podmienione, nowe teksturki chmur, dróg itp. jakoś mi gta jeszcze chodzi :P

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Weź zrób re upload. ss'ów bo jest pokazany hosting zdjęć xddd

A tak poza tym. Kto jest za tym by ten temat podpiąć?????

Bo jest bardzo potrzebny.....

Może on zginąć w spamie....

Lenovo Legion Slim 5 User
CPU: 
AMD Ryzen™ 7 8845HS GPU: NVIDIA® GeForce RTX™ 4060 (140W) RAM: 32 GB DDR5 5600 Mhz SSD: GoodRam PX700 1TB + SAMSUNG 970 Evo Plus 1TB 

Opublikowano

Temat musi być odnowiony bo ss padły :/ nie bardzo rozumiem o co chodzi ale leci plus za chęci

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...