Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Płyta główna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej.

Uzbierałem 600 zł i mam zamiar kupić płytę główną do swojego kompka :P

Jaką polecacie? Jaki jest najnowszy chipset? I taką, żeby wystarczyła na kilka lat... Planuję też kupić procka Intel i7 i kartę grafiki ATI 9xxx.

Proszę o doradzenie mi :)

Pzdr

YV

Opublikowano

Coś chyba Ci się popierdoliło bo i9 jeszcze nie wyszło, a nawet podstawki pod to nie ma. Chyba że to mi coś się popierdoliło ale w to wątpie.

238626.jpg]
Opublikowano

Coś chyba Ci się popierdoliło bo i9 jeszcze nie wyszło, a nawet podstawki pod to nie ma. Chyba że to mi coś się popierdoliło ale w to wątpie.

Sorry chodziło mi o i7 ^_^

Nie znam nazwy obudowy, chciałbym się po prostu dowiedzieć jaka wg Was jest najlepsza płyta główna.

A poza tym obudowę też będę wymieniał.

Opublikowano

hahaha ja mam kartę graficzną ati serii 9 i to są stare modele bo wyszły około 8 lat temu

zbieram plusy

1376815735.png

Opublikowano

Przyjebałeś.

Grafika ati 9x można kupić za 100zł, a stare intele i7 są słabsze od i5 sandy bridge. Zaś i7 sandy bridge (2600k, są lepsze) kosztuje 1100zł w górę. Więc pomyśl, czy to zakup opłacalny.

Innym razem.

Opublikowano

czteren miljonen czo sa do toZdane? ON NAPISAŁ ŻE 600zł!

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

76561198014515809.png

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

A karty ati z seri 9xxx to sa stare modele, chyba chodzilo ci o HD5xxx lub HD6xxx

Sorry :P Znowu się pomyliłem :D

Burza wczoraj była i szybka pisałem, bo się spieszyłem, żeby mi prądu nie wyłączyli :P

Mój budżet to 600 zł ale teraz wydaje mi się, że mógłbym uzbierać więcej o np 1000, czyli miałbym 1600 zł...

Jaki procek najlepszy? :P

Opublikowano

Za tą cene nie kupisz najlepszego. Co do najlepszego

Od intela: xeon

Od adm: opteron.

i7 widziałem za 1095 zł i podobno jest dobry. Ale dzięki. Proszę o więcej typów.

Opublikowano

Kupując i7 musisz kupić kartę graficzną za 2 tyle, i płytę główną za przynajmniej 60% ceny procesora, czyli gdzieś tak 3000.

Innym razem.

Opublikowano

Kupując i7 musisz kupić kartę graficzną za 2 tyle, i płytę główną za przynajmniej 60% ceny procesora, czyli gdzieś tak 3000.

o.O Aż tak? Dlaczego? Nie mogę po prostu kupić lepszego proca i gorszej grafiki?

Opublikowano

Wtedy grafika będzie ograniczać możliwości procesora.

Kupienie i7 i gtxa 460 da takie same rezultaty jak phenom i gtx 460.

Innym razem.

Opublikowano

Procesor i grafika za ok. 1500zł? Intel Core i5-2500K i Radeon HD6950. Oczywiście musisz mieć wtedy płytę pod LGA 1155.

Opublikowano

2 tysie muszą być na i7 /i5 + karta graficzna i płyta główna.

Jak 600zł to chyba i3, a nad grafiką to pomyśl. Ewentualnie kupić słapszego procka i trochę go podkręcić. Ja z 2.60GHz wycisnąłem 3.46GHz ;) Płyta główna raczej z przedziały wyższego przeznaczonego dla rozrywki :)

Może się mylę, nie jestem specjalistą :P

JA PIERDOLE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...