Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomsyl zaczerpniety z pewnej strony bukmacherskiej jednak napisany w calosci przeze mnie :)

Gra polega na wytypowaniu czy kolejna z wylosowanych liczb bedzie wyzsza czy nizsza od juz wylosowanej.

Gra-wiadomo na kase.

Insertem wychodzimy z programu :)

To jest ukryta treść, proszę

Wydaje mi sie ze funkcja glowna2 jest zle napisana ale juz jest dla mnie za pozna pora zeby sie nad tym uzalac .

Milego testowania :)

Opublikowano

Można to było napisać w paru linijkach, podczas gdy Tobie zajęło to aż 300... Jak na pierwszą grę to może być. Losowanie mogłeś zrobić prostą pętlą for, a to całe przyznawanie kasy 100x prościej :P Cały czas powinieneś operować na kasie, a nie na wartości Labela :) Zamiast tylu If'ów trzeba było dać switcha. I po co Ci te zmienne z1 - z10? Nie powinno być czasem, że jak wygrasz to masz Twoja kasa + kwota jaką postawiłeś, a nie Twoja kasa + kwota jaką postawiłeś * ileś tam. Blokowanie i odblokowanie buttonów o wiele lepsze by było za pomocą GUIRegisterMsg :)

Tutaj masz coś takiego w 70 linijkach:

To jest ukryta treść, proszę

Boże, jak ja dawno w AutoIt nie pisałem :P

Opublikowano

Ciekawsza modyfikacja tej gry to zgadywanie (w mocno ograniczonym przedziale czasu), czy następna wylosowana karta będzie wyższa czy niższa -> mniej hazardu, więcej kalkulacji. Losujemy oczywiście 50 kart z jednej, 52-kartowej talii :P 2 sekundy na decyzję.

Ta sygnatura jest pusta.

• Dodaj nową pozycję...