Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Zarabianie 200-500kk / tydzień!

MrJazor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na samym początku... Witam

;)

Z góry mówię że to jest na prawdę dopiero mój 1 poradnik, w końcu trzeba zacząć i jakoś działać, prawda? :P

Nie wiem, wątpię że było w takiej edycji.. dlatego zapraszam aby poświęcić parę minutek na przeczytanie i na wyrażenie swojej opinii, która jest dla mnie bardzo ważna.

Teraz do rzeczy, o czym tutaj napisałem? :rolleyes:

To co powinno was zainteresować, o zarobkach za pomocą gildii, no ogółem gildii. Poradnik będzie stopniowo się "rozkorzeniać" ale powinniście wszystko ładnie złapać.

Z góry tutaj napiszę bo przecież jak komuś się nie podoba to niech nie czyta, ale nie o to chodzi.. jak ktoś nie chcę włożyć wkładu finansowego(yangi) no to nic nie zyska.

Poradnik zaczyna się w tym miejscu...

• Co będziemy potrzebować?

Parę drobiazgów, a dokładnie:

• 10 lv gildi(przynajmniej)
  • 50-100kk yang
  • No i troszkę więcej yangów jeszcze

Powiedzmy że już wszystko mamy..na czacie gildi można również umawiać się na zrzutki gildyjne i łatwiej nazbierać tą około setkę milionów yang. :P Ok, mamy kasę(100kk), przegadaliśmy sobie z innymi członkami gildii wybór miejsca i jest wolne, a więc wybieramy się do Strażnika Ziemi.

Gadamy z nim, warto zapytać jak tam rodzina, może taniej opcha trochę gleby. Wykupiliśmy tą ziemie, i gdzie ta kaska? No to dopiero początek wydatków. Poszło około 40-80 kk yang, robimy kolejną zrzutę i zbieramy na kowala, ale do tego nie tylko potrzeba yang, musimy również zakupić tak zwane dykty akurat tutaj nie wyjdzie tak drogo, z kowalem może wyjść w zaokrągleniu ~30kk ale to zależy od serwera, więc nie krytykować przypuszczanych cen.

I tutaj jest sedno całego poradnika, kowal to nasz cel.. później tylko możemy "udekorować" i udoskonalić naszą posiadłość.

Gdzie warto zakupić taką ziemie? Opiszę na 3 pierwszych miastach poszczególnych królestw.

Jeżeli jest okazja(no trzeba być jako 1) to kupujemy kowala co ulepsza broń/zbroje. To jest najbardziej opłacalne.

28244206.jpg--26654822.jpg--54921188.jpg

Czerwony kolor - Najbardziej "odwiedzane"

Pomarańczowy - Też polecane, ale trochę mniej. Reszta to już według gustu.

Jakie są z tego zarobki? - Na serwerze, popularnym.. yyy? A serwer który ma kowala jest nie popularny? - Blef. Załóżmy że tak jak w temacie, bo pamiętajcie jak ktoś u kowala ulepsza(tego naszego) to dostajemy 10%-30% wydanej sumy na przedmiot od każdego klienta. Zatem ten biznes się opłaca, jest trochę roboty ale polecam w 100%.

BTW. Kowal gildyjny ma 10% więcej szans na pomyślne ulepszenie przedmiotu.

Teraz reszta poradnika czyli... obrazki.

Jak wygląda Strażnik? - To pewnie każdy wie, ale na potrzeby poradnika :D

Stra.C5.BCnik_Ziemi.jpg

Dykta? - A czym palisz w kominku? xD Nie to głupie..

Dykta.jpg

No i na koniec efekt naszej pracy...

Kowal_Gildyjny.jpg

Dziękuje za przeczytanie i mam nadzieje że komuś to się przyda, sprawdzone w wielu przypadkach. Również w moim. :)

Opublikowano

Całkiem zacnie napisane. Nie próbowałem nigdy tego, więc nie udzielam się co do skuteczności, ale poradnik wydaje się być dobrym, daję 5/5 :D

[V] 10 Postow

[V ] 50 Postow

[V ] 100 Postow

[ ] 150 Postow

[ ] 200 Postow

[ ] 250 Postow

[ ] 300 Postow

Pomogłem? Jebnij +'ika!

