Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Optymalne ustawienia gry na 1.6.6+

DzikuPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.png

Opisze w tym poradniku jak dobrze ustawić minecrafta dla naszego komputera (dla zielonych)

1. Gra (Tylko opcje "Video Settings")

- Graphics gdy masz szybką kartę graficzną (1 GB + ) wybierz "Fast" gdy masz karte z wysokiej półki (dobra , nowa , droga) wybierz "Fancy"

- Smooth Lighting "zaokrąglone cienie" komputer lepszy niż 2 GB , 2 GHz 9400 1 GB na "On" inne "Off" (zależy też od gracza jak kto woli ! )

- 3d.png Anaglyph - Opcja 3D wymaga okularów (dla zaawansowanych)

- GUI Scale wielkość ("Hada" itp.) na naprawdę kiepskim kompie można dać na najmniejsze (Inne według uznania gracza)

- Render Distance czyli mgła lista dla danych komputerów :

Komputer 1,5 GB , 2,0 GHz , grafika zintegrowana wybierz ustawienie "Tiny"

Komputer 1,5 GB , 2,0 GHz , grafika zintegrowana(Nvidia) wybierz ustawienie "Short"

Komputer 2 GB , 2,5 GHz , grafika 8800 + wybierz ustawienie "Normal"

Komputer 2 GB , 2,5 GHz , grafika 9400 + wybierz ustawienie "Far"

- Performance gdy masz mało RAM-u i nie za dobrą grafikę wybierz "Power saver" średnio RAM-u i średnia grafika wybierz "Balanced" Mocny komputery wybierz "Max FPS"

- View bobbing (lekkie ruchy kamery przy chodzeniu) gdy mamy duże lagi "OFF" opcja zależy od gracza (jak kto lubi)

- Advanced OpenGL (czyli "pobieranie" ustawień w programie OpenGL jest on ze sterami do grafy i pakowanie ich do gry) jak nie masz tego dobrze ustawionego to daj na "OFF" (opcja bardziej dla zaawansowanych )

-Tekstury HD lista :

Komputer 1,5 GB , 2,0 GHz , grafika zintegrowana = default

Komputer 1,5 GB , 2,0 GHz , grafika zintegrowana(Nvidia) = default

Komputer 2 GB , 2,5 GHz , grafika 8800 + = 64x64 (max.)

Komputer 2 GB , 2,5 GHz , grafika 9400 + = bez ograniczeń

inne informacje i nie tylko nie długo !

Poradnik napisany przez DzikuPL na postawie testów wykonanych przez DzikuPL ZAKAZ KOPIOWANIA

dasz mi

plus.pnga ja będę bardziej zmotywowany

Opublikowano

@up2 jak trochę ogarnę inne sprawy to ogarnę i temat oraz jego grafikę

@up jak znalazłeś moda to się podziel na forum , i z tego co czytam to dużo osób pisze "co zrobić gdy mam lagi" itp. ten temat w jakiś sposób niektórym może pomóc

Opublikowano

No się koleś pomyliłeś ^^ Mój kolega ma procka AMD 1.8GHz ram 1 gb karta grafiki jakiś radeon, a ma śr 110 fps na fancy, far, poradnik do kitu...

sygnature.png

Opublikowano

Troche to nie prawda, ponieważ mam laptopa 3gb ramu, 2x 2ghz procek i karte graficzna 256mb a mi

minecraft klatkuje na fast i short render distanse..

Opublikowano

Mi na fast, też laguje.

Ale, pomogło lekko. Mniejsze lagi, ale nie dużo.

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...