Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No właśnie

Mamy X grę, żeby wykonać jego funkcję, załóżmy, że jest to "CastSpell"

Potrzebuję jej adresu w procesie? Znajdę jej adres za pomocą OllyDbg? Jej argumentów i typy

Nie bardzo wiem jak to znaleźć, anyway, potem żeby się odwołać do niej to chyba trzeba się za pomocą __asm bawić? np adres funkcji to 0xAB12DF02

To chyba musi być DLL, który należy wstrzyknąć do procesu gry?

Opublikowano (edytowane)

Jeśli gra nie ma zabezpieczeń możesz normalnie w exe'ku zrobić. Jednak jak jest to gra MMO przypuśćmy, że metin2 to musiałbyś zrobić w .Dll

Jest jednak wyjątek. Jak zablokujesz HackSchielda w 100% to wtedy exe.

Logiczne ? ;)

Ja polecam na początek CheatEngine zamiast OllyDbg bo łatwiej znaleźć.

EDIT:

Do gier singleplayer nie musisz robić .Dll . Bo po co :P nikomu nie psujesz gry jedynie ty sobie ułatwiasz.

Edytowane przez Prime_Bull
GrottyCracker22.png
Opublikowano

Na pewno się przyda bo kiedyś właśnie szukałem czegoś podobnego, tak też chyba można dynamiczne pointery odczytywać ;]

Plusik leci (po co wam on to nie wiem :P)

Popatrzę wieczorem jeszcze

Opublikowano

A ja miałbym pytanko, jeśli chodzi o .dll to jak powinny być one skonstruowane, ew. prosiłbym o linka jakiegoś z przykładami. A jeśli ktoś byłby łaskaw to wyjaśniłby mi np. na podstawie tego przykłądu w temacie, jak wycastować spell, znając jego pointer, tzn. jak powinna wyglądać dllka.

Opublikowano

A ja miałbym pytanko, jeśli chodzi o .dll to jak powinny być one skonstruowane, ew. prosiłbym o linka jakiegoś z przykładami. A jeśli ktoś byłby łaskaw to wyjaśniłby mi np. na podstawie tego przykłądu w temacie, jak wycastować spell, znając jego pointer, tzn. jak powinna wyglądać dllka.

To jest ukryta treść, proszę

GrottyCracker22.png
  • Dodaj nową pozycję...