Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Nie wysyłanie logów

Idefis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Napisałem już inny poradnik taki jak ten lecz boja się go używać bo zmienia się pliki w Hshield w combacie a wiec daje wam tu inny poradnik co nie trzeba nic zmieniać ale za to trzeba mieć jeden program.

1- Comodo

http://www.dobreprogramy.pl/Comodo-Internet-Security,Program,Windows,12952.html

nie daje skanu bo z zaufanej strony

2- Instalowanie

Tego raczej nie muszę zbytnio wytłumaczyć ale trochę to rozwinę:

Przy instalowaniu wybieramy język Polski, akceptujemy tam warunki, daje opcjonalnie email i potem wychodzi nam tam jeden ważny punkt:

po lewej strony okienka mam 3 programy które sa w comodo my tylko zaznaczymy Comodo firewall i instalujemy, na koñcy resetujmy komp.

3- Jak zablokować HackShield programem Comodo firewall

3.1- W dolnym prawym rogu mamy ikonkę Comodo firewall dibujo11nh.jpg

3.2- Otwieramy go podwójnym kliknięciem lewej myszy, pojawi nam się taki obraz:

dibujo2wn.jpg

Klikamy na ta opcje co jest zaznaczona czerwonym kołkiem.

3.3- Pojawi nam się takie okno:

dibujo33b.jpg

3.4- Naciskamy na Definiuj blokowana aplikacje i pojawi się nam to:

dibujo4oz.jpg

Następnie naciskamy na wybierz i przeglądaj

3.5- W tym okienku co nam się pojawiło chodzimy do głównego folderu z gra, szukamy folder z hacshieldem i szukamy te pliki: AhnRpt, HsLogMgr, HSUpdate. Dla lepszej pewności możemy jeszcze zablokować te pliki: aspinet, hshield, supdate i co gre kasowac ich zawartość

4- Jak uruchomić grę z zablokowanym Hackshieldem

Włączamy grze lecz nie wciskamy Game Start , Comodo firewall nas powiadomi ze sa programy które potrzebuje internetu, my naciskamy

na zezwól , wyłączamy okno z combata, włączamy go znowu i patrzymy czy comodo już nie potrzebuje zezwolenia na włączenie gry. Jeśli nie to jest ok.

4.1- Jak się wyłącza Comodo firewall?

W prawym dolnym rogu mamy ikonkę Comodo: dibujo11nh.jpg

Naciskamy na nią prawym przyciskiem myszy i pojawi się nam to : dibujo5e.jpg

Następnie naciskamy na Firewall i naszym oczom pojawi się : dibujo66.jpg

Naciskamy na wyłącz.

Włączamy gre, naciskamy na Game Start ( Jeśli comodo potrzebuje jeszcze jakieś zezwolenia to naciskamy na zezwól ) , w chwili jak się nam skañczy ładować HackShield, w Comodo włączamy opcje Tryb Bezpieczny i możemy już hackować ^^

5- Dla większej pewności:

Dla większej pewności Szukamy pliki aspinet, hshield, supdate, usuwamy calom zawartość i na koñcu zaznaczamy tylko do odczytu, wchodzimy do folderu Update

i nastepnie szukamy plik supdate , usuwamy zawartość i zaznaczamy tylko do odczytu

6- Proszę o + ;)

Nie dziala Ci powyższy sposób?

Nie którym ten sposób z Comodo firewall nie dziala, lecz nie bójcie się mam dla was rozwiązanie, jak czytaliście jest jeszcze jeden sposób:

Szukamy pliki aspinet, hshield, supdate, usuwamy calom zawartość i na koñcu zaznaczamy tylko do odczytu, wchodzimy do folderu Update

i nastepnie szukamy plik supdate , usuwamy zawartość i zaznaczamy tylko do odczytu .

Ten sposób jest prawie tak samo pewny jak z Comodo firewall, zrobiłem z tymi sposobami eksperyment, otóż, mam 2 kompy i na jednym dałem sposób z Comodo firewall a na drugim z plikami do odczytu, i zgadnijcie jakie były wyniki:

Na comodo firewall zapisywały się na dokumentach tekstowych logi które nie mogą być wysłane.

Na zmianie plików tylko do odczytu logi nie były zapisywane w dokumentach tekstowych a wiec HackShield nie miał co wysłać.

Tera sami wybierzcie który sposób wolicie ;)

Ważne jeśli nie chcesz dostać bana.

Jak wiadomo restart serwerów jest co środę ja wam radze w wtorek ja skañczycie grę, zrobić aby te pliki co daliście tylko dla odczytu daliście je tak jak były przedtem, czyli bez niczego zaznaczonego i/o wyłączacie Comodo firewall . Jeszcze ta teorie ze za to ze macie zmienione pliki dla odczytu przy restarcie lub update można dostać bana nie sprawdziłem. Na razie nie będę ja sprawdzał jest ktoś chce sprawdzić niech napisze mi na pw i umieszczę w tym tucie czy można dostać bana czy nie. Lepiej dmuchać na zimne ;). A po restarcie znowu dać tak ja przedtem czyli do odczytu i pobrać od nowa te te pliki od HackShieldu aby działał gordon ( z tego tematu ) i na koñcu wyczyścić komputer programem CCleaner ( ale to juz jak sami chcecie) żeby nie było śladu bo hacku

Informacja dotycząca trzymania hacka

Jak wiecie Nexon może wam przeskanować wam PC a wiec ja proponuje mieć Hacka w USB ( kość pamięci ), jeśli wam dziala to odpalcie hacka od razu z USB jeśli nie to kopiuj i wklej na kompa, potem USB wyciągamy i gramy, po zakañczeniu grania usuwamy hacka i tez usuwamy go z śmieci.

