Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Podróże z MPC

Bebson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

podrozezmpc.png

jfooo.png

Nazwa

Junk Flea

Inne nazwy

JF, Junk, i Flea

Rozmiar

Mała

Rosja

Wydanie mapy

26 czerwca 2008

(Pierwsze otwarte beta)

Popularność

Duża

mpc2.png

Mapa Junk Flea jest popularna, jeśli chodzi o tryb rozgrywki "One Man Army" spowodowane to jest to tym że mapa jest bardzo mała i łatwo jest znaleźć przeciwnika.

Jest bardzo popularną mapą, co za tym idzie często spotykaną na serwerze. Jest w niej trochę miejskiego motywu...

Gę niestety psuje dużo glitchów i bugów. Na portalach takich jak YouTube możemy zobaczyć wiele filmików w których gracze bawią się w glitching ( wchodzenie do ścian, kontenerów itp),

tym samym psując grę prawdziwym fanom tej gry.../center]

mpc3.png

Strzelając do niektórych rur zauważamy gorącą parę wydobywającą się nich,

a strzelanie do wybuchowych zielonych beczek, będzie skutkowało ich wylotem w powietrze, pozostawiając po sobie wiele szkody dla tych którzy stali wystarczająco blisko,

aby odczuć siłę wybuchu.

mpc4.png

Junk Flea jest rajem dla Sub Machine Guns i użytkowników Shotgun`ów. Sniper Rifles nie są częstym widokiem na tej mapie,

z wyjątkiem drugiego piętra obu baz i końcami tunelu. Karabiny również są rzadkim widokiem..

Za to często możemy spotkać serię g36 ze względu na siłę ognia i celność na nieco dłuższych odcinkach

mpc5.png

Tunel znajduje się w centrum mapy, a zarazem wysoko ponad nią.

Schody po obu stronach mapy prowadzą do niego, i są dwa punkty, których obie strony (Alpha i Bravo) mogą używać do campienia i zabijania z ukrycia. Po patchu z dnia 3-25-09 czasami gracze przypadkowo umierali podczas wchodzenia po schodach do tunelu.

Powszechnie znamy to jako "Nexownd" lub "Nexowned" i nazwa odnosi się do każdej spontanicznej śmierci, gdy gracz umierał bez przyczyny.

mpc6k.png

Dolna część bazy Alpha, jest lustrzanym odbiciem dolnej części bazy Brawo. Górne części obu baz różnia się od siebie jak i budynki

mpc7.png

------ Napiszę tak: Myślę że każdy ma swoją taktykę na każdą z map, ale podam wam przykładowe strategie -----

- W bazie Brawo znajdują się schody odgięte na lewo w ich połowie, jest to miejsce, często używane przez snajperów, gdyż są mało widoczni, a prezciwnicy mają problemy ze zlikwidowaniem ich. Jednak najczęstszym miejscem camperów na tej mapie po stronie brawo jest plac znajdujący się za drzwiami na górze bazy. Często "campią" oni za zielonymi beczkami, więc pamiętajmy, jeśli zauważymy tam jakiegoś snajpera zlikwidujmy go strzelając w beczkę, gdyż jest ona wybuchowa !

- Uważaj w ciasnych przejściach, które dominują na tej mapie. Miny, granaty są bardzo przydatne mapach jak ta. Wyrzuceniem jednego granata w przypadkowe miejsce może wywołać duże szkody w szeregach przeciwnika.

- Przejdź po poręczy na górę kontenera który znajduje się w najwyższym miejscu, jeśli na nim staniesz znajdziesz się na najwyższym osiągalny punktcie na mapie. Jest to dobra zasadzka na uderzając wrogów, którzy spodziewają się walki z bliskiej odległości. Kiedy oni będą przechodzić przez tunel Ty możesz zeskoczyć i zabić dużą ilość przeciwników

- W każdym trybie gry (elimination lub One Man Army), uważaj na przeciwników rzucając granaty do bazy. Uważaj też na camperów, którzy czekają tylko na zewnątrz budynku gotowi cię zabić, gdy wyjdziesz. Ty możesz odpowiedzieć tym samym rzucając przed wyjściem z budynku granat (jednak nie bądź nierozsądny i nie rzuć go sobie pod nogi : p)

- Pomocna rada: zanim umrzesz, a wiesz że nie masz szans na przeżycie spróbuj rzucić granat w pobliżu Twojej pozycji. Jest szansa, że możesz zabić przeciwnika, a nawet kilku... Posmiertne kille na prawdę mogą wyprowadzić przeciwnika z równowagi

- Przejście na broń, która wolno się przeładowuje, taka jak broń snajperska lub MG, może być niebezpieczne. W czasie potrzebnym na uruchomienie broni jest duże prawdopodobieństwo utraty życia bez możliwości obrony. Jeśli koniecznie musisz wyciągnąć broń typu L9 lub MK: 48 najpierw udaj się do miejsca gdzie jesteś mało zauważalny i tam wykonaj zmianę broni.

- Nigdy nie stój w miejscu przez dłuższy okres czasu, szczególnie w pełnym roomie. Twoje szanse na przeżycie są niskie, nawet we własnej bazie.

- W bazie Alpha idź na górę i schowaj się za drzwiami, aby przeciwnik Cię nie widział. Czekaj tam, a kiedy kogoś usłyszysz lub zauważysz szybko zaatakuj. W ten sposób masz sznasę na zdobycie dużej ilości killi. Po wykonaniu tego "zadania" schowaj się w budynku lub ponownie za drzwiami.

