Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Stary Dobry Metin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam!

Od dłuższego czasu szukam priv serwera do metina. Jednak żaden nie nadaje się do gry.

Właściciele serwerów prześcigają się w dodawaniu coraz to nowych epików, ulepszaczy i innych itemów. Chcą stworzyć coś, co jest w ogóle niepodobne do starego, dobrego metina. Teraz liczą się jakieś ,,Miecze Dexona'', ,,Ostrze Zin'', ,,Dzwon Agresji'' itp. Nie ma już stalek. Teraz są: szmaragdowe, niebieskie, zatrute, szafirowe, rubinowe. Potem dochodzą hwangi: zielony, niebieski, królewski, święty, zin itd. Za dużo jest rzeczy do wymieniania. Ludzie gonią za itemami, coraz to nowszymi, ,,lepiej'' wyglądającymi. Z epika robi się kolejny, itd. Niby łatwo jest zdobyć kasę itp., lecz nasz ,,ukochany'' miecz stoi 10 w kolejce. Wszyscy pragną nowych itemów, broni, zbroi itp. Patrząc na niektóre serwery (np. Nexusmt2) można stwierdzić, że stary metin odszedł w niepamięć. Aktualnie ze starego, dobrego metina zostały postacie. Nawet skille zostały zmienione, inaczej wyglądają. Dla wojów i ninjy zostały dodane 6 skille. Nawet handlarze zostają zmieniani. Do tego dochodzą 6-7 bony. Po co?!

Kiedy patrzę na te serwery, to aż robi mi się żal. Czego żal? Starego, dobrego metina. Zero epików, dążenia do zdobycia eq+9. Na priv serwie robi się tak: wbijam ten 80lvl, potem siedzę na nowej mapie i tam expię. Gdzie się podziała miła atmosfera metina? Gdzie wyprawy do dt? Wojna z kowalem o itemy? Powolne robienie eq do +9, skilli, wszystkiego.

Mój post jest jakby ,,petycją'' o odzyskanie starego, dobrego metina. Zero epików - stalka, bojowy max. Ewentualnie po 1 epiku: syrek, brzegowe, demoniczny. Po co nam są potrzebne hwangi? Obejdziemy się bez nich. Lepiej wygląda się w stalce i np. bojowym +9 niż w ,,super ultra mega'' epickim hwangu i ,,mega extra'' mieczu.

Najlepszy serwer na jakim grałem to był AnimeMT2 - po 1 epiku (z broni), brak nowych zbroi. Miła atmosfera, powolne dążenie do robienia eq.

Chcemy serwerów bez epików, z fabułą i klasyką oraz bez 6 i 7 bonu.

Każdy kto mnie popiera, proszę, żeby wpisał się w mój profil. Mam zamiar zrobić coś w stylu ,,klubu'' ludzi, którzy pragną starego metina.

Pozdrawiam i dziękuję

PS: Liczę na -

Quote z zamknietego tematu mysle ze warto sie wypowiedziec i porozmawiac na ten temat ....

wakow9.png
Opublikowano

Powstają takie projekty, ale nie u nas. Polecam przejrzeć włoskie fora. Jest teraz serwer oldlongju czy jakoś tak. A temat to nie potrzebny spam. Każdy zakłada serwer jaki chce. Zamykam.

ex

Opublikowano

Według mnie metin był właśnie lepszy wcześniej bo była miła atmosfera nie było takiego rozmachu i noobstwa ..

Ale dobrze jest też, że metin się rozwija w dobrą stronę .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...