34823.gif

Wytłumacz mi, drogi użytkowniku tego forum, dlaczego jak piszę w poście "walnij +'a " to stawiasz mi minus?

Opublikowano

Na globalach zwraca się na pewno , lecz należy być dość cierpliwym i nie oczekiwać nie wiadomo jakich zysków ;)

Masz + na zachętę B)

394591421101183179764.jpeg
Arcymistrz
Opublikowano

No no

Poradnik fajny

Są jakieś foto jest cool ;)

Za to można się nieźle dorobić najlepiej na nowym serwie bo wtedy mało kowali i jest duży zarobek

TUT przydatny

Mógłbyś dodać jeszcze skąd wziąść dykty i dodać coś o alchemiku bo z niego też coś zawsze wpadnie ;)

Ok + za TUT i dodaje do spisu ;)

Podnieciliście się minusując mnie?

Opublikowano

Zarobek zależny jest od kowala jakiego stawiasz i gdzie kupujesz ziemię . Dodaj popularne miejsca gdzie ludzie chodzą .

Zrobimy to troche matematycznie :

1. koszt ulepszenie jakiejś zbroi to 150k ty otrzymasz powiedzmy 15% niech ulepszy dziennie u ciebie 50 osób więc na dzień masz około 1kk a na tydzień 7-8kk - mało

2. koszt ten sam % też ale niech ulepszy 500 osób przez tydzień około 80kk nadal mało

3. koszt ten sam 30% i 500 osób 157kk nadal mało

4. koszt ten sam 30% i 1000 osób 315kk no i jest już pułap

Wynika z tego iż 1000 osób by musiało coś ulepszać u Ciebie przez tydzień i koszt ulepszania to 150k a ty otrzymujesz maksymalną stawke czyli 30% .

Sory ale jakoś nie realnie mi to wygląda .

Opublikowano

Edytowałem i dodałem tak jak chciałeś ;)

Ale chyba nie zrozumiałeś.. jeżeli sobie znajdziesz miejsce które zaznaczyłem, i masz kowala.. to sam się przekonasz że zarobisz tak jak mówię. Mówię Ci że sposób w 100% sprawdzony, wydaje się znikomo prawdopodobny ale nikogo nie zmuszam.

Na dodatek gdy już się to zrobi to zysk jest czysty.

Jeszcze jakieś sugestie? :)

Opublikowano

W poradniku tzw "Odwiedzane miejsca" są tam podzielone na

Często odwiedzane

Czasem odwiedzane

Noo i reszta według gustu. :D

Opublikowano

No widzisz.. na samym początku pisałem abyście nie mieli do mnie pretensji, bo to brak zaangażowania z Waszej strony.

Mimo moich wypowiedzi zrobicie co będziecie tylko chcieli, a ja się mogę napisać...

1-3 dzień kupno ziemi, 4-12 dzień kupno kowala(czasem problem z dyktami), 12-******** zarobki... o.O

Roboty jak trzeba, wystarczy trochę wkładu. ;)

Opublikowano

Dla mnie ten poradnik jest bezsensowny... Po pierwsze:

skąd wziąć kasę na gildiie, i sprowadzić do niej tyle członków żeby wpłacali kasę?

Po drugie:

Ludzie którzy mają 10 level gildii, posiadają jakiś 70-80+lvl, więc takie zarobki mają na codzień... Skąd? v1-v2-atlantyda, i jeszcze dropy z bossów.

Po trzecie:

Na prawdę szkoda czasu na takie bawienie się, lepiej napisać poradnik jak zacząć zarabiać grube miliony na levelach 30-50, bez dużego wywalania kasy...

Opublikowano

dzięki ! ;):D:D:D:D:D

ZBIERAM -

jak dasz - to jesteś koxem i zajebisty

jak dasz + to jesteś noobem

Zbieram -

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

wejdz na www.romadoria.pl www.ikariam.pl www.wyscigiuliczne.pl

2_1294055767.jpg

Opublikowano

Dla mnie ten poradnik jest bezsensowny... Po pierwsze:

skąd wziąć kasę na gildiie, i sprowadzić do niej tyle członków żeby wpłacali kasę?

