Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Złamane żebro i odszkodowanie

qps666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio przewróciłem się na rowerze i uderzyłem żebrami o ramę.

Teraz boli mnie jedno żebro jak biorę głęboki wdech lub wydech, naciskam na nie lub się poruszam (napinam mięsień właśnie ze strony tego żebra).

Może to być złamanie?

Jeszcze jedno.

Jeżeli tak, to mam szanse na jakieś odszkodowanie? Jak oni to unieruchamiają?

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Gdybys mial zlamane zebro to w momencie dotyku zrobilbys kupe w majtki. Zebro najprawdopodobniej jest '' lekko zbite '' : ) A jezeli zebro bylo by zlamane to jezeli jestes ubezpieczony to powinienes dostac ale jezeli dobrze poznales juz swoj kraj to wiesz ze pierdolenia z odszkodowaniem to przynajmniej pol roku.

Opublikowano

Ogólnie nie mogę ziewać, kichać, kaszleć ani podnosić czegoś cięższego jedną ręką (plecak). Opłaca się iść z tym do lekarza czy zostawić to w spokoju?

Co do bólu, to słyszałem że złamania (palców) bardzo bolą. Jak sobie złamałem, to mi nie przeszkadzało za bardzo. Ból przy poruszaniu nim był porównywalny do tego z żebra.

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Po 1 idź do lekarza ,lub weź jakąś maść na stłuczenia ..

A to jest " obicie " , jakbyś miał złamanie to byś z bólu nie mógł wytrzymać ( wiem coś o tym , sam miałem jedno żebro złamane )

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Iść do lekarza nie zaszkodzi, a co do ubezpieczenia... za dużo z tym pierdolenia jak dla mnie.

Czy za dużo pierdolenia? Teraz idziesz z historią choroby do szkoły. Oni Ci dają papierek, ze jesteś ubezpieczony. Potem z tym papierkiem i historią choroby do PZU i zgłaszasz szkodę. Potem czekasz około 2 tygodnie na list od PZU. I oni Ci tam piszą czy uznali czy nie i jaka jest wysokość odszkodowania jeśli Ci uznali.

Ja za zbicie łokcia dostałem 165zł, za zebro powinno być więcej. Komisja jest, gdy się odwołujesz.

Opublikowano

Dobra, nie ma co mówić o odszkodowaniu jak nie wiem czy żebro złamane :D

Pęknięte żebro też tak boli?

Jechać do tego lekarza czy nie? Będę musiał stać trochę w kolejce... Ogólnie to boli mnie bardziej niż wczoraj. Nie widać spuchniętego, tylko lekkie zaczerwienienie.

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

a wgl. zgrzytło ci coś jak zajebałeś o rame?

jeśli dobrze pamiętam, też kiedyś tak miałem i nic nie robiłem. po jakiś 2 tygodniach przeszło.

Opublikowano

Złamanie nie boli ( otwarte owszem ). Nie dotykaj tego tylko idź do lekarza. I o ile żebro jest złamane i chodzisz do szkoły jeszcze to idziesz do sekretariatu po kwitek, że zapłaciłeś na ubezpieczenie i jedziesz do zakładu ubezpieczeniowego a oni przyznają Ci odszkodowanie.

Sam miałem złamane 3 razy ręce i raz nogę ... :unsure:

O ile nie widac opuchlizny to jedź na prześwietlenie... ja sobie właśnie stłukłem żebro jak skakałem z 1 piętra i źle zamortyzowałem upadek :P

Opublikowano

Tylko jak sie okaze ze jest zlamane to powiedz odrazu ze w szkole wyjebales na schodach a potem wywal sie w szokle i to upozoruj . odszkodowanie gwarantowane. Ja sobie kciuka zlamalem i nic nie dostalem lecz upozorowalem ze w szkole to odrazu mi dali .

wakow9.png
Opublikowano

@UP

Miałem już kilka razy coś złamane, i nie miałem problemu z odszkodowaniem.

Nie rozumiem twojego ostatniego zdania.

Złamałeś kciuka poza szkołą, powiedziałeś im tak i ci nie dali odszkodowania, dopiero później upozorowałeś to w szkole i ci dali - tak?

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

możliwe że tylko stłuczone co powiedzmy jest trochę gorsze niż złamanie, złamanie wyleczy w 3-4 tygodnie a stłuczone żebro boli do dwóch miesięcy , w tym pierwszy miesiąc to głównie dokładne objawy jak pisałeś

tylko lekarz i prześwietlenie wykaże co i jak

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć F4k3r przeczytałem to o czym napisaleś '' żeby powiedzieć że się wyjebalem w szkole na schodach i mnie boli żebro '' tak terz zrobiłem . Pobilem się w szkole i mnie bolal bok poszedłem do lekarza i powiedzialem mu to samo co ty napisales mam zlamane żebro tylko poco upozorowywać ten upadek na schodach ? Pujde po ten kwit i potem do pzu . Tylko czy dadzą odszkodowanie za 1 złamane żebro ? I ile ? mam nadzieje że odpowiesz .

pozdro Jarek

Opublikowano

Miałem jedno żebro złamane... i Ty na pewno nie masz złamanego bo byś srał w majtki... ja pier*** jak to był ból ... a złamałem tak samo na rowerze ;/ a i odszkodowanie dostałem

Nie masz co się zastanawiać ! zapier** do lekarza... no i co że musisz czekać ? u mnie się czekam po 4/5 godz więc...

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...