Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Elo. Od wczoraj zaczął mi komputer głośno chodzić bez powodu. Mam wrażenie że zaraz mi odjedzie. Rozkręciłem go i wyczyściłem w kurzu, trochę pochodził cicho jakieś 2/3 godzinki ale znów zaczął wyć. Od czego może tak głośno chodzić? Grzeje się? Czy co? ;/

Dobra już wiem że się przegrzewa ;/ Zaraz po napisaniu tego tematu wyłączył mi się monitor i się komputer zresetował. Jakies propozycje dlaczego może tak się grzac? I co see grzeje. Może jakis program do sprawdzenia temperatury? HELP ;(

Edytowane przez I Hate You

1318007489-U170772.png

Sygnatura by

TamiS

Opublikowano

Karta graficzna nie wytrzymuje. Miałem ten sam problem, ale zakupiłem nowego kompa specjalnego pod gry :)

Opublikowano

Z niczego? Przez 6 miesięcy działał bez problemu i nagle wczoraj zaczął głośno chodzic ;/

Już wiem... Wentylatory czyściłeś?, jeżeli tak i nic nie dało to są od tak po prostu zepsute :)

Opublikowano

PC, teraz siedze na lapku ;p

Wlasnie byly wiatraczki czyszczone patyczkami i sperzonym powietrzem, popsikam moze jeszcze i sprawdze.

1318007489-U170772.png

Sygnatura by

TamiS

Opublikowano

Sprawdź dodatkowo czy wszystko się kręci, zdejmij wiatraczek z procesora, i wtedy dokładnie przeczyść ten "kaloryferek" poznasz go po jest złożony z kawałków płaskiego metalu i tworzy taką siatke

Opublikowano

Idź do sklepu z komputerami i poproś o pastę termo przewodzącą (Koszt 5zł) . W domu :

Wyczyść rdzeń procesora i cooler alkoholem izopropylowym, lub acetonem, używając ściereczki nie pozostawiającej włóknistych pozostałości. Przed nałożeniem pasty upewnij się, że całkowicie usunąłeś pozostałości starej pasty termoprzewodzącej.<br style="box-sizing: content-box; font-family: Tahoma, Verdana, 'Trebuchet MS', Arial, Helvetica, sans-serif; "><br style="box-sizing: content-box; font-family: Tahoma, Verdana, 'Trebuchet MS', Arial, Helvetica, sans-serif; ">Wyczyść spodnią stronę coolera alkoholem izopropylowym, lub acetonem, do całkowitego usunięcia śladów kleju, folii, czy poprzedniego materiału termoprzewodzącego.<br style="box-sizing: content-box; font-family: Tahoma, Verdana, 'Trebuchet MS', Arial, Helvetica, sans-serif; "><br style="box-sizing: content-box; font-family: Tahoma, Verdana, 'Trebuchet MS', Arial, Helvetica, sans-serif; ">Wyciśnij niewielką ilość pasty bezpośrednio na spód coolera w miejscu przyszłego kontaktu z rdzeniem i wetrzyj w powierzchnie coolera. Usuń pozostałości pasty używając ściereczki nie pozostawiającej włóknistych pozostałości. Wypełni to mikro-szczeliny w powierzchni radiatora.<br style="box-sizing: content-box; font-family: Tahoma, Verdana, 'Trebuchet MS', Arial, Helvetica, sans-serif; "><br style="box-sizing: content-box; font-family: Tahoma, Verdana, 'Trebuchet MS', Arial, Helvetica, sans-serif; ">Nałóż bezpośrednio na rdzeń niewielką ilość pasty (wielkości ziarna gorczycy). Rozprowadź ją używając równej, płaskiej krawędzi (karty telefonicznej) aby uzyskać tak równą i cienką powierzchnię jak to możliwe, jednocześnie tak grubą, aby była nieprzeźroczysta. Zadaniem pasta termoprzewodząca jest tylko pomoc w odbieraniu ciepła z procesora, więc im grubsza jest jej warstwa tym gorzej spełnia swoje zadanie. Więcej pasty należy nałożyć tylko w przypadku źle wyszlifowanej podstawy radiatora.

To jest ukryta treść, proszę

1358177528-U70874.png

Opublikowano

Wyczyść obudowę i wszystkie wentylatory. Jeśli się uda zmierz temperatury programem OCCT i wrzuć wykresy na forum. Podaj markę, model i moc zasilacza. Jeśli zdecydujesz się na nakładanie nowej pasty na procesor napisz, podam jakieś porządne marki, bo jakość pasty jest ważna.

Opublikowano

a ja tam myślę że cośsię przegrzało. ale również jestem zdania up@a.

Tutoriale Minecraft:

Mody:

http://www.mpcforum.pl/topic/361079-mod-nazywanie-pupila/

http://www.mpcforum.pl/topic/360910-modpokeballs-pokemon/

Cs 1.6:

http://www.mpcforum.pl/topic/362003-tutduzy-ping-wejdz/page__p__2559165#entry2559165