Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM]Serwer na Virtual Box

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo,robie sobie serwer MT2 na virtualBoxie bo na Vpc pochodzil z tydzien i padl <_<. Problem polega na tym ze nie moge sie polaczyc z MT2 z 2008 ani z moim clientem.... :angry: mam wszystko zrobione,Mysql w porzadku,jak sie lacze z navicatem to wszystko ok,maszyna sprawna no ale co mam zrobic??!?!!?!??! :O jak robilem serwer na Vpc to musialem do chinczyka wrzucic ta glowe sury no a tu?niewiem oco chodzi szukalem wszedzie nawet tutaj ale nic nie znalazlem ;( wiec prosze o pomoc...... :mellow: jesli to zly dzial niech ktos to przeniesie :P a jak by ktos znajdzie jakies TUT'y to niech da edita :D prosze o pomoc!!!!

Pomoglem?DAJ PLUSA!!!!NIE BADZ ZYDEM!!!!

Opublikowano

Zły dział . Opisz bardziej obszernie bo z tego to tylko zrobumialem to ze navicat ci działa . Jakie pliki serwerowe ?

xd2ne.jpg

Opublikowano

Zły dział . Opisz bardziej obszernie bo z tego to tylko zrobumialem to ze navicat ci działa . Jakie pliki serwerowe ?

Pliki by SuiRlz czy jakos tak,a chodzi mi oto ze niewiem co zrobic bo mi nie laczy z serwerem.Ciagle mi wywala ''Blad podczas laczenia sie z serwerem''I czy w ogole trzeba jakies pliczki wrzucic do clienta albo do metka? o.O

Opublikowano

Hmm jeśli serwer Hamachi - włącz Hamachi. Nie zapomnij o PortMap, portmap musi być skonfigurowany z końcówką 100. Wejdź do "sysinstall" i skonfiguruj IP. Spolszczenie (czy cokolwiek tam masz) z normalną końcówką. Sprawdź i napisz ;).

sygnayd.png

Opublikowano

Wszystko skonfigurowalem,port map on,hamachi on,wszystko on,dziala wszystko tyle ze jakby nie widzial mi polaczenia z clientem,niewiem,loguje sie i wywala mi:''Blad podczas laczenia sie z serwerem.''<---------WTF?

No i niewiem o co camon :angry: nie moge sie zalogowac!!!!!Niewiem kompletnie dlaczego tak sie dzieje..... :(

Jak robilem serwer na tych chinskich znaczkach to tylko musialem wrzucic te pliczki z glowa sury,a czy jak robie za pomoca Virtual Box to musze cos wrzucic do MT2 z 2008r.?

kierzek1 jakie jajko? o.O

Opublikowano

Jeśli zrobiłeś te rzeczy które są na górze to powinno działać a jak nie to reinstall serwera. Zły dział;D

Opublikowano (edytowane)

No musisz wrzucić spolszczenie z IP hamachi końcówka 100 lub sprawdzić też normalne. Czy w opcjach maszyny ustawiłeś żeby używała karty hamachi (internetowej)?

mam ustawione na hamachi,probowalem ze spolszczeniem,a serwa prze instalowalem 3 raz,i niewiem o co chodzi :angry:

Edit

do zamkniecia,napisze podobny temat w innym dziale. :D

Edytowane przez DJ.ZIOMAX

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...