Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Chciałbym postawić prywatny serwer minecrafta 1.6.5 dla znajomych na zasadach gry survival, potworki, zwierzęta włączone.

Czy ten serwer vps (opcja start za 35zł) utrzyma 6 osób? http://webh.pl/index.php?cmd=svps Chodzi mi o czystą gre, bez ścin. Tak jak by się grało na singleplayer.

Są w sieci dostępne gdzieś pliki serwerowe 1.6.5? chciałbym czyste, bez pluginów, ponieważ sam sobie je dodam. Można później takie pliki serwerowe "aktualizować" gdy wyjdzie nowsza wersja?

Gdzie dostanę pluginy pod tą wersje? czy pluginy z 1.6.4 i niżej są kompatybilne z 1.6.5 ?

Lepiej bukkit czy hey0? słyszałem że bukkit potrafi ścinać....

Wiem że nie popieracie piractwa, ale chciałbym przetestować te nowe opcje minecrafta, czy jest gdzieś dostępny klient, crack, który nie będzie się wyłączał po jakimś czasie?

Pytania według was mogą wydawać się laickie, ale jestem nowy w tej tematyce, a na forum nie mogłem za dużo znaleźć.

Proszę o szybką odpowiedź

Pozdro

reklama RMCF

Opublikowano

SaintSinners

nie zgodzę się z tobą. Na forum były już tematy na temat tego hostingu, i ludzie się wypowiadali że 8 - 10 osób uciągnie. Chcę się tylko upewnić czy to prawda.

Mogłeś chociaż odpowiedzieć na wszystkie pytania..

reklama RMCF

Opublikowano

No wiesz jak chce zeby mapka mu szybko sie renderowala to ten za 100 i git ;) zawsze wszystko bedzie ale na tym za 35zl no moze sie nieraz mapka nie doczytac ;) Ogolnie zeby postawic serwer nie jest dobry komp potrzebny tylko sam minecraft duzo pamieci bierze nie mowiac juz o serwie na wlasnym kompie i grac jeszce w minecrafta to trzeba meic naprawde dobrego kompa. a co do tematu jezeli chcesz grac tak z max 5 kumplami to mysle ze ten za 35zl wystarczy ;)

-Ushio.png
Opublikowano

Ja mam serwer dla 6 kumpli na kompie moim i czasami są lagi albo mapa się nie właduje ale to tylko na oryginalnych plikach z minecraft.net ale na bukkit nie ma żadnych lagów. Właśnie czekam na aktualizacje bukkita do 1.6.5 chyba, że już jest i zaraz wrzucam i gram. My robimy czysty survival bez żadnych pluginów z potworami i zwierzętami.

Moja Specyfikacja komputera

AMD Athlon 64 X2 Dual

Core Processor 4000+

2.11 GHz, 2,00 GB RAM

Palit GeForce 9500GT.

Dodam również, że jeden z kolegów ma bardzo słabego kompa i nie ma dużych lagów. Ogólnie da się grać bez większych ścinek.

1325607230-U48159.gif
Opublikowano

a mam takie pytanko, gdybym postawił u siebie na kompie serwer, nie było by lagów? oczywiście chciałbym sam pograć jeszcze. Specyfikacja:

- Intel Core 2 duo E7200 2,57GHz (2rdzenie)

- 4gb ram (możliwa rozbudowa do większej ilości :) )

- system 32bit, lecz możliwa zmiana na 64x przy większej ilości ram

- 2MB neta - Neostrada (nie będzie to przeszkadzać?)

- Ati radeon 3870 512mb (do serwera to chyba grafika ma najmniej do powiedzenia :D)

Liczba osób grających: 5

Pluginy: ichest, iconomy, plugin do rejestracji i to chyba wszystko, na serwerze będą grać tylko znajomi więc anty griefery itd. są nie potrzebne.

Czy szybkość łącza - 2mb nie przeszkadzała by w grze? bo chyba zaraz po pamięci ram, odgrywa to najważniejszą role :D

Jakie pliki lepiej? bukkit z jednej strony jest stabilny i dużo pluginów, lecz potrafi się ściąć, Canary Mod? nowy, nie znam obsługi i chyba nie stabilny.

Porównując mój komputer do tego vpsa za 35zł to + idzie w stronę mojego kompa, lecz nie wiem jak to będzie z hostingiem jednoczesnym graniem na serwerze.

reklama RMCF