Po drugie:

Ludzie którzy mają 10 level gildii, posiadają jakiś 70-80+lvl, więc takie zarobki mają na codzień... Skąd? v1-v2-atlantyda, i jeszcze dropy z bossów.

Po trzecie:

Na prawdę szkoda czasu na takie bawienie się, lepiej napisać poradnik jak zacząć zarabiać grube miliony na levelach 30-50, bez dużego wywalania kasy...

Ale wiesz lider robi sobie przerwe na wakacje wraca po miesiącu a tu np. 800kk za friko :)

Co do mapek to chunjo mi sie nie podoba zaraz dam swoją .

26654822.jpg

Na niebiesko są ziemie które też mają branie a na czarno przekreślone są odludki dlaczego ? Po co zapieprzać na koniec mapy skoro jest kowal przy mieście ?

Opublikowano

Szkoda to robic nawet w 1 dzien na fb zarobie wiecej niz przez tydzien na miejscowce gildii

Każdy + mnie ucieszy

Opublikowano

Zarobek zależny jest od kowala jakiego stawiasz i gdzie kupujesz ziemię . Dodaj popularne miejsca gdzie ludzie chodzą .

Zrobimy to troche matematycznie :

1. koszt ulepszenie jakiejś zbroi to 150k ty otrzymasz powiedzmy 15% niech ulepszy dziennie u ciebie 50 osób więc na dzień masz około 1kk a na tydzień 7-8kk - mało

2. koszt ten sam % też ale niech ulepszy 500 osób przez tydzień około 80kk nadal mało

3. koszt ten sam 30% i 500 osób 157kk nadal mało

4. koszt ten sam 30% i 1000 osób 315kk no i jest już pułap

Wynika z tego iż 1000 osób by musiało coś ulepszać u Ciebie przez tydzień i koszt ulepszania to 150k a ty otrzymujesz maksymalną stawke czyli 30% .

Sory ale jakoś nie realnie mi to wygląda .

Tylko czasami za ulepszenie sie placi cos ponad 1kk i jak ja na przyklad pale to kilka itemkow i wydaje z 15kk na ulepszenie.A przecietny gracz tez ulepsza i gildii np fmsa z +0 na +6

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Evonis:Ninja95PL

Opublikowano

Szkoda to robic nawet w 1 dzien na fb zarobie wiecej niz przez tydzien na miejscowce gildii

Umiejętność dobrego posługiwania się fishbotem tak, aby GM nie kapnął się, że rzeczywiście mamy cheate jest bardzo potrzebna.. ale jeszcze warto dobrze czytać. xD

Dasz rade zdobyć więcej niż w poradniku bez włączania komputera? - Ten sposób jest pewny, legalny i najważniejsze gdy już osiągniemy szczyt jest opłacalny.

Ehh :)

Opublikowano

Coś mi tutaj nie pasuje.

NAZWA TEMATU:

[Tutorial]Zarabianie 200-500kk / tydzień!

A tu się okazuje, że zarobki dopiero PO drugim tygodniu......

BRAWO !! NAZWA TEMATU JEST NIEPOPRAWNA, tj. nie można nazwą tematu zachęcać do zaglądnięcia. To tak jakbym napisał poradnik o kasie a w temacie byłoby |NEW| EXP BOT OD MPC FORUM [podobny do EM2] !!!!!!!!

MAM RACJĘ?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Nie masz racji, bo twoje rozumowanie jest chyba jakieś inne xD

Określenie 200-500 kk / tydzień ma znaczyć że zarobisz od 200 do pięciuset kk tygodniowo, jeżeli podołasz krokom opisanym w 1 poście.

Jakoś inni nie mieli z tym problemu. :)

Opublikowano

na plu dropnąc 200kk czy 500kk to jest 1min xD jeśli masz zajebiste szczęscie :).A jesli mialbym dropic twoim sposobem to w tydzien zarobiłbym na 2aury ./..

//Nieregulaminowa sygnaturka.

Opublikowano

Dropić moim sposobem? hahaha, no nieźle. Nie że coś.. ale ciekawe czy zarobisz 500kk w 1 min na nowym serwerze, no nowym co już da się z gildyjnym.

Więc "twój" sposób jest nisko użyteczny przy tym. :D

@na dole..

Nie prawda :P

• 6 miesięcy temu...
  • 6 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...