Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy sie oplaca

`lesio`

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Opłaca sie przerabiaac xboxa ??? Ja za multi nie przepadam wole na kompie. I są gry za drogi

Jeśli pomogłem DAJ Lubie to

76561198023839893.png

Opublikowano

Owszem, opłaca się! Płyty kosztują tylko 5 zł, nagrywasz programem IMGburn jakieś 20-30 minut, a gra ściagnie Ci się z torrentów przez całą noc! Płyta nazywa się " dwuwarstwowa ", która zawiera 8.7GB... BARDZO, ALE TO BARDZO się opłaca. Wydasz te 50 zł i masz spokój z kupowaniem gier za 120 zł, czy też więcej.

Opublikowano

Jeśli wolisz multi na kompie to przerabiaj konsolkę. Bez umoralniania ale pamiętaj jeśli tyutuł Ci się spodoba wesprzyj producenta i kup giere która przypadła Ci do gustu :).

card.png

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja nie będę przerabiał jak kupię:) Szanuję to , że ktoś męczył się z robieniem gry i go wesprę ;]

Ale jak chcesz to przerabiaj... Podejmij sam decyzję .... Ale widać , że już wybrałeś.

beznickowiec.png

By Baksiu

Opublikowano

Ja bym nie przerabiaj własnie jak napisał Mr.Haszu będzie dość duża szansa ,że zbanują ci konsole i już nie pograsz . Ale jak chcesz :)

Opublikowano

Ja nie polecam przerabiania- prawo handlu, nie masz, nie grasz... Wg. mnie łamanie tego prawa wiążę się z czymś gorszym niż odpowiedzialność karna...

A pomyślał ktoś o całym systemie ? Microsoft zarabia kase na sprzedanych grach, kasa z gier idzie na nowe projekty, nowe projekty oznaczają lepsze systemy operacyjne, a lepsze systemy operacyjne oznaczają lepszy sprzęt, a co oznacza 'lepszy sprzęt' dla nas? Sama korzyść, i nie dość że łamiesz prawo to w ten sposób <Z moich obserwacji> szansa na RROD zwiększa się .... :)

sygnakrlik.png

By Baksiu :D

Opublikowano

Owszem, opłaca się! Płyty kosztują tylko 5 zł, nagrywasz programem IMGburn jakieś 20-30 minut, a gra ściagnie Ci się z torrentów przez całą noc! Płyta nazywa się " dwuwarstwowa ", która zawiera 8.7GB... BARDZO, ALE TO BARDZO się opłaca. Wydasz te 50 zł i masz spokój z kupowaniem gier za 120 zł, czy też więcej.

Nero też się da nagrać , nero nagra ci to w jakieś 10 minut w zależności od szybkości nagrywarki.

a trzeba specjalna nagrywarkę

Samsung / LiteOn + flash eXtreme

Jezeli przerobisz bedzie ryzyko ze cie zbanuja i juz po konsoli . ;(

Nie prawda... ban na XBL....m co prawda numer konsoli też zablokowany będzie.

Ja nie polecam przerabiania- prawo handlu, nie masz, nie grasz... Wg. mnie łamanie tego prawa wiążę się z czymś gorszym niż odpowiedzialność karna...

A pomyślał ktoś o całym systemie ? Microsoft zarabia kase na sprzedanych grach, kasa z gier idzie na nowe projekty, nowe projekty oznaczają lepsze systemy operacyjne, a lepsze systemy operacyjne oznaczają lepszy sprzęt, a co oznacza 'lepszy sprzęt' dla nas? Sama korzyść, i nie dość że łamiesz prawo to w ten sposób <Z moich obserwacji> szansa na RROD zwiększa się .... :)

A ty ile dziennie piratów na PCta ściągasz i pirackiego oprogramowania ?.

A z RROD nie prawda... bo to wina sprzętowa ,a nie programowa.

Ja bym nie przerabiaj własnie jak napisał Mr.Haszu będzie dość duża szansa ,że zbanują ci konsole i już nie pograsz . Ale jak chcesz :)

Pogra, ane tylko na Single... chyba że konsoli nie podłączy do neta... ^^ ,a potem spowrotem wgra orgilnalny dashboard i orginalny flash napędu dvd.....

Opublikowano

Wiecie dlaczego usługa Xbox LIVE została wprowadzona do Polski tak późno? Właśnie przez takich ludzi, którzy uważają przerabianie konsoli za nic złego i w sumie całkiem legalnego. Ale nie o tym mowa.

Przerabianie XBOX 360

+

- Gry praktycznie za bezcen, dostępne w całym internecie - torrenty, warez itp.

-

- Przerobienie konsoli, napędu, zmiana dashboarda, softa = UTRATA GWARANCJI MICROSOFTU

- Brak opcji MULTIPLAYERA

- Jeśli przez przypadek podłączysz się do neta = BAN na konsolę

- Musisz płacić co jakiś czas aby aktualizowali Ci softa , chyba, że znasz się na tym

- Musisz posiadać nagrywarkę DVD-DL

- Żywotność konsoli znacznie spada

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

postanowiłem nie przerabiać kupie sobie bf3 albo mw3 i bede gral multi ;)

76561198023839893.png

Opublikowano

@2up

nie wiem czy wiesz ale na przerobionej konsoli tez się da grac multi wiec jak się nie znasz to nie wprowadzaj ludzi w błąd

marihuana-pan.jpg
Opublikowano

@2up

nie wiem czy wiesz ale na przerobionej konsoli tez się da grac multi wiec jak się nie znasz to nie wprowadzaj ludzi w błąd

jak. Ja nie wprowadzam ludzi w bład (jeśli to do mnie _)

76561198023839893.png

Opublikowano

popieram w 100%

a jeszcze gdy ci sie coś zdupi Np przy przerabianiu to jak oddasz do naprawy na gwarancji to cie wyśmieją i ci nie naprawią

jak pomogłem pamiętaj o +'y

11923506.jpg

10[OK]

25[OK]

50[OK]

75[OK]

100[OK]

125[OK]

150[OK]

175[NO]

200[NO]

Opublikowano

nie wiem jakim cudem ma sie zepsuć przy przerabianiu ale dobra mniejsza z tym

niektóre osoby dają gwarancje od siebie przy przeróbce ja taka dostałem

mam 1 rok gwarancji na update czyli jak wyjdzie nowa przeróbka to mam za darmo uaktualnienie

a na rrod i napęd mam 2 lata wiec jeśli ktoś chce przerobić konsole to polecam się zapytać czy

dają jakaś gwarancje

marihuana-pan.jpg
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Przepraszam , że troszku odkopuję ale ....

@UP

Gwarancję dają na przeróbkę od siebie czy na napęd?... Jak na napęd ,to na przykładzie - mógłbyś dać gwarancję na sracz nie zrobiony przez Ciebie ?

A żywotność może się zmniejszyć bo : grzebią w konsoli i o pirackie płyty tak się nie dba , jak o oryginalne kupione za 150zł ... Jak są porysowane płyty to mogą zjechać napęd.

beznickowiec.png

By Baksiu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...