Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM]Strona rejestracyjna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam problem ze stronką rejestracyjną, a mianowicie mam taki błąd

badreje.jpg

Moje config wygląda tak:

configl.jpg

Gdy miałem serwa na hamachi było to samo ;/

Bardzo bym prosił o pomoc. :) Stronkę mam na hostingu cba.pl.

Pozdrawiam NewLord

Parametry mojego kompa: System: W7 64bit H-E, Procek: Intel Core i5-2410M (2,30GHz), Grafika: nVIDIA GeForce GT540M (1GB), Ram: 4GB

S3VidW5pdXVfX19ldW5lX19fMTBfX19DdWVSX19fMl9fXzEwMF9fX1BvbGFuZC5wbmdfX18xMF9fXzFfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

Tzn. iż nie ma dostępu do użytkownika.

Tak, kolega dobrze mówi.

Ale ja Ci to wytłumaczę ;-)

Po pierwsze: cba.pl blokuje łączenie do innych baz niż własny host (tylko localhost!).

Po drugie: na oddzielnych hostingach typu właśnie cba nie polaczysz sie na mysqla. Jedyne wyjście to ściągnąć WebServ (google) i postawić stronę na ip hamachi czy twoim, a jesli masz zmienne to mozesz uzyc programu no-ip na stronę.

Opublikowano (edytowane)

Polecam Ci zmienić Hosting bo tak jak powiedział

up, cba blokuje zew. bazy danych rolleyes.gif

Edytowane przez Filip™

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Aha ;) Dziękuję koledzy, a czy wiecie może czy na jakimś hostingu nie zablokuje mi dostępu? Spróbuję z tym WebServem, ale wolałbym na jakimś hostingu ;)

Pozdrawiam

S3VidW5pdXVfX19ldW5lX19fMTBfX19DdWVSX19fMl9fXzEwMF9fX1BvbGFuZC5wbmdfX18xMF9fXzFfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

Aha ;) Dziękuję koledzy, a czy wiecie może czy na jakimś hostingu nie zablokuje mi dostępu? Spróbuję z tym WebServem, ale wolałbym na jakimś hostingu ;)

Pozdrawiam

Raczej nie ma takiego bezpłatnego. A nawet i na niektorych platnych jest poblokowane.

Polecam jednak WenServa, nie muli, a sa nawet w nim juz opcje zeby stawiac na no-ip.org, czyli ludzie moga wchodzc np. na newlord.no-ip.org i maja strone, nawet jak zmieni Ci sie ip =)

Opublikowano

Ok zrobiłem z tym WebServem, ale dalej poszukuję hostingu, na którym by się to dało zrobić ;) Aha jeszcze jedno przy rejestracji, rankingu i tymi rzeczami, które mają połączenie z MySql jest coś takiego:

taag.jpg

Pozdrawiam

Opublikowano

Dalej to samo ;/ Próbowałem wewnętrzne i zewnętrzne. Pls pomóżcie ;D bo tylko to i kilka drobnych poprawek i serwer stoi full zrobiony ;))

Opublikowano (edytowane)

Ok. Mam stronkę na ugu.pl, ale mam coś takiego :) Gdy wpisałem wszystkie dane do konta w rejestracji, wyskakuje mi takie coś pod rejestracyjnym oknem:

bladstrona.jpg

No więc wszedłem w config.php i znalazłem te linijki, ale kompletnie nie wiem co może być tu źle, oto screen:

badlinijek.jpg

Na tym obrazku jeszcze linijka 39 jest źle chyba.

Pozdrawiam i proszę o pomoc.

Edytowane przez -NewLord-