Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Sposoby na lagi

Ventorio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

Prosze o wymienienie wszystkich sposobow na zmniejszenie lagow w minecrafcie.

Ja osobicie mam problem z generowaniem mapki poniewaz laduje mi sie bardzo wolno i nawet jak juz sie zaladuje(nawet nie cala) to i tak mam masakryczne lagi(ok.7-10 fps)

Bardzo prosze o pomoc!!!

Moj komputer:

System operacyjny:Microsoft windows 7 home Premium

Procesor:Pentium® dual core CPU T4300 @ 2.10 GHz

RAM:2936 MB

Karta Wideo: Mobile Intel® 4 series Express Chipset Family

fu44e0.png<--- King of WWE :D
Opublikowano

Zmień zasięg renderowania , zmień szybkość ładowania mapy

Tabciogaraj.png

ps3_10.png - ps4_10.png - psvita_10.png
Zajmuję się sprowadzaniem różnego rodzaju towarów z Chin. Potrzebujesz pomocy? Pisz!

Opublikowano

nic nie dziala ;/ ale powiedzcie czy na moim kompie minecraft powinien miec lagi??? chcialbym grac na ''far'' i na tych lepszych ustawieniach ;/ help!!

fu44e0.png<--- King of WWE :D
Opublikowano

Powiedz, ile masz pamięci w karcie graficznej. Wyłącz GG, Skype, Steam itp., wyłącz przeglądarkę internetową.

Boże , co ma pamięć karty graficznej do lagów bo nie rozumiem , ja gram na 5 letniej zjechanej nVidii 7900 GS 256 mb , która grzeje sie po 5 minutach gry w minecrafta , wszędzie wokół mnie pełno artefaktów a lagów nima...

Ps. Intel 4 Series Express Chipset Family = 256 mb pamięci

Opublikowano

Spróbuj użyć programu Game Booster. Jest darmowy do ściągnięcia i powinien przyspieszyć działanie Minecraft'a.

A jak masz zawalony komputer programami tak że aż się zacina to użyj Auslogics Boost Speed. Niestety to jest chyba płatny program, ale ja go używam. Ten program przyśpieszył mój komputer o 22% i zwolnił 2 GB HDD.

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...