Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] "ready for play"

Rhemus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Mam pewnien problem z gra Project Blackout.

Mianowicie wszystko ladnie sciagnelem, z updatowalem i uruchamiam gre, bez zadnych spinek loguje sie na konto, upuje m4a1 i zaczynam gre. Mapa sie laduje, po wczytaniu mapy widze napis "rady for play" moge biegac po miapie lecz nic sie nie dzieje. nie zaczynam gry. i tak moge wniesonczonosc. wylczylem anty wirra itd, dodalem do listy wyjatkow lecz nie skutkuje.

Prosze o pomoc, ++ czekaja :P

EDIT@ chcialem zauwazyc ze temat juz byl ale nikt go nie rozwiazal wiec postanowilem, ze zaloze nowymoze ktos pomoze.

Reset Routera tez nie pomaga.

Moj sprzet:

2,5Gb ram

procek: 2x 2,70 GHz

2, 2,70 GHNvidia GeForce 9.800 (1GB)

Edytowane przez Rhemus
Opublikowano

Wgraj jeszcze raz sterowniki od internetu jak je masz lub po prostu może je zaaktualizuj.

Wyłącz router na jakieś 10-15 minut po tym czasie uruchom ponownie gre.

Włącz Firewallla (jeżeli wcześniej nie był włączony).

Nastepnie z jego listy dozwolonych programów

usuń te które korzystają z pasma przepustowości.

Aby spawdzić czy coś korzysta z tego włąsnie pasma wejdź:

Ctrl + Alt + Delete otwórz menadżera zadań kliknij na pod menu sieć

i w zielonej tablece sprawdź czy coś nie pochłania twojej przepustowości.

oznaczone będą one taką zieloną linią.

Opublikowano (edytowane)

Jesli chodzi o menadzer zaadan to mam tylko "polaczenie loaklne" lecz zielone paski jakies mi wychodza dosiegaja na poczatku bisko zero a potem siegaja do 2% i znowy spadaja na 0.25% i tak juz jest stale. Nie wiem z kad moge wziasc te sterowniki do routera. jakas aktualizacje moge znalesc w sieci ? jakies propozycje ?

Podobnie mialem c Combat Arms lecz tam jak w pokoju dawaj "start (F5)" to mialem lagga systmu na okolo 10sec i gra sie nie rozpoczynala, i tak bylo w nieskonzonosc. Lecz gdy router mi sie zepsul i czekalem na nowy postanowilem podlazyc na ten tydzien modem, na modemie gra chulala bez problemu.

EDIT:

sorry moj blad, gdy zamkne wszystkie aplikacje typu :GG, google chrome i spradze karte siec to nie mam zadnych zielnych paskow. wszystko jest na 0%

EDIT2:

po wylaczeniu routera na 30 minut po dojsciu do gry z napisem "ready for play" po okolo minucie widzialem co pisza inni gracze. Lecz gdy nacisnalem tab dalej nie bylo mnie na liscie. minelo kilkanascie sekund i juz nie widzialem co pisza, napis "ready for play" zniknal lecz sie nie zrespilem. minelo kilkadziesiat sekund i wyrzcilo mnie z pokoju.

HELP ! :P

Edytowane przez Rhemus
Opublikowano

Czyli przepustowość łącza masz dobrą.

Żaden program ci nie muli.

Powiedz jeszcze:

Jaki system posiadasz?

Jaka szybkość interentu?

Pobierz grę z innego źródła i upewnij się że nie wgrała się z jakimś błędem.

Wchódź na roomy które mają jak najmniej lagów.

Do routera która jest na "kablu" :)

Nie musisz chyba posiadać sterowników.

Chodzi mi o sterowniki od karty sieciowej.

Opublikowano

wiec tak: Windows XP SP3

szybkosc: 6mb/s

a nie wiesz z kad moge pobrac te sterwoniki ?

reinstalowalem gre kilka razy i nie pomoglo, chciagac sie nie oplaca bo daje chceck i nei wykrywa nic zlego :P sciagnelem ze strony glownej gry

Opublikowano

Najpierw sprawdź jakie masz tą karte sieciową.

By sprawdzić:

Pobierz program Everest.

Później wejdź w google wpisz ten model który wyskoczył ci w programie.

Ściągnij, zaintaluj i sprawdź.

Może zeskanuj komputer antywirusem.

A później przeczyść programem Ccleaner.

Choć wątpie czy coś pomoże.

Opublikowano

Robilem formata wiec czyszczenie nic nei da ani skanowanie :)

a moge poprostudac PPM na moj komputer, wybrac sprzet, menadzer urzadzen i z tamtad wybrak karte sieciowa i sterwoniki ?

czy jak podam Ci nazwe karty dalbys rade cos wyszuakac ? nie znam sie na tym a nie chce uszkodzic komputera

Opublikowano

No śmiało możesz podać.

a moge poprostudac PPM na moj komputer, wybrac sprzet, menadzer urzadzen i z tamtad wybrak karte sieciowa i sterwoniki ?

Co do tego to nie jestem pewien.

Opublikowano (edytowane)

jak bys mogl podac mi jakis swoj kontakt skype lub gg albo cos w tym rodzaju to bylo by lepiej, szybciej bysmy sie dogadali, juz pobieram ten programik. a potem sterowniki do tej karty musze sciagnc tak? skąd mam wiedziec ktore sa najnowsze ?

