Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam]Beta testerów do działającego fishbota DIY

jaroshy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zrobiłem prostego zewnętrznego bota na rybki, tj zewnętrzne urządzenie sterujące plus program.

Dlaczego zewnętrzny? Przeznaczony do instalacji na oddzielnym komputerze, który steruje wyciąganiem rybek i zakładaniem przynęty. Wszelkie dane kiedy wyciągać pobiera z komputera na którym uruchomiony jest metin.

Dlaczego prostego? Bot nie otwiera rybek i nie zakłada drobnych ryb, łowi do zapełnienia magazynu.

Potrzebny jest wkład finansowy na budowę urządzenia ok 30 zł. Zainteresowanym dam schematy oraz pomogę w budowie.

Wymagania:

1. Jednostka na której normalnie pracujemy.

2. Jednostka składająca się co najmniej z samego pudła. System na którym na 100% działa to win Xp, dodatkowo potrzebny jest na płycie głownej port lpt (drukarki), port joysticka (gameport), port usb do zasilania.

Program jest czysty nie zawiera żadnego syfu.

Dlaczego to robię? Denerwują mnie ceny na PL. Nie da się grać.

Więc kto potrafi trochę lutować, zna się odrobinę na elektronice niech się zgłasza tutaj z adresem @.

Szukam też nazwy dla programu, zgłaszajcie swoje propozycje :)

PZDR

Opublikowano

Z jakich elementow mialoby sie skladac te urzadzenie? I po co w ogole 2 komputery i te dodatkowe urzadzenie? Mysle, ze te kombinacje sa niepotrzebne...

Witam i dziękuję za zainteresowanie.

Elementy do urządzenia ; kabelek lpt, kabelek game port, kabelek usb, układ ULN2003AN,2 przekaźniki 5v, 2 fotorezystory

i klawiatura na USB najlepiej A4tech KK-71 cena ok 19 zł (do tej klawiatury jest schemat podłączenia )

A dlaczego inny komputer? w celu wyeleminowania HS, nikt nie ma prawa dać bana za nielegalne oprogramowanie. Można uruchomić wszystko na jednym kompie ale na własne ryzyko .

HS wysyła loga z wszystkimi procesami uruchomionymi na kompie.

Dodam jeszcze że, jest zabezpieczenie przed szeptem od GM program zatrzymuje łowienie i włącza alarm dźwiękowy .

Opublikowano

OK. Doszedlem co masz na mysli ;) Chcesz poprostu zrobic takiego FB skladajacego sie z urzadzenia dzialajacego jak czlowiek (po to ta klawiatura i komputer). Ciekawy pomysl, ale zastanawia mnie po co fotorezystory w tym ukladzie... Czyzby to ma reagowac na jakis ruch / swiatlo? A co do GM'a ;) Nawet, jak zostawimy taki komputer dzialajacy jak czlowiek, to trzebaby bylo zrobic odpowiednia modyfikacje klawiatury polaczonej z jakims programem aby jesli pojawi sie wiadomosc od GMa, uklad wysyla odpowiednie informacje do klawiatury i sa one wystukiwane, tak jak by to robil czlowiek. Jesli HS wysyla log z procesami uruchomionymi na komputerze, robi to bez zgody uzytkownika. Na stronie metin2.pl nie ma zadnej informacji, ze uzywajac hackow zgadzamy sie na wysylanie listy uruchomionych procesow w systemie...

@UP

30zl + odpowiednie narzedzia do modyfikacji sprzetowej klawiatury i zbudowania ukladu elektronicznego + wolny zestaw komputerowy ;)

Opublikowano

listy procesow niewyslyla ale parametry komputera tak jak by ktos chcial to moge pokazac jak wyglada log

co do tematu jest to dosc sprytne ale jednak lepszy by byl z czasami wekdek i otwierajacy ryby bo to troche prehistoria taki co tylko lowi:)

Opublikowano

To odpowiadam, spróbuję wszystkim.

Przede wszystkim to program już działa, łowię na nim rybki i wychodzi nieźle.(szczególnie na wędkach od +5 +)

Czas łowienia tak jest to bardzo ważne, bo zmienia się wraz z ulepszaniem wędki i ze szczęściem jakie mamy danego dnia,

ale w programie ustawiasz jak chcesz jest płynna regulacja co 0,20 sekundy.

Tak jak słusznie kolega zauważył jest to program imitujący człowieka jak robot,

ale mankamentem człowieka jest wzrok i cały czas włączony monitor tak jak w tym przypadku.

Fotorezystory są jak jego oczy, jeden ustawiasz tam gdzie wyskakuje chmurka a drugi tam gdzie wiadomość.

