Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tutorial - Hex

Część 3

Let's Go!

ponieważ widze zainteresowania daje wam 3 lekcje troche dłuższą

1 znaki jakim odpowiada hex:

Litery (małe):

Kod:

To jest ukryta treść, proszę

2.Litery (duże)

Kod:

4.Znaki interpunkcyjne oraz szczególne

Kod:

5.jak je odczytywać to proste potrzebujesz kalkulatora do odczytania rozwiazń podane numerki dajesz na dec i dopiero potem wychodzi ci

dany tekst (hex nie odpowiada za konkretne zdania napisane w asci ponieważ hex to kod binrary nie da się konkretnie przetłumaczyć all zdań)

ale po mimo tego że klakulator zawast to zrobi wpisując wartość hex na dec przekładając z cos i dopiero częściowo znamy zamiary naszego programu

to dam wam przykład liczenia hex na dec chodź to zajmuje sporo czasu licząc ręcznie ale to co xD zacznijmy od wartości

<OPEN> file start up programe otwórz nr : 092430 to tyle jeśli chodzi o rozczytaniez tego tekstu ( podana wartość jest podstawową wartością w każdym programie jak widać ta była z gadu gadu :D)

6. jak dodać biblioteke w hex;> oto kod

na zadanie

oblicz wartość :4c656b636a6173f1637a6f6e61352b oraz napsisz własną i wytłumacz ją

Edytowane przez Bartomil™

54355832.png

beznazwyln.gif

54355832.png

Opublikowano

kwiatmix,

nie rozpędzaj się.

Do dopiero 3 lekcja.

Ale i tak jak nie nauczysz się, i tej trzeciej i 1 i 2, to nic ci się nie uda.

Więc czekając na odpowiednią lekcję, niczego się nie na uczysz.

54355832.png

beznazwyln.gif

54355832.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ,mam małe pytanko ,nigdy jeszcze nie hexowałem takich wartości ,jedynie zmieniałem ip . Chciałbym zmienić wartości hex dla dropu golden moobów korzystając z tego posta http://forum.ragezone.com/f196/gs-edition-14-golden-monster-164099/#post6382480 . Jednak nie bardzo wiem które wartości mam umieścić w search ,aby znaleźć odpowiadające miejsce. Byłbym wdzięczny za pomoc :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@up a ty myśliłeś że on to sam pisał ;o

@topic

fajna lekcja przyda sie mozesz dodać linki do 1 i 2 lekcji na początku tego tematu żeby nie trzeba było szukać poprzednich lekcji

xd2ne.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

sam to pisał bo go znam po 2 każdy zazdrości lepszemu a po 3 to google to możesz sobie na łeb założyć bo to z google nie jest!!! oomg żal ludzi którzy szukają na kogoś jakiegoś dołka a nie widzą że kopią go pod sobą :P

masz pytanie napisz na gg 4660808 :D odpowiem na pytania i tak jak pisałem każdy zazdrości 2 jeśli czegoś nie potrafi !

Edytowane przez szalony johny
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...