Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Klaser Dokładności

Zmarły

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na początku chciał bym się przywitać gdyż jest to mój 1 temat :)

Proszę nie mieć zażaleń o estetykę gdyż 1x robię poradnik ..

Poradnik będzie w części mój i w części pewnej osoby ..

A teraz do rzeczy:

Klaser Dokładności

Co to jest?

Klaser jest to księga w której zbierane są pokonane potwory w lochach,na arenie i w karczmie a także wyposażenie wojownika,maga i zwiadowcy ..

Co on daje?

Dostajemy premię w doświadczeniu podczas zadań

Ile dostajemy premii w doświadczeniu?

Zależy to od tego jak mamy uzupełniony klaser .. Gdy mamy np.20% uzupełnienie to mamy 20% dodatkowego expa, gdy mamy 31,56% uzupełnionego dostajemy 32% dodatkowego expa itd. Wiadomo 10% a 30% to jest różnica więc :)

Do czego dodawana jest premia?

Premia jest dodawana do podstawy nie wliczając premii gildii czyli jeżeli mamy normalnie 100k expa .. Gildia ma Trener: 100% a my klaser 20% to wygląda to tak:

100k expa + 20% + 100% = 120k expa + 100% = 240k expa .. Czyli nie tak źle :P o 40k więcej expa niż normalnie z trenerem

Gdzie,jak zdobyć klaser dokładności i od którego lvl'a zdobędziemy?

Gdzie: Klaser zdobywamy w Gabinecie Magii i kosztuje on tylko 25 złota ..

Od którego lvl'a: Zdobędziemy go od 10 lvl'a gdyż prędzej byśmy mogli nie kupić tego z powodu dużej ceny jak na ten lvl

Jak zdobyć i aktywować: Po kupieniu go, przeciągamy go na postać tak jak butelki :)

Jak go uzupełnić?

To proste, klaser uzupełnia się sam automatycznie gdy pokonamy moba* w lochach lub w karczmie i go sam dodaje .. Tak samo z przedmiotami .. Wszystkie przedmioty: kupione,zdobyte w misji,zdobyte w lochach i na arenie są automatyczne dodawane ..

Jak to na arenie ? Czyli jeżeli pokonam przeciwnika co ma lepszą broń niż ja dostaje jego broń ? Nie,wygląd broni i jej nazwa jest dodana do klasera w odpowiednią zakładkę..

A co jeżeli mam 100 lvl i jak mam zdobyć np.Korzeń zła ? To proste atakujesz graczy którzy mają taką broń i zyskujesz ją do klasera od nich .. Ale uwaga każda różdżka ma 5 rodzajów .. Różnią się kolorami,odcieniami itd.

Jak on wygląda?

Otóż wrzucę wam kilka screenów z środka klasera :)

http://imageshack.us/g/541/screenshot011mg.jpg/

Myślę że pomogłem :)

Wszelkie pytania piszcie tutaj a postaram się odpowiedzieć

b_350_20_228BEC_083254_FFFFFF_0B5B99.png

Steam: dziamal

Nick w grze: dziamal

Opublikowano

Zapomniales dodac ze jak robisz misje te co sa na czerwono to te ktorych brakuje w kalserze wiec warto je brac jako pierwsze by klaser uzupelnic

I jak atakujecie ludzi by kolekcjonowac ich itemy to walimy od lvl 1 w gore bo wszystko jest w klaserze od najslabszego itemu do najlepszego ;p

Co do lochow to nei tylko wasze lochy tam sa ale tez gildiowe wiec brac udzialy w lochach gildiowych a jak ktos nie ma gildi to szuakc by uzupelniac bo inaczej dupa ;p

Nigdy nie dyskutuj z debilem.Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Znaczy w ogóle zapomniałem o tej czerwonej misji :) Osobiście jeszcze ani razu mi się nie trafiła :P

Lochy Gildyjne - Owszem widać na screenach :) Ja mam 11 potworów uzupełnionych a niedługo dojdzie 12 :P

Czerwona misja - Ta misja daje nam więcej expa niż normalnie i jest w niej bardzo rzadki mob który występuje ew.w 11,12 lub 13 lochu i daje nam % do klasera :)

Opublikowano

to jest to brac jak tylko sa te czerwone ;p

Nigdy nie dyskutuj z debilem.Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Opublikowano

nie tylko ze klaser nie wpda wszystkim tak od razu , niestety zwalili to jak zwykle , trzeba czasem czasu zanim go znajdziesz , ja na 1 postaci miaelm od razu na innej wydalem 45 grzybow by go znalesc

Opublikowano

Ja na s10 dostałem już na 11 lvl'u a na s7 na 107 lvl'u .. Brachol dostał na 60 lvl'u a siora na 76 lvl'u więc to zależy od szczęścia :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

ja mam postać na 75 lvl , s1 inie ma klasaera , klaser wszedł gdy miałem 70lvl , dlaczego go nie mam do tej pory?

Opublikowano

ja mam postać na 75 lvl , s1 inie ma klasaera , klaser wszedł gdy miałem 70lvl , dlaczego go nie mam do tej pory?

Odkrywaj grzybkami w Gabinecie Magii ;)

Opublikowano

no niestety to jest loteria keidy ci wpadnie moze nawet nigdy ;p

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...