Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Serwer NO-IP na Routerze.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Okej to tak jak w temacie , staram się postawić serwer NO-IP na Routerze ponieważ mam neostrade a jak wiadomo serwery na Hamachi z niczym

komfortowym się nie kojarzą (zapraszanie znajomych do sieci itp) . Serwer miałem postawiony z 2-3 miesiące temu jednak teraz po jego odpaleniu

nie potrafię zrobić spolszczenia dla innych graczy . Sam używam do połączenia się IP : 192.168.1.34 jednak jest to IP wew. Routera .

Próbowałem użyć Metin2 Connector by Mousstik jednak przy teście tworzy Launcher na IP Routera bez problemu a mojego IP / domeny NO-IP nie jest w stanie (mimo wykrycia IP status jest na czerwono) .

Załączam screen odblokowany portów na Routerze :

fyhgjj3plo3fwbro.jpg

I teraz takie pytanie , czy jest możliwość zrobienia serwera NO-IP na Routerze mając Neostradę (zmienne IP) ? Jeśli tak to w jaki sposób ?

Opublikowano

Próbowałem użyć Metin2 Connector by Mousstik jednak przy teście tworzy Launcher na IP Routera bez problemu a mojego IP / domeny NO-IP nie jest w stanie (mimo wykrycia IP status jest na czerwono) .

Załóż konto na NO-IP pobierz Clienta i użyj domeny dry.gif

Jeżeli nei pomoże, pisz tongue.gif

W fragmencie pogrubionym napisałem przecież że poprzez domenę no-ip nie mam możliwości połączenia się . Nie wiem dlaczego ale tylko poprzez ip routera mogę połączyć się z serwerem . Na hamachi również nie ma z tym problemu ale nie chce stawiać serwera pod hamachi .

Opublikowano

Przejrzałem tamten temat (chyba nawet już wcześniej) jednak nic nowego on nie wprowadza , pokazane jest jak skonfigurować serwer itp no i ja to wszystko mam już zrobione . Mój problem polega na tym że nikt inny nie może wbić na serwer bo jedyne ip jakim mogę się z nim połączyć to ip routera - 192.168.1.34 a jak wiadomo jest to wew. adres i tylko i wyłącznie dla mnie . Nie wiem co robię źle bo wcześniej serwer działał normalnie poprzez no-ip.

Opublikowano

No to może jeszcze raz spróbuj skonfigurować no-ip, jbc. posługuj się tym tutkiem

To jest ukryta treść, proszę

A powiedz mi czy przypadkiem nie miałeś restartu łącza(No tak że miałeś jakieś problemy i dzwoniłeś do dostawcy..)?

@Na dole

Spoko :D

Opublikowano (edytowane)

Nie miałem żadnych problemów wymagających telefonu do dostawcy internetowego , ip jedynie mam zupełnie inne co mnie zdziwiło . Wiadomo że przy neostradzie zmieniają się 2 ostatnie liczby ale u mnie zmienił się cały numer , może to ma coś wspólnego z przedłużeniem umowy . Postaram się postawić serwer zgodnie z tym tutem i dam odpowiedź czy pomogło.

Edit @

Używałem głownie tego poradnika , serwer postawiłem na nim i działa , mogę się na nim zalogować i w ogóle ale inni nie mogą wejść poprzez no-ip bądz przez mój aktualny adres ip.

Edytowane przez scot
Opublikowano

Kup se dedyka, problem zniknie sam.

Pozdrawiam.

Jak chcesz możesz mi za sponsorować , bo ja nie zamierzam wydawać 350zł miesięcznie na grę żeby serwer chodził tylko i wyłącznie dla zabawy z kumplami.

Opublikowano (edytowane)

Masz router to jego ip jest 192.168.1.1

Twoj komp ma ip 192.168.1.34

Emulowany system freebsd - serwer metina) przykladowo powinien miec ip 192.168.1.35 oczywiscie tutaj moze miec inne ip - wazne jest to aby mial oddzielne ip

- wchodzisz w router podajac jego ip w przegladarce (192.168.1.1)

- advanced setup>NAT>Virtual Server

- odblokowujesz potrzebne ci porty

- rule index 1 i pozniej kolejne cyfry

- application (tutaj wpisuj sobie nazwy np. 80 to nazwe daj "stronka")

- protocol all

- start port (np. 11002 to end port zrob tez 11002)

- local ip address (tutaj podajesz ip emulowanego systemu - 192.168.1.35)

*Z tego co zauwazylem, modecom i pentagram maja taki sam interface routera. Ja mam pentagram, wiec jak cos, to ci moge pomoc

Edytowane przez Ohoho:)

5RlaVGt.png

Opublikowano

Trochę się nie odzywałem ale chciałem ściągnąć od nowa czyste pliki i skonfigurować je jednak to również nie pomogło , zmieniłem ip z 192.168.1.34 na 192.168.1.35 prawidłowo jednak dalej serwer widoczny jest wyłącznie dla mnie.