Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Odrazu mówie że jeżeli było to mnie nie minusujcie tylko niech temat odrazu pójdzie do zamknięcia .

A teraz do rzeczy...

21m68ad.png

Minecraft to gra sandboxowa czyli gra która nie ma końca lub jest wiele możliwości przejść . Grę stworzył i udoskonala Mojang AB znany wcześniej jako Mojang Specification .

Minecraft posiada dwa tryby :

• Survival [Przetrwanie] (Survival Mode , Alpha , Beta)
  • Classic [Kreatywność]

Tryb classic jest dostepny na przeglądarkę natomiast tryb Surival się pobiera i płaci się za niego 60zł w wersji alpha cena dochodziła do 50 gdy wyjdzie pełna wersja(11.11.11) cena podniesię się do ponad 100zł .

2jbqfrp.png

Tryb Creative (Classic) - Jest to tryb gry w którym posiada się wszystkie bloki w nieograniczonej ilości w przeciwieństwie do trybu Survival nie da się tam odpalać TNT . Wersja classic jest dostępna na przeglądarkę. Prace zostały rozpoczęte 10 maja 2009 roku . Pierwsza wersja do gry Single Player wyszła 13 maja była to wersja Pre. 0.0.9a . Pierwszy test gry MultiPlayer odbył się 1 czerwca 2009 roku .

nb3ojq.png

Tryb Survival (Survival Mode , Indev , Infdev , Alpha , Beta) - Jest obecnie w wersji beta wcześniejsze wersje to :

1. Survival Mode
  2. Indev
  3. Infdev
  4. Alpha

Wersja beta jak i wcześniejsze jest aktualizowana do aktualizacji dochodzi co 1 - 3 tygodnie . Największa aktualizacja w historii minecrafta to 1.5 zostały dodane m.in :

• Warunki Pogodowe
  • Statystyki
  • Osiągnięcia
  • Nowe Tory

W tym trybie jest dostępne tworzenie narzędzi/przedmiotów nie ma natomiast go w Trybie Creative .

15hmk3.png

Najlepiej Minecrafta jest kupić na oficjalnej stronie minecraft.net za pośrednictwem paypala można kupić również na kontagier.pl lub allegro.pl .

Koszt :

• Dawniejszy Koszt - 50zł -
  • Obecny koszt - 60zł -
  • Przyszły koszt - 100zł +

mojang_logo1_18085.nphd.png

Mojang AB dawniej Mojang Specification prezesem jest Markus "Notch" Persson .

Inni pracownicy :

• Markuss "Notch" Persson
  • Jakob "Jabkob" Porser
  • Daniel "Kappische" Kaplan
  • Carl Manneh
  • Jens "Jeb_" Bergensten
  • Markus "Junkboy" Toivonen
  • Tobias Mollstam
  • Daniel "danfrisk" Frisk
  • Aron Neiminen

Siedziba Mojangu znajduje się w Szwecji .

Mojang stworzył jeszcze jedną grę : Scrolls .

309615u.png

Herobrine - Legenda czyli trochę prawdy trochę kłamstwa .

Herobrine jest to wymyślona postać w grze pierwszy zobaczył ją Kizzycocoa .

W spoilerze zamieszczam krótką historyjkę od powyżej wymienionego gracza :

Niedawno stworzyłem nowy świat w trybie singleplayer w Minecraft. Wszystko było normalne, zacząłem ścinać drzewa, stworzyłem stół warsztatowy. Zauważyłem, że coś poruszyło się w gęstej mgle (mam bardzo wolny komputer, więc muszę grać na bardzo małym polu widzenia). Sądziłem, że to krowa i zacząłem ją ścigać, by zebrać trochę skóry na zbroję.

Jednak to nie była krowa. To inna postać z domyślną skórką gracza, lecz z pustymi oczami. Nie widziałem dymku z nickiem, dwa razy się upewniałem, czy aby na pewno nie jestem w multiplayerze. Nie stał długo, popatrzył się na mnie i uciekł w stronę mgły. Zacząłem go gonić z ciekawości, ale zniknął.

