Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Jak naprawić błąd z czarnym ekranem po wejściu w teleport itd.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie otóż postanowiłem napisać poradnik oparty na własnych doświadczeniach z różnymi wkurzającymi błędami w "zabawie" w prywatne serwery metin2.

Problem dotyczy tego iż po przejściu przez teleport bądź staniu ok 20 minut w jednym miejscu pojawia nam się czarny ekran,leci muzyczka w tle i można ruszać jedynie myszką. Jedynym wyjściem jest wciśnięcie "ctrl" "alt" "delete" i zakończenie procesu. Po dłuższym czasie robi się to dość uciążliwe więc trzeba coś na to poradzić ale jak????

NA SZCZĘŚCIE MASZ TEN PORADNIK KTÓRY POWIE CI KROK PO KROKU JAK POZBYĆ SIĘ TEGO BŁĘDU :)

1. Ściągnij jakiegoś clienta metin2. Najlepiej poradzi sobie client PandoraMt2 (nie patcher ale pełny client) :

To jest ukryta treść, proszę

http://www.metin2mod.tk/ml.html

3. Wypakuj moda do foldera z clientem PandoraMt2 i nie patchuj jej.

4. Wrzuć spolszczenie do folderu z clientem

5. Włącz spolszczenie i ciesz się grą bez tzw. błędu czarnego ekranu !! :D

!UWAGA! ZANIM DASZ - BO U CIEBIE SIĘ TAK NIE DZIEJE I MYŚLISZ ŻE TYM TEMATEM ZAŚMIECAM FORUM ,PRZECZYTAJ !!!!!!!!!!

Nie na wszystkich metinach z 2008 roku się tak dzieje . Powodem ów błędu może być zła wersja metina oraz nie spełnianie wymagań gry.

PROŚBA!!!! JEŚLI U CIEBIE WSZYSTKO ŚMIGA BEZ PROBLEMU NIE DAWAJ - I NIE PROŚ O ZAMKNIĘCIE TEMATU , MOŻE INNA OSOBA MA TEN PROBLEM I NIE MOŻE SOBIE Z NIM PORADZIĆ.

Edytowane przez WestCoastxX

POMOGŁEM? DAJ+++++++++

Opublikowano

Ja mam lepszy sposób , klikam prawym myszki na czarny ekran nawalam w , s , a , d i myszką aż się odbuguje . Wierzcie to działa ! Skąd wiem ?Buffa tak zbugowałem ale gdy zbugowałem atak spacją i wszedłem na drugiego metina to szamanka nawalała dzwonkiem idąc do przodu po chwili się odbugowała :D .