Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Synchronizacja czasu Shakes & Fidget z komputerem

UpDaTeR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie. Chodzi o to, żeby czas w Shakes & Fidget był taki sam co do sekundy jak na komputerze.

Więc tak wchodzimy w zegarek na komputerze. Następnie klikamy Zmień ustawienia daty i godziny...

Wyskakuje nam takie oto okienko :

123375704800.jpg

Są tam 3 zakładki.. Wybieramy tą "czas z internetu". Kolejno klikamy zmień ustawienia i będzie okienko "Serwer: ....". Wpisujemy tam stronę shakes & fidget np. s3.sfgame.pl (zależy jaki świat, ponieważ każdy ma inny). Klikamy "Aktualizuj teraz" i powinno być dokładnie jak na stronie :)

face1282919682bytabok.png

Ps. Robiłem to na Windows 7 i każdy może mieć trochę inaczej..

(Poproszę o zdjęcie jednego ostrzeżenia)

Specjalista
Opublikowano

Tak samo jest chyba na każdych innych widnowsach, xp,95/08 :)

Ja sprawdzałem na viscie i 95, to tam samo jest :P

Opublikowano

wystapil blad podczas synchronizacji danych mi pisze tak np nie wszystkim to dzial

zerknijcie se czy zawsze wam synchronizuje czy tylko raz sie uda na jaksi czas bo to tez zauwazyelm ze niektorym wyjdzie raz i maja ale nastepne synchronizacje nie dzialaja

bo za kazdym rzem gdy robia reset serwera czas ulega zmianie , wiec to ze raz sie uda nie gwarantuje poprawnej godziny bo trzeba tego pilnowac dziennie

Nigdy nie dyskutuj z debilem.Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Opublikowano

tak tylko ze nastepnego dnia po resecie znow trzeba go robic , no mi nie dziala juz 30 minut pruboje i dupa , widac nie z wszystkimi serwerami idzie to zrobic w grze

Nigdy nie dyskutuj z debilem.Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Nie nie trzeba mieć oryginalnego Windowsa..

A co do tego że nie udaję się wam to nie wiem mi na s3 za 3 razem zaskoczyło :/

Nie wiem czy to ma znaczenie ale spróbujcie gdy macie włączone S&F

Opublikowano

Powiem że gdy na S6 wpłaciłem kase do gildii gdzie na moim kompie była godzina 16:33 bez tej synchronizacji to w SF była 16:35.

Ale zsynchronizować z S6 czasu nie umiem :/

Ekhem...
To na tyle :D

Opublikowano

mi niestety wyskakuje błąd . a windowsa z tego co wiem mam orginalnego ; /

lipa troszke ale mozna probować z czasem gildyjnym

tzn pisac caly czas a a a a a a a a a a a i jak przeskoczy na inna godzine ustawic szybko u nas :D

@edit o wlasnie tak zrobilem , może się spoznilem z 2-3 sekundy ale.. tyle chyba można :D

Opublikowano

To działa na odpowiednich serverach na przykład ja na s4 nie mam i to jest błąd bo to nie działa i co chwile mi się zmienia data rok i godzina do początku istnienia mojego kompa czyli przykład "00:00 24/01/2000r." więc wiecie... :angry:

Opublikowano

No tak, masz racje, na 50 lvl'u wydam 50 grzybków albo i w cholere więcej po jednego arta zamiast za 15 minut spróbować -.-

Cd. synchronizacji czasy to na s6 synchronizowanie w ten sposób też nie działa, niestety :/

Ekhem...

Opublikowano

Nie wiem z czym wy macie problem, mi za pierwszym razem zaskoczyło. Win XP Home Edition SP3

10539.png
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

mi działa za 1 razem

jak pomogłem pamiętaj o +'y

11923506.jpg

10[OK]

25[OK]

50[OK]

75[OK]

100[OK]

125[OK]

150[OK]

175[NO]

200[NO]

Opublikowano

Tylko że synchronizacja może działać na niektórych serwerach, ja gram na S6 i nie mogę niestety w taki sposób jak jest w temacie zsynchronizować...

Ekhem...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...