Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer na 2/3osoby + Fraps

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam właśnie kupuję AMD Phenom X4 955 bo stary to AMD Processor 64 xD I mam pytanko czy serwer da rade na 2/3 osoby + nagrywanie frapsem mam 1GB ram i 4mb/s.Na tym starym procku tak lagowało .że jak waliło się w klocka to się 3 razy regenerował.I pytanie nie na ten dział no ale już zadam czy Empire Total war zadziała na 1gb ram ???? daję 5 za dobrą odpowiedź.

Ps.A jak będą lagi to będą one znośne???

e

Lubish To?!

Opublikowano (edytowane)

Na 1GB Ram o.O to ile dasz na serwer

Na pewno będzie lagować

Pomogłem daj -

Edytowane przez callo

giphy.gif

"Są ludzie, którym szczęście mig­nie tyl­ko na mo­ment, na mo­ment tyl­ko się ukaże po to tyl­ko, by uczy­nić życie tym smut­niej­sze i okrutniejsze." ~ Stanisław Dygat

Opublikowano (edytowane)

Tak jak up

Niestety serwer potrzebuje co najmniej 512 ram żeby na 2 osobo chodziło jak chodziło. Jeżeli posiadasz fundusze to kup 1GB ram za te o kolo 50 /80 zl zależy z jakiej firmy masz kostki ram i serwer będzie śmigał

Procesor to nie wszystko waży też jest niestety RAM :)

Pozdrawiam

@200 post :D

Edytowane przez Wilson199

Tak. Nic tu nie ma.

Opublikowano

Powinno ci pójść, kilka dni temu kupiłem też tego procka tylko, że Black Edition, tego lepszego :P

I wydajność w Frapsie jest 100% większa od mojego starego złomka, na serwa dasz 512 MB ram i powinno ci to jakoś iść, chociaż nie jestem tego w 100% pewien.

Najlepiej to sam weź sprawdź, a nie wypytujesz się ludzi, co nie mają pojęcia o tym procku, bo go nigdy nie mieli i nie widzieli na oczy :)

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Krzysztofa tu chodzi też o ram :) ale przy 2 osobach powinno pójść ja nawet mam 1,5 MB/s ale na serwer 1 GB ram.

A i ile rdzeni ma?

Bo takto pobierz generatora tam cie pyta ile masz dac rdzeni ze 2 daj i bedzie dobrze pozniej se zmienisz na 512 i już

giphy.gif

"Są ludzie, którym szczęście mig­nie tyl­ko na mo­ment, na mo­ment tyl­ko się ukaże po to tyl­ko, by uczy­nić życie tym smut­niej­sze i okrutniejsze." ~ Stanisław Dygat

Opublikowano

Dokładnie to 4 rdzenie 3.2, które lekko mnożnikiem podkręciłem do 3.8 :)

Na serwa dasz 512 MB ram i 3 osoby pociągną lekko.

Zamykam, ponieważ temat wyjaśniony, w razie pytań zapraszam na pw.

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...