EDIT:

Atheros AR813X/AR815X Ethernet Controller Driver <--- Moja karta sieciowa, nigdzie nei moge znalesc do niej sterownikow, jedynie wyszukuje mi programy ktore moga zaktualizowac lecz sa one plalte a nigdzie nie ma do nich klucza. dasz rade cos zrobic ?

EDIT2:

Sterownik wgrany, teraz jak zaczne gre to dalej nic nie moge robi ale po kilku sekundach wychodzi mi crash. podaj jakas komende na wklejanie clip artow tozamieszcze screena

Edytowane przez Rhemus
Opublikowano (edytowane)

Screena podczas gry Project Blackout nie zrobisz.

Tak mi się wydaje bynajmniej nie przyciskiem Print Screen.

Chyba że zrobisz tak:

Klikniesz Klawisz na klawiaturze Print Screen.

Uruchomisz Painta.

Wkleisz tam zdjęcie (Ctrl + V)

Wyświetli ci się zrobione zdjęcie.

Zapiszesz je i wrzucisz na jakiś upload zdjęć.

Później kopiujesz adres zdjęcia.

Wklejasz je przez ikonę na naszym forum "Wstaw grafikę" (taki obrazek mały niebieski).

Niewiem czy zrozumiesz.Bo trochę rozpierdoliłem treść. :)

W sumie Screen nie będzie aż tak potrzebny.

Najlepiej będzie gdy napiszesz do supportu Project Blackout.

Napewno oni na to jakoś poradzą swoimi sposobami.

Jak co moje GG:

1067503

Edytowane przez camasutra
Opublikowano

screnny w P juz robilem jak skakalem sam pomapie, tylko nie wiem jak, naciskalem scroll myszki i srzelal :P mam je w dokumelntach. napisalem juz do nich wczesniej ale gowno mi pomogli. Oto tresc ich wiadomosci po translayte:

Witam kaluran ,

Rozumiem, że występują problemy z podłączeniem do innych graczy w Project Blackout.

Routerów, firewalli i programów antywirusowych może niekiedy wpływać na dostęp do projektu Blackout. Należy dostarczyć lub spowodować "wyjątki" (Project Blackout umieścić na liście bezpiecznych programów) dla programu Project części Blackout tak, że grę można przejść przez ustawienia zabezpieczeń może być aktywna. Także wirusy lub programy szpiegujące mogą również powodować problemy w grze. Zalecamy skanowanie komputera w poszukiwaniu wirusów i spyware, a ich usunięcie.

Upewnij się także, aby zamknąć wszystkie aplikacje, które mogą być uruchomione przed uruchomieniem projektu Blackout, gdyż mogą one wpływać na przebieg gry, a być może być postrzegany jako szkodliwy przez Hackshield.

Możesz także spróbować zamieścić swój problem na naszym forum Problemy techniczne ( http://forum.ntreev.net/pb/forums/20.aspx ). Niektórzy gracze mogą mieć w tej samej sprawie występują i społeczność graczy może być w stanie pomóc z określonego problemu dalej istnieje, ale proszę pamiętać, że wszystkie porady oferowane na tym forum znajduje się "tak jak jest" i nie musi być zatwierdzony lub zalecane przez SG Interactive , Inc

Z poważaniem,

Scribe

Game Master

SG Interactive

Opublikowano

Hmmm trudno... :(

Jeżeli oni nie umieją znaleść rozwiązania.

To my sami też go raczej nie znajdziemy.

Poczekaj do następnego patcha może on coś naprawi.

Opublikowano

czekalem 3 patche w Combat Arms i nic to mnei dalo wiec tutaj tez na 100% nie da.

A co powiesz jesli powiem Ci ze postanowilem cos sprawdzic i wynik byl pozytywny ? mianowicie:

Odlaczylem router i podlaczylem modem, przy modemie i CA i PB smigalo normalnie, odlaczylem mdem, podlaczylem router i znowu nie dziala, wychodzi na to ze router mi blokuje dostep (uszkodzony nie jest) jakas lista wyjatkow ROUTERA jest ?

Opublikowano

Może masz włączone oszczędzanie energi dla tego urządzenia? Spawdź menadżer zadań.

(Choć sprawdza się to chyba tylko u sieci Wifi)

Może router blokuje ci jakieś porty?

Zgadaj się z kimś który obiegany jest w temcie/bądź sam to zrób czyli:

Skonfigurujcie router na necie coś o tych tematach znajdziesz.

Opublikowano

Moja pierwsza rada to najpierw poszukaj słownika bo twoja ortografia jest straszna.Jakom masz szybkość neta?

1248991649.gifDziękuje!

Pomogłem? Kliknij na +

Opublikowano
Moja pierwsza rada to najpierw poszukaj słownika bo twoja ortografia jest straszna.Jakom masz szybkość neta?

Tobie też by się przydał.

wiec tak: Windows XP SP3

szybkosc: 6mb/s

Umiesz czytać?!

Opublikowano

Tobie też by się przydał.

Umiesz czytać?!

Jesli chodzi o mnie to oczywiscie ze umiem czytac a co do ortografii to nie mam z tyym problemow :) jesli sadzisz ze cos zle napisalem zacytuj mi to, ale najpeirw zajrzyj do slownika jazyka polskiego, Pozdrawiam