Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Tankowanie

Inaze1985

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie Przywoływacze!

Porozglądałem się trochę po stronach o tankowanie znalazłem coś tylko polskiej stronie LoL`a

Pomysł na TuTka mam po dzisiejszym matchu

Gramy 3vs3

Keny - > Lee sin

WW(ja) - > Ashe

Alistar - > Xin zhao

Alistar w roli tanka Kupił Buty na Rezista , i force of nature , Pytam go po co mu to.

On odpowiedział "w buildzie to znalazłem "

Pierwsza zasada Na tanka nie można ukraść buildu!

Build na tanka:

Do ostatniej chwili musimy sprawdzić Kto bije najmocniej czy kogo jest więcej

Ja osobiście zawsze zaczynam (jeżeli jest porówno 2ad, 2ap i tank) od itemu na Hp

Np "Spirit Visage" i potem kupuję item w zależności od różnic siły " Force of nature" lub Sunfire cape

Lub co ważne w walce na Yi, lub tryndamere "Thornamil"

W grze "early" nie "Tankuj" Masz tyle hp co inni i zrzucasz sobie hp musisz wrócić wolniej expisz a przez co nie "fedujesz" się

w "Late" gdy się nie "nafedujesz" możesz być papierem a nie ma nic gorszego niż "papierowaty tank"

Jako tank Wbijasz zawsze pierwszy , Twoim zadaniem jest zmuszenie przeciwnika do "Focusu" na sobie Wtedy gdy Przeżyjesz twój team może wbijać

a to pewny wygrany "team-fight" (no oczywiście jak zakładamy że team wykonują swoją robotę równie dobrze co tank)i

Bicie pod Turretem

Wyróżniane są 3 wypadki bicia pod turretem

1 - To gdy jesteś z kimś kto jest Papierem a chcecie dobić stojącego pod turretem rywala

Wchodzę pierwszy !Uderzam pierwszy przeciwnika! i biegnę w jego stronę, nie odchodząc od turreta na tyle by przestał cię bić puki

twój Kolega nie ubije pacjenta

2 - To gdy masz pewność że ubijesz chodź jesteś sam

3 - To znane tankowanie turreta czyli rzucanie się na turret jeżeli ma mało HP można samemu, gdy ma pełne to z teamem lub wgl

(Pamiętamy ze turret zrzuca nam defa i bije coraz więcej)

W 3 wypadkach zalecane takie bicie w późnym "late Game" gdy macie średnio 3-5 k hp i co najmniej 250 defa

Jungla Tankiem

Ogólnie to jeżeli Potrafisz junglować To zapraszam ale jest jedna zasada w moim uznaniu

Tankiem nie powinno a raczej to byłaby krzywda brać "Smite"

Jest to koszmar w LateGame a tank nie może nie mieć np flasha

Do jungli (tanków) polecam

Amumu

Nunu

Mundo

Cho

Innymi można ale oni najlepsi do jungli

Tank/support

W większości tanków mamy spelle pomocnicze Jak Np ulti u shena , Heal u Alistara czy nawet taunt u rammusa

Gdy chcemy zagrać 100% dla teamu co zwiększa szanse na wygraną , polecam ładowanie w spelle pomocnicze

Moje Tank mastery

mastery.png

Powodzenia:)

Grasz?

Opublikowano

Pfff z Spirit Visage to moja ogólna sugestia lubie mieć zmniejszony Cd i daje Trochę Hp , i na amumu też się przydaje

Jungla Mundo to DObry pomysl

Mundo ma ogromne dmg z swojego spella E Który daje mu Dużo DMG jak i za kazdy procent straconego życia dodaje mu kolejne 0.7 dmg wiecej

Nie wiesz co mówisz , mundo to genialny jungler (spróbuj kiedyś)

CHo gath

Nie tak dobry jak Mundo albo moze się szybko wyexpic ma dodatkowe Obrażenia ze spellu E i ponadto ma swój passive co za zabójstwo dostaje troche Życia pozatym na ponad 6 lvl chogath ma swoje ulti które bez problemu w jungli zastępuje smite

0/28/2?! To jest najbardziej przykre w tym poradniku

To Jest na Build Czysto na Tanka bez dmg

Grasz?

