Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z Bukkitem - Cuboidem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Problem wyglada nastepujaco :

mam cuboida czyli wyznaczam sobie siekierką od punktu a do b cuboida i dalej wpisuje //region define b7ackjoker damian a potem //region save

wszystko gra dziala , wchodze pod innym nickiem na serwer i nie moge domu zniszczyc

a problem jest ze inni uzytkownicy nic nie moga niszczyc :(

w czym problem?

Opublikowano

ja nic nie kumam , dzis zainstalowalem bukkita ale jak co robic to nie wiem za dokladnie , pomoze ktos?

spawnu nie mam ustawianego - dom na cuboid

ja chce miec wlasny dom ktory mi nikt nie zniszczy tylko ja moge go niszczyc , jak to zrobic?

Gość _Shadowlord
Opublikowano

1. Zaznacz oba rogi a i b.

2. Napisz //expand 69 129 up

3. Napisz /region define id

4. Napisz /region setpriority id 9

5. Napisz /region addowner id nick

Opublikowano

Jeśli chodzi ci żeby do cuba byli przypisanie 2 gracze musisz:

Zaznaczyć teren i napisać //region define nick nazwa potem piszesz //region addmember nick nazwa cuba potem piszesz //region save :)

A jeśli chciałbyś cuba w cubie robisz tak samo tylko że przed //region save piszesz //region setparent cub nazwa drugiego cuba :)

WorldGurad'a znam w 80%

r718w5.png

Opublikowano

ja poprostu zrobilem tak zaladowalem gre , wyznaczylem od punktu a do b (dom ) wpisalem .... i mam cuboid - moge ja wszystko niszczyc - a inni nic nie mogą

Opublikowano

Zaznaczasz A i B piszesz //region define nazwa_cuba nick_właściciela [bez _] czyli np: //region define hperzot1818pl Perzot1818pl. Potem jeśli chcesz kogoś dodać do tego cuba piszesz //region addmember nick_gracza nazwa_cuba [bez _] Potem piszesz //Region save...

OK teraz bez tłumaczenia :

Chcę założyć cuba dla mnie [Perzot1818pl] i kolegi [Pitek] :

Pisze //wand

Zaznaczam A i B

Pisze //region define domperzota Perzot1818pl

Potem pisze //region addmember Pitek domperzota

Następnie pisze //region save

Perzot1818pl - Mój nick w twoim przypadkub piszesz swój podany w oknie Minecarfta :)

Pitek - Nick kolegi ty piszesz nick swojego kolegi [drugiej osoby która będzie miała dostęp do cuba]

domperzota - Nazwa cuba ty piszesz np: domwarzecha0

Prościej się nie da :)

r718w5.png

Opublikowano

Masz tu link do poradnika by Krzysztofa :

Wszystko dokładnie wytłumaczone jak zabezpieczyć teren przy użyciu WorldGuarda , którego można znaleźć na oficjalnej stronie bukkita .

Opublikowano

zrobilem tak jak on tylko ze zamiast cuboida na dom to na caly swiat robi - bo jak wchodze pod innym nickiem i jak chce rozwalic bloczek trawy to nie rozwali

Opublikowano
Weź pajeczyne i kliknij na ziemie i zobacz ile jest cuboidow.

No chyba napisał najprościej jak się da .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...