Odpowiadanie dla gm jest nie możliwe i z tego powodu można dostać bana, mimo że nie ma nielegalnego oprogramowania (przerabiałem to).

Jest jednak sygnał dźwiękowy, czyli jak prasujesz koszulę usłyszysz dźwięk alarmu idziesz i mu odpisujesz .

Widzę jakieś zainteresowanie dlatego spróbujmy coś zrobić.

Jutro wystawie pierwszy schemat z dwoma przekaźnikami czyli mamy do dyspozycji klikanie dwoma przyciskami 1 i 2 ( robak i łowienie),

co ogranicza nas do 200 robaków czyli jakieś 1,5 do 2 godzin połowów i 2/3 magazynu.

i na początek taki program udostępnię do beta testów.

Bardziej rozbudowany program i schemat ma 3 przekaźniki i łowi magazyn do pełna.

Opublikowano

Dodam coś do tych logów.

Według mnie i z tego co widzę w logu jest parę plików i w jednym z nich są procesy.

Jeśli jest inaczej oznaczało by to, że nie potrzeba drugiego komputera.

Co bardzo mnie cieszy :)

Co do ceny to ja w swoim mieście kupiłem wszystko za 30 zł ale kupujcie tylko same wtyczki lpt i gameport, ponieważ kabel wykorzystuje 4-5 przewodzików i drogie kable są zbędne.

Szukam beta testerów po to, aby rozbudować program.

Fajnie jest coś razem zbudować.

Aby zostać beta testerem trzeba poskładać we własnym zakresie urządzenie, które jest podstawą do działania całości.

Program już poniósł straty. Z banami mam do czynienia na co dzień.

Posiadam gotową instrukcję jak zbanować kogoś za darmo na stałe ;)

Poświęcasz 30lv postać, a dla klienta nawet 99lv leci ban stały za powiązanie kont :)

Bez szans na odwołanie.

Przygotuję też pierwszego exeka zobaczymy wygląd programu.

Ale nie mam nazwy co z tymi propozycjami?

Opublikowano

Hejka!

Z pomocą brata zbudowaliśmy to monstrum, tylko zamiast ULM2003 zastosowaliśmy MC1413 (2zł), 2x przekaźniki 5v (4zł szt), złącze LPT (3,5zł), wtyk gameport (wyciągnięty ze starego pada), klawiaturę zastosowaliśmy inną, dało się odczepić jej moduł i dało się znaleźć poszczególne przyciski więc chyba jest dobra, fotorezystor po 1,5zł szt.

Jako, że nie dysponuję drugim komputerem z LPT i Gameportem więc póki co podłączę to pod 1 komputer.

Dalej domyślamy się, że trzeba te fotorezystory ustawić jako jakiś pad, tylko jaki?

Dlaczego akurat dwa fotorezystory?

Jak przyczepić je do monitora?

Come to the darkside we have cookies.

To pisałam ja Majka :)

Opublikowano

Miło mi że, nareszcie ktoś to zbudował.

Fotorezystory ustawiamy jeden na chmurkę, która wyskakuje podczas łowienia a drugi tam gdzie koperta szeptu.

Ja zrobiłem to na kawałku pleksy, dwa otworki w odpowiednim miejscu. umieszczę zdjęcia jak to wygląda.

Pierwotnym rozwiązaniem były zakrętki od dezodorantu w nich fotorezystory, wszystko przymocowane gumką do monitora.

Gameport dodajemy w panelu sterowania/kontrolery gier/dodaj i wybieramy "2-przyciskowy wolant"

Po dodaniu urządzenia jest potrzebny restart kompa, "stan" musi być OK.

Opublikowano
A dlaczego inny komputer? w celu wyeleminowania HS, nikt nie ma prawa dać bana za nielegalne oprogramowanie. Można uruchomić wszystko na jednym kompie ale na własne ryzyko .

HS wysyła loga z wszystkimi procesami uruchomionymi na kompie.

Dodam jeszcze że, jest zabezpieczenie przed szeptem od GM program zatrzymuje łowienie i włącza alarm dźwiękowy.

Wystarczy przeczytac dokladnie...
Opublikowano

Myślenie nie boli.

Ale jak ktoś ma problemy to rozwinę temat.

Teraz macie bota ok. a ile czasu on działa? Potem nie działa i znowu działa a na koniec stanie się płatny jak IM.

Dzieje się tak dlatego bo prawie zawsze da się zauważyć ingerencję w program metin2,to gubi zwykle boty.

To co stworzyłem jest w pełni bezpieczne od strony softu, nie ingeruje w program, widzi z monitora i przyciska klawisze jak człowiek.

Zastanawiałem się nad napisaniem zwykłego bota ale problemy jakie napotkałem nigdy nie dