Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Neostrada + Vista Ultimate

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam Modem Speed Touch 320 BLACK Neostrada TP i chciałem zainsalować sobie Viste Ultimate x64 ale problem w tym że nie wykrywa mi modemu :( Ściągałem sterowniki pod viste do tego modemu ale nie pomagało , mianowicie gdy zainstalowalem sterowniki i uruchomilem od nowa komputer i wybrałęm :

Panel sterowania (Control Panel) -> Sieć i Internet (Network and Internet) -> Centrum sieci i udostępniania (Network and Sharing Center) -> Skonfiguruj połączenie lub sieć (Set up a connection or network) -> Skonfiguruj połączenie telefoniczne (Set up a dial-up connection)

to w momencie wybrania Skonfiguruj połączenie telefoniczne (Set up a dial-up connection) wyskakuje ze " NIE wykryto Modemu Telefonicznego ! "

Mój Modem:

200px-Speed_touch_330_black.jpg

P.S Niechcem żadnych poradników z internetu ponieważ już z nich korzystałem i nic nie pomagało wczoraj przeinstalowywalem komputer 10 razy z nadzieją zrobienia neostrady n viscie ... ale bez rezultatu :( więc tym bardziej proszę o pomoc !!

Jak jakieś pytania to piszcie to odpowiem jak najszybciej sie da ;)

www.imagehost.org/0716/123_1.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Słuchaj a nie łatwiej zainstalować neostrade z dysku ja mam taki sam modem i mam dysk do niego który sam wykrywa wszystko instalacja zajmuje około 3 minuty jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem. Jeśli coś to mogę ci dać spakowane pliki neo z tego mojego dysku ;)

notoacta250.png

Opublikowano

niestety muszę cię zmartwić. mieliśmy ten sam problem u kolegi. modem taki sam i też vista ultimate.... 2 godziny prób - NIC, 2 godziny rozmów z 16 typami z neo- NIC. dopiero jak te n0bki z neo wymieniły modem na nowszy to zadziałało. z tym modelem niestety wersja 64 bitowa nie współpracuje

Historia stworzenia Mańka

27.08.2009 Moderator War Rock

08.01.2011 Global Moderator

03.05.2012 Administrator

Now Elita

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
niestety muszę cię zmartwić. mieliśmy ten sam problem u kolegi. modem taki sam i też vista ultimate.... 2 godziny prób - NIC, 2 godziny rozmów z 16 typami z neo- NIC. dopiero jak te n0bki z neo wymieniły modem na nowszy to zadziałało. z tym modelem niestety wersja 64 bitowa nie współpracuje

Ja bym nie radzil sluchać tych typków z infolinii. Zadzwoniłem ze nie moge zainstalować modemu bo mam jakis tam bląd i chyba wina związana z oprogramowaniem z plytki a koles mi opowiada zebym dobie na internecie poszukał rozwiązania <LOL>

76561198001815076.png
Opublikowano

A moze poprostu zrob nowe polaczenie i wpisz tam swoje dane od neostrady ( tak sie robi zeby bylo autouruchamianie neo i nie musi byc zainstalowane )

Czy wiesz że?

Dogłębna penetracja rozluźnia umysł i duszę

Opublikowano

chyba wkoncu sie wybiore do tych TP :angry: i spytam sie czy jest mozliwosc wymienienia modemu , na taki aby wspołpracował z vista ultimate x 64 ;)

Opublikowano

Najlepiej calkiem zrezygnowac z ich uslug

Neo to syf

Czy wiesz że?

Dogłębna penetracja rozluźnia umysł i duszę

Opublikowano

poszlem do tych TP i powiedzieli ze to nie jest wina modemu,wystarczy wejsc na strone producenta i sciagnac sterowniki pod viste ;)

EDIT: zaraz ide instalowac viste i zobaczymy czy zadziala , na bierzaco bede pisal czy dziala

Opublikowano

zrób nowe połączenie wytłumaczę jak :

1. Start

2. Panel Sterowania

3 Połączenie sieciowe

4 Utwórz nowe połączenie

5 (wyższa szkoła jazdy :D ):

a) klikamy dalej

B) Połącz z siecią w miejscu pracy

c) połączenie telefoniczne

d ) nazwa firmy (zostaw puste)

e) numer telefonu wpisz

*

f) zaznacz żeby skrót był na pulpicie

g) wpisz hasło i dane

h) uruchom ponownie kompa (nawet jeśli nie będzie prośby o to )

6 trzeba później jeszcze raz przy połączaniu z netem wpisać ponownie hasło

7 SPOSÓB JEST POKAZANY NA WINDOWS XP

@edit moze 5*???

Opublikowano

up

al jak ja robilem wczesnij tak to przed podaniem paramatrow wyskakiwalo ze nie mozna wykryc modemu telefonicznego

Opublikowano

sciagnolem sterowniki ze strony producenta,zainstalowalem viste i jak naciskam na tą instalke to coś tam wypakowywuje i nagle Error prosze czekac :( czekam i czekam a tu nic

aktualnie jestem na xp :(:(:(:( dalej szukam pomocy :(

@up

sprawdzaleś to ? dziala ?

To ja Ne11y ale pomylilem sie i zalogowalem sie na stare konto :D:D ( robie nowe konto bo to mam zajebiscie glupi nick :D )

www.imagehost.org/0716/123_1.jpg

Opublikowano

Wyjeb ten syf od neo *_- ja od roku się z nimi męcze...najlepsza porada jaką dostałem na ich infolini to "najlepiej wynająć prywatnego informatyka" (chodzi tu o to że livebox tracił synchronizacje,o zajebiście mały zasięg i o to że to za przeproszeniem gówno nie chciało współpracować z kartą sieciową laptopa)kupiłem router Cerberus i od miesiące 0 problemów..jeszcze *tylko* rok umowy z tymi wałkoniami ;/

\m/ \m/

GG: 9261310

Opublikowano
@up ja tak na xp u siebie robię i tak się tez łącze nic nie musisz z płyty instalować

boże czlowieku ty wiesz co ty wogole piszesz ?? ehh .. ja mam problem na vista a nie na glupim xp :/ widze ze wogole nie masz pojecia o vista+ neostrada :/

@edit moze 5*???

btw i ty chcesz za to 5* :( dziwny jesteś tak jak by cos w stylu palikota :(

"... Są Ludzi i Parapety ... "

EDIT2 : DZIS POJECHALEM DO PUNKTU TP I POPROSILEM O PLYTKE ZE STEROWNIKAMI DO MOJEGO MODEMU POD VISTE OCZEWISCIE ,BEZ ZADNEGO PROBLEMU ZAINSTALOWALEM TE STEROWNIK ;) WLASNIE TERAZ PISZE Z VISTA ULTIMATE x64 POZDRAWIAM ;)