Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Od czego zależą lagi w minecraft?

dominikar89

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,mam 1.87 GB RAM 1.50GHz i karta graficzna 128mb ale z tego co wiem karta graf w to nie wchodzi.I czasami mi laguje hmm... może nie laguje,klatkuje wicie co zrobić by nie klatkowało? dokupić RAM proces za słąby? I jeszcze jedno to samo jest podczas nagrywania filmików czy jeżeli dokupię RAM to będzie mi tym razem lagować podczas nagrywania? daje +/-

h1Atq.gif

Pomogłem daj +ika

Opublikowano

512 rama i nie ma lagów? To chyba naprawdę najsłabsze ustawienia.Mój kolega ma 1giga ram i na fancy mu tnie -_-...Plz powiedz prawdę bo to nie możliwe.

@Up 512ram? Ty sobie jaja robisz? Mój kolega ma 1giga i ma przycinki na fancy.To ty naprawdę musisz mieć na najsłabszych obrotach.Plz powiedz prawdę że ci zacina bo to niemożliwe.Pozdro

Opublikowano

Lagi to są od słabego internetu (opóźnienia,szczególnie w radiówkach) a jak ci gra się zacina,klatkuje to musisz wymienić coś w komputerze.Tak się wydaje że minecraft niby grafika lipna a ma małe wymagania,ale mi klatkuje z prockiem 2.0 1gb ram i kartą geforce 5200.

Opublikowano

no 512mb i nie zacina ?! może masz dobre ramy podaj jakie to zrozumiem albo się pomyliłeś/kłamałeś.Ale bo masz mgłę smoleńską i nie tnie

Lubish To?!

Opublikowano (edytowane)

Minecraft laguję bo ma duże możliwości gry.A net nie ma nic do tego.Chyba że multi.Pozdro.Zainstaluj może najnowsze stery, lub dokup kostke ramu.

@ Edit pyta cię ktoś jaki masz komp? jak nie do po jajco to piszesz?

@Down ma zamulony komp pewnie

Edytowane przez Toriz
Opublikowano

up

chodzi jak ktos ma podobne albo cos w tym rodzaju aby wiedzial jak ustawic

a ty wez sie nie czepiaj ludzi

koles ma 2bg ram prawie i nie idzie mu? a mi z tym idzie

6rlpEiq.gif

Opublikowano (edytowane)

niech ściągnie najnowsze stery przeczyści dysk i nich zmieni poziom widoczności bo może ma na max ustawione i dlatego ścina

Edit#Nie ma co dalej pisac jak przyjdzie poczyta i nam na pewno napisze czy już lepiej czy nadal nie działa

Edytowane przez Ozi96

Lubish To?!

Opublikowano (edytowane)

Omg, ludzie, co wy tu za herezje piszecie... 2GB ramu w zupełności wystarczy dla 99% gier, a dla takiego minecrafta to już na 100%. Winą klatkowania zapewne jest karta graficzna. Podaj dokładny model(podejrzewam, że to integra, bo masz odjęty ram od całości, czyli 2GB), a nie "128mb", bo ilością vramu się nie wyznacza, ani nigdy nie wyznaczało wydajności karty graficznej.

Edytowane przez HaX0slaV
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...