Opublikowano

Trololololo

Jungla bez smite? Nawet ww powinien brać smite do jungli. Chyba że lubisz jak ktoś kradnie ci bufy.

Z mundo jest taki tank jak z Soraki dps.

Masterki 0-28-2 to fail.

Mundo genialny do jungli - no chyba mi nie powiesz że lepiej pójść do jungli mundo niż shaco czy nunu.

Opublikowano

Pfff z Spirit Visage to moja ogólna sugestia lubie mieć zmniejszony Cd i daje Trochę Hp , i na amumu też się przydaje

Jungla Mundo to DObry pomysl

Mundo ma ogromne dmg z swojego spella E Który daje mu Dużo DMG jak i za kazdy procent straconego życia dodaje mu kolejne 0.7 dmg wiecej

Nie wiesz co mówisz , mundo to genialny jungler (spróbuj kiedyś)

CHo gath

Nie tak dobry jak Mundo albo moze się szybko wyexpic ma dodatkowe Obrażenia ze spellu E i ponadto ma swój passive co za zabójstwo dostaje troche Życia pozatym na ponad 6 lvl chogath ma swoje ulti które bez problemu w jungli zastępuje smite

To Jest na Build Czysto na Tanka bez dmg

ALE TO NIGDY NIE MA SENSU BRAĆ SV NA POSTACIE BEZ HEALI. ZROZUM TO.

Jungla mundo to sux pomysł, może i zabije potworki ale co z gankowaniem? Słabe i beznadziejne.

Cho Gath jest dobry na linie więc nie widze sensu chodzenia nim do jungli, ganków też dobrych nie ma.

Opublikowano

Trololololo

Jungla bez smite? Nawet ww powinien brać smite do jungli. Chyba że lubisz jak ktoś kradnie ci bufy.

Z mundo jest taki tank jak z Soraki dps.

Masterki 0-28-2 to fail.

Mundo genialny do jungli - no chyba mi nie powiesz że lepiej pójść do jungli mundo niż shaco czy nunu.

Jungla bez Smite to prawdziwe wyzwanie a nam chodzi o LateGame

Mundo to Tank

Masterki już mówiłem Czysto pod Tanka bez dmg

Mundo Jest dobry do Jungli , ale skąd ci się wytrzasnął Schaco jak mówimy o Tankach

A do pana UP nagram kiedyś filmik jak jungluje Mundziakiem i Ganguje za pomocą Q W i R

Grasz?

Opublikowano

Jungla bez Smite to prawdziwe wyzwanie a nam chodzi o LateGame

Mundo to Tank

Masterki już mówiłem Czysto pod Tanka bez dmg

Mundo Jest dobry do Jungli , ale skąd ci się wytrzasnął Schaco jak mówimy o Tankach

A do pana UP nagram kiedyś filmik jak jungluje Mundziakiem i Ganguje za pomocą Q W i R

Jungla bez smite sux, bo nie można sksić barona, smoka, buffa i jungla bez smite jest wolna.

Munto to heavy fighter/offtank.

Mundo jest słaby w gankach, bo jego tasak ma żałosny zasięg i jest skill shotem, a więc troche trudno trafić przeciwnika na takim bocie czy topie, tym bardziej jak jest za minionami.

Opublikowano

Tasak słaby zasięg ? słaby w teamfghtach ? hah

Mundo wbija na Ulti i W w ich środek potem włącza E i atak 300 i gg

Zresztą za dużo spamu na jednego tuta , można zamknąć ten temat

Grasz?