Kontynuowałem grę dalej, nie wiedziałem co myśleć. Odkrywając świat napotykałem rzeczy, które nie mogły być zrobione przez generator map; tunele 2x2 w skale, małe, idealne piramidy z piasku na oceanie, drzewa bez liści. Ciągle wydawało mi się, że widzę innego "gracza" w gęstej mgle, ale nigdy nie byłem w stanie przyjrzeć mu się lepiej. Próbowałem zwiększać odległość rysowania zawsze, kiedy tylko go widziałem, ale to nic nie dawało.

Zapisałem mapę i udałem się na fora sprawdzić, czy ktokolwiek inny spotkał pseudo-gracza. Nic jednak nie znalazłem. Stworzyłem własny temat opowiadając o graczu i pytając się, czy ktoś miał podobne przeżycia. Post został usunięty w niecałe 5 minut. Spróbowałem znowu, jednak kolejny post został usunięty jeszcze szybciej. Dostałem prywatną wiadomość od użytkownika "Herobrine" zawierającą jedno słowo: "Przestań". Kiedy próbowałem wejść na profil tego użytkownika, wyświetlał się błąd 404 (nie znaleziono strony).

Dostałem maila od innego użytkownika. Twierdził, że moderatorzy czytają wiadomości użytkowników i bezpieczniej będzie kontaktować się przez maila. Deklarował, że też widział tajemniczego gracza i jest mała lista innych użytkowników, którzy również go widzieli. Ich światy są zaśmiecone przez budowle tamtego gracza.

Minął miesiąc od czasu, kiedy dostałem tamtą wiadomość. Kilka osób, które napotkały tajemniczego gracza zaczęło szukać informacji o Herobrine i dowiedzieli się, że ta nazwa była często wykorzystywana przez gracza ze Szwecji. Po dalszym gromadzeniu informacji okazało się, że to brat Notch'a, twórcy gry. Osobiście wysłałem do Notcha maila z pytaniem, czy miał brata. W odpowiedzi dostałem krótką odpowiedź:

Miałem, ale nie ma go już z nami.

-Notch

Nie widziałem tajemniczego gracza od czasu pierwszego spotkania i nie zauważyłem żadnych zmian w świecie poza moimi własnymi. Zrobiłem zrzut ekranu, kiedy go pierwszy raz zobaczyłem. Jest to jedyny dowód na jego istnienie.

650px-Herobrine_legenda.jpg

262sewp.png

Do Minecrafta zostało stworzone wiele modyfikacji oraz paczek z teksurami są one tworozne przez graczy minecrafta .

To jest ukryta treść, proszę

To chyba tyle ;)

Proszę o ściągnięcie pare % ;)

Źródło :

Edytowane przez Entist

entisttag.png

Użytkownik Który Został Zbnowany :Napewno

Okres Bana: Perm

Moderator / Admin Który Nałozył Blokade : Lord Makin

Powód :Spamer/idiota/grozi administracji/dureń (Za coś tekigo Max 72h Ban A Nie Perm )

Link Do Tematu :

http://www.mpcforum.pl/topic/247974-napewno/

Lub Przenieś Mnie !

Zasłużyłem To Poproszę Plusika O To Jego Wygląd : add.png

Opublikowano

Ref

entisttag.png

Powód :Spamer/idiota/grozi administracji/dureń (Za coś tekigo Max 72h Ban A Nie Perm )

Link Do Tematu :

Lub Przenieś Mnie !

Opublikowano

Refresh

@UP

Ale refreshe nie muszą być dokładnie

entisttag.png

Link Do Tematu :

Lub Przenieś Mnie !

Opublikowano

Minecraft nie kosztuję obecnie 60 zł...Tylko 47.

Ref można robić co 24 godziny.Gdy np napisałeś temat o 15:35 na jutro nie możesz odświeżyć go wcześniej niż 15:35 tylko dopiero o 15:36

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Refresh

entisttag.png

Link Do Tematu :

Lub Przenieś Mnie !