Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy sport - Futbol Amerykański

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Nie zastanawialiście się kiedyś, zęby przeżyć coś nowego? A nie grać w piłkę, kosza, gdzie do reprezentacji trafia, jakieś 1/10000 ludzi ?

Futbol Amerykański - w Ameryce NFL.

Osobiście uczęszczam na treningi futbolu, trenuje od 3 sezonów letnich. Wiele osób twierdzi, że ten sport jest głupi, beznadziejny, dla koksów... Sam kiedyś tak twierdziłem... Mój brat dostał się do drużyny Torpedy Łódź i stwierdziłem, że zacznę poznawać ten sport, bo wcale nie musi być taki głupi... Teraz.. tylko czekam, aż skończę 16 lat i dojdę do Torped. Jeżeli chodzi o "beznadziejność", to ludzie mówią to z takiego względu, że nigdy nie trzymali piłki w ręce, nie znają zasad lub nie widzieli go nawet, a jeśli chodzi o "Koksów", to mogę powiedzieć, że mój brat nie jest wcale zbudowany, a gra. Waży zaledwie 80kg, ma 19lat i nie jest zbudowany jaki inni... a nie boi się grać... Ochraniacze są wystarczająco bezpieczne, by się nie bać. Ogółem dostałem motywacji, po stwierdzeniu amerykańskiego trenera, że będzie ze mnie dobry WR (łapiący), nie to żebym się przechwalał, ale chce po prostu Was zachęcić do tak rozbudowanego sportu, anie kopanie od bramki do bramki z 5 ustawieniami.

Spróbuj zagrać w ten sport, lub chociaż przyjdź na najbliższy mecz w Łodzi na ul. Małachowskiego 5 , 04.czerwca w sobotę (wejscowka 5zl do lat 13 za free), jeśli to nie z twojego miasta to wejdź na plfa.pl tam masz wszystkie mecze z PLFA I.

Sport staje się co raz popularniejszy, co raz więcej ludzi uczęszcza na mecze, czy treningi. Poczuj tą adrenalinę...

Zaprezentuje Wam kilka filmików ukazujące futbol w Polsce.

Zasady(dobrze wytłumaczone):

http://www.youtube.com/watch?v=R7zBobQzKAg

Film promujący futbol:

579571423327107377857.png

Opublikowano

Wiele ludzi w rugby, boi się grać, ponieważ jest bez ochraniaczy i strasznie brutalny sport ogółem.

579571423327107377857.png