-Należy pamiętać że przeciwnicy będą próbować przedrzeć się do bazy, aby tam dokonać największych zniszczeń. Możesz schować się w mało widocznym miejscu i oczekiwać na przeciwników.

- Jeśli znajdujesz się na przykład na dolnym piętrze, a słyszysz że na górze dzieję się "wartka akcja" tzn przeciwnicy pustoszą Twoją bazę zaryzykuj i rzuć granat na to piętro gdzie przeciwnik się znajduje. Masz duże szanse na zabicie nieprzyjaciela.

- Istatne jest, aby przed dołączeniem do gry zakupić Extende Magazine II do broni typu SMG. Łatwo jest na tej mapie wyczerpać magazynek, a tego nie chcemy w środku strzelaniny

- Skutecznym sposobem na uzyskanie wielu zabójstw w eliminacjach podczas gry z małą ilością graczy jest oczekiwanie na spawn przeciwników. W tym celu udajemy się do bazy wroga i oczekujemy 3 sekundy od pojawienia się go na mapie. Po tym czasie zazcynamy ostrzeliwać nieprzyjaciela.

mpc8.png

Junk Flea był jedą z pierwszych map wydanych w Combat Arms, a teraz jest jedną z najpopularniejszych

Junk Flea był najmniejszą mapą do czasu wydania Death Room. Obecnie pozostaje najmniejszą mapą znajdującą się na otwartej przestrzeni

Capture the Flag był tymczasowo usunięty z mapy. Obecnie już od długiego czasu mamy go ponownie

Junk jest jedną z najbardziej zbugowanych map, jak i jest mapą na której często możemy spotkać Glitcherów

Co jakiś czas w oddali widzimy pociąg przewożący czołgi. W tym czasie rozlega się również dźwięk imitujący dźwięk pociągu

mpc9.png

659px-MAP_JUNKFLEA.jpg

Edytowane przez Angel Heart
sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

Opublikowano

Po co takie coś? Jest opis map, dodatkowo nazwa tematu

Podróże z MPC

Co ma MPC do Junka.

Mam zamiar zrobić taki opis każdej mapy w Combacie.

Nie wysilaj sie.

Strategie i tak każdy ma własną.

Do strony + można dopisac jedynie napisanie tematu w tutorialach i napisy. Tekst jest przejrzysty.

Opublikowano (edytowane)

czekam jeszcze na te niespełna 20 map, w których będą mnie interesowały ciekawostki. reszta jest do pizdy.

strategia - każdy ma gra, jak gra. o mapie - 1. oczy mnie bolą jak to czytam, 2. na każdej mapie są glitcherzy i bugi.

tunel - rozumiem, że jak puszczasz latawca na podwórku, to lata po niebie. dziura w dwóch kontenerach to tunel ok.

rury i beczki - no spójrz nawet ja to wiem. ekwipunek - fakt jest faktem, że mała, ale nawet ja kosze ze snajpy.

odbicie lustrzane - czyli jak patrzysz w lustro to masz głowe wyjebaną do góry nogami.

ciekawostki - jakieś tam są. budowa mapy - każdy ją zna.

innymi słowy, lagodniej. opisy zbyt pospolite.

napisałeś strategie, nikogo albo twoją - jakaś sklejanka, którą każdy nie umiejący nią grać będzie padał.

btw. były już opisy map, budowy i w zupełności wystarczyło.

To jest ukryta treść, proszę

@ w 100% wystarczy to co zrobił Lenny.

sorry, że się tak wyraże, ale wykurwiaj. nie porównuj mnie do cb, nie zrobiłeś nawet ćwiartki tego co ja.

rozwiń dział robiąc coś czego jeszcze nie było, a nie wzorujesz się na kimś .. poradniki jak czegoś zapobiec.

wgl. na cholere mam spamować, skoro do moich obowiązków należy zamykanie tematów i pomaganie?

Edytowane przez Marock
Opublikowano (edytowane)
btw ta nazwa to pomysł Enza więc życzę szczęścia

Ferrari Enza ? bo na mpc znam tylko Enzila

no ok, daliście taki dupny tytuł, spoko osobiście mam to w dupie, ale zajrzałem do tematu bo myślałem że ktoś odchodzi

gdybym miał go nazwać poszło by to jakoś tak :

"Podróże z MPC" - niech już wam będzie

"Czyli o mapach inaczej " - jakoś chyba najbardziej mi pasowało do tej waszej nazwy tematu.

@btw.

ehhh chyba będę musiał uaktualnić spis map ...

@down

taaa... tylko każdy wie że używam 2 a nawet 3 nicków

Lenart, Lenny, ~Len.

a nie widziałem nigdzie aby Enzil się jakoś inaczej podpisał.

@edit

(Pierwsze otwarte beta)

nawet w CBT była ta mapa, w CBT był tylko 2 mapy Junk i Gray Hammer.

@Lenny Marock

Sector 25

Filmik

Wielkość - Mała

no raczej za wiele to tu info nie ma..

Widzisz filmik, to po co pisać jak wygląda mapa itp. ?

Edytowane przez Lenart
Opublikowano (edytowane)

Nawet fajny poradnik ;D

podoba mi się ;D

ale było tego full już na

tym forum

Edytowane przez ProPLgracz
fa5acb01b71190fd5da4d12eafa60909.gif
Opublikowano

Nawet fajny poradnik ;D

podoba mi się ;D

ale było tego full już na

tym forum

No mnie się również podoba .

Jeżeli ogarnie wszystko w jednym topicu to nie zaszkodzi aby było na forum

9368_gold.png

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Pff miałem banna na MPC i już tego nie skończyłem - kosz

sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...