Opublikowano

Tasak słaby zasięg ? słaby w teamfghtach ? hah

Mundo wbija na Ulti i W w ich środek potem włącza E i atak 300 i gg

Zresztą za dużo spamu na jednego tuta , można zamknąć ten temat

Nie napisałem że jest słaby w tfach, tylko że w gankowaniu. Zaraz włącze gre i zobacze ten twój uber zasięg i editne.

Jak wbije na ulti to dostanie z ignita czy itemów redukujących heala, wszyscy będą mieć survi więc twój magiczny 300 atak zmniejszy się do 30, poza tym skoro twierdzisz że jest tankiem to ma mały attack speed więc dopóki zada jednemu celowi jakieś dmg to tf się skończy, jedyny jaki on ma dmg to z tasaka więc gl. Na dodatek na mundo wystarczy zwykły kog, madredy czy tego typu rzeczy, a jak mundo hp nie zrobi to samo się z niego wysra przez spamujące skille. Btw to nie jest spam, a dyskusja na temat twojego tuta.

@edit 1

W jest uber słabe, maksujesz je na końcowych lvlach a na dodatek aby miało jakiś dmg to musisz mieć ap, bez tego smyra.

@edit 2

Narazie server busy, ss dam potem.

@edit 3

Ok, mam. Porażający zasięg, naprawde nie wiem jak chcesz gankować.

http://iv.pl/viewer.php?file=34000768505288562066.png

Opublikowano

Wiesz jak sie ganguje wgl ?

nakrece ci kiedys filmik jak jungluje i ganguje

Lol, masz mózg? Mówiłeś że mundo ma uber zasięg z tasaka więc pokazuje Ci że jest chujowy, a żeby zgankować to trzeba mieć coś do zatrzymania przeciwnika/spowolnienia go sensownie, ganki mundo są słabe. Zrozum to.

btw widze że teraz tylko szukasz wymówki, jak chcesz mi wytłumaczyć swoją niepowtarzalną strategie to wystarczy abyś to opisał, filmiku tu nie trzeba.

Opublikowano

Podczas Gdy Rywale Pushują Wychodzę z Mundziakiem na NIch na W (otoczka)

Reakcja natychmiastowa Oni uciekają wtedy rzucam Q Cd w tym to 3 Sekundy i spowalnia o 40%

Dobre celowanie i 2 trupy

Maly PS

Nie ucz mnie grać moronie ..

Grasz?

Opublikowano

Podczas Gdy Rywale Pushują Wychodzę z Mundziakiem na NIch na W (otoczka)

Reakcja natychmiastowa Oni uciekają wtedy rzucam Q Cd w tym to 3 Sekundy i spowalnia o 40%

Dobre celowanie i 2 trupy

Maly PS

Nie ucz mnie grać moronie ..

Jaki idiota pushuje zamiast last hitować? Czemu ty piszesz poradniki pod 10lvl? Przestań mi wytykać bo twój poradnik jest gówniany, każdy lepszy ci to powie.

btw przejrzałem twój profil, napewno umiesz grać skoro robisz 2roa i 1 rylai na singeda z zero survi, 2 rabadony na kacie, full dps xina bez survi (fajny semi tank, rly), pro build na malzie i masz więcej dedow niż killi. Z takim nie ma co gadać, żegnam.

Opublikowano

Lee Sin Tank OP - perma ban na rankedach. Jak można robić z lee sina tanka O_O?

Edit - zauważyłem tą wiadomość i zachciało mi się śmiać. Proszę nie brać tej wypowidzi pod uwagę.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Ludzie po co te kłótnie? Każdy gra jak chce tylko żeby nie płakał po rankedzie że każdy go reportuje za to ze tankiem miał staty 0/12/2 i 15 LH.

Co do poradnika.

Lekko dupny , ale jak pragnę zauważyć tutoriale sa po to zeby gracza "nakierować" na dobra drogę mocy a nie brać bezpośrednio , wiec zamiast sie kłócić zróbcie własne poradniki.

Ps. Radze modowi zrobić coś z tym "spamem" up bo to trochę dupnie wygląda.

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...