Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stop! Czarnym ekranom...

Mountain

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

stqs.png

Zauważyłem, że wiele osób ma problemy z czarnym ekranem, który często występuje w wersji beta Minecraft. Jest na to jedyny sposób, jaki pomoże na dłuższy okres pracy gry.

Większość z was używa wersji java 6(1.6.0), a wyszła nowa wersja beta 7(1.7.0), na której to został skompilowany Minecraft.

Download:

Windows 32-bit

POBIERZ (87.32MB)

Windows 64-bit

POBIERZ (77.61MB)

Inne systemy(Linux, Solaris):

POBIERZ

Zanim zaczniesz się wymądrzać i mówić, że to jest JDK, a nie JRE to przeczytaj to:

Wersja JRE na stronie oracle nie jest instalatorem i tym system się nie zadowoli(nietety). Wymagane jest pobranie cięższej, ale pewnej paczki JDK+JRE, która na 100% zaktualizuje nam wersję java do najnowszej.

Jeśli pobrałeś i zainstalowałeś to żeby upewnić się czy na pewno posiadasz najnowszą wersję, wystarczy wejść do panelu sterowania(koniecznie ustawić widok klasyczny),

a następnie otworzyć Java i wejść w zakładkę Java, a potem View... Jeśli na liście będą widnieć dwa wpisy, to możesz być pewien posiadania najnowszej javy.

Pozdrawiam,

Mountain!

Liczę na symboliczne + z waszej strony.

;)

[center][color="#FFFFFF"]Tutaj pojawi się sygnatura :)[/color][/center][right][img]http://img20.imageshack.us/img20/337/64467293.png[/img][/right]

Opublikowano

Tak również można, jak kto woli. :)

Ale nie zawsze u wszystkich.

[center][color="#FFFFFF"]Tutaj pojawi się sygnatura :)[/color][/center][right][img]http://img20.imageshack.us/img20/337/64467293.png[/img][/right]

Opublikowano

bardzo dobry poradnik

też miałem parę problemów

z Black Screen

Zmiana nazwy tematu

lepiej zmień

na Stop Black Screeną

dla mnie lepiej

nie wiem jak dla ciebie

ale to nie ma sensu ale ok

masz +

za poradnik

fa5acb01b71190fd5da4d12eafa60909.gif
Opublikowano

dzięki + , ja już dawno znalazłem sposób, ale może komuś się przyda (nawet zapomniałem już o czarny ekranie ) xD

Mój sposób:

Wchodzisz na stronę javy i pobierasz javę ;d

<_<

bez youtuba w sygnie

Opublikowano

UP

Heh tak też można^^

Ale ja dokładniej wam opisałem itd. :)

Opublikowano

UP

Tak, tak to jest wina tylko i wyłącznie javy :)

Wiele os. nie wie co powoduje czarny ekran, więc w tym poradniku wszystko jest napisane.

Już skończą się problemy z czarnymi ekranami!!!

Pozdrawiam,

Mountain <3

Opublikowano

Hehe fajny Tut.

Mojemu koledze podziałało jak miał black screena :) +

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

...

na Stop Black Screeną

...

A słownik w ręku miałeś kiedyś kolego?

Co do tematu to bardzo przydatny, ja już wcześniej o tym wiedziałem, bo do Mojangu wysłałem wiadomość, jaka jest rekomendowana wersja javy do gry. Bardzo fajnie zrobiony napis na samej górze :)

Opublikowano

czy to pomoże jeżeli wyskakuje komunikat "out of memory" ?

Być może, prawidłowa java, pasująca do minecrafta być może będzie mniej zasobożerna i komunikat będzie rzadko. Prawdopodobnie masz za mało ramu. Powyłączaj niepotrzebne programy.

Opublikowano

Przydatne dla graczy ;)

Którzy zaczynają minecrafta grać.

Niestety+sika nie dam bo limit jutro dam : )

4dd88eb06cd31.png

Pomozcie zbić minusy!

<3

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...