Mógłbym prosić o zdjęcie chociaż 5% ;)

Mam nadzieje ze się poradnik przyda bo dużo czasu nad nim siedziałem :D.

Zbieram +

1370985415-U261426.png

ID PlayStation3 -> IdefisKiller

Opublikowano

wątpie, że to uchroni kogos przed banem :) gdyby takie coś było w 100% bezpeiczne to nie było by tyle banów high lvl :) bo by takich programów używali :)

ILoveVomitI.png

hghhs.jpg

Opublikowano

Nie wiadomo czy akurat tego ozywali i czy coś nie pokręcili, bo tego sposobu ozywałem do wszystkich gier z HackShieldem i bana nie dostałem nawet w CA a już nawet sporo czasu i nie dostałem bana za logi od czasu kiedy używam ten sposób.

1370985415-U261426.png

Specjalista
Opublikowano

tak, może to i uchroni, ale jak ktoś hackuje to ewidentnie to widać :)

ja takiego delikwenta odrazu nagrywam w HD i ban, chyba że polak to mówie mu żeby wyszedł albo nie używał hacka bo go nagram i ban

pomogłem? wejdź tu i kliknij: pajacyk.pl

jak nie to też kliknij

Moderatorze!

Codziennie z głodu ginie jeden troll, nie bądź obojętny i już dziś nakarm trolla warnem :)

Opublikowano

A to jak się ma SS lub film to pewnie ze ban poleci ale dzięki temu nie poleci za logi

1370985415-U261426.png

Opublikowano

Ja zato na Firewall'u się osłaniałem.

Noi wytzymałem pól roku (nawet z jednym filmikiem na końcie , i wyjebanymi statami)

Ale wczoraj brat patrzy i BB acc.

Zastanawiam się czy dale w to gówno grać.

Opublikowano

Kolejnym razem jeżeli robisz w dziale głównym daj mi znać to przeniosę a nie robisz kolejny topic .

Aha dobra ;)

Noi wytzymałem pól roku (nawet z jednym filmikiem na końcie , i wyjebanymi statami)

Jak nie wierzysz w firewall to zrób inaczej. Jest napisane na zielono

1370985415-U261426.png

Opublikowano

@top dobra tera słuchaj , zwaliłeś mi gre.

Bo mi wcześniej działało.

Apropo HsUptader nie moża wziość zablokować bo ci gra nie pójdzie.

A z resztą nie wim.

Ter mi powiedz co mam z tym shitem zrobić oto błąd , nie używałem i nie mam na razie hacków , czyściłem rejestr :

"An error has corruded with the hack prevention function. (ERROR CODE = 204)" <-- cał czas jest inny :(

This is shutting down."

Tera pie*dol CO MAM ZROBIĆ ABY ZNÓW TEN SHIT DZIAŁAŁ CHCE DZIŚ WBIĆ BINGO !

Opublikowano

Odinstaluj Comodo. Albo zaznacz te pliki co dałeś jako groźne daj je jako znane/przyjacielskie o ostatnie rozwiązanie wyłącz comodo całkiem żeby go nie było w prawym dolnym rogu.

Czy to ma coś z moim tutem?

1370985415-U261426.png

Opublikowano

@Up o fw wspomniałem.

Odinstalowałem podziałało .

Ale szkoda że Hs traktował go że to jest Hack

Opublikowano

A czytałeś ze najpierw dajesz na wyłącz, włączasz grze z hackiem i jak się załaduje HackShield to potem włączasz Comodo z powrotem.

A niektórym z zablokowany Update HackShield nie dziala a wiec by byś odblokował go i by ci poszło.

1370985415-U261426.png

Opublikowano

a ja mam taki problem że comodo gryzie się z esetem więc za 7 dni dopiero to zrobię ale dzięki za TUT wiesz prawie wszystko tak samo się robi jak zablokowanie H-S metin2 :P

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

@Idefis i tak juz wicej w CA nie zagram i tak.

Czytalem

@Up tak samo jak 2 antyviry bys zainstalowal.

Esetem mozesz zrobic to samo co tu w zasadzie.

Wejdz w Poradnik i szukaj tam.

Opublikowano

MaxAnnihilator

Nie wiem czemu to mi wypominasz ze ci zbanowali konto, bo to nie moja wina, a jeśli zbanowali to przez SS lub filmik, bo przez logi to wątpię a nawet nie wierze , bo ja ten sposób sprawdzałem już przez długi czas i nadal hackuje bez żadnego bana za logi.

Ja mam zainstalowany antywirus Avast i mi się nie gryza te 2 programy ( czyli Avast antywirus i Comodo firewall )

1370985415-U261426.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@Up myslalem ze mam zbanowane , nie wypominam ci itp.

Ja tera uzywam sposobu 2.

Spokojnie.

A i na 100% gryza sie te 2 programy .

To jak dac 2 psy (nie suki ) obok siebie , i bd sie gryzc.

Albo kot z pesm :D

TO samo jest tu.

Przy okazji lami kompa !

Spoko poradnik :D

Opublikowano

Ja właśnie polecam sposób numer 2 bo jak nie ma logów zapisanych to jak ma HS wysłać logi do nexona :D

1370985415-U261426.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

@Up myslalem ze mam zbanowane , nie wypominam ci itp.

Ja tera uzywam sposobu 2.

Spokojnie.

A i na 100% gryza sie te 2 programy .

To jak dac 2 psy (nie suki ) obok siebie , i bd sie gryzc.

Albo kot z pesm :D

TO samo jest tu.

Przy okazji lami kompa !

Spoko poradnik :D

Z comodo lami, dlatego używam to z modyfikacji plików

1370985415-U261426.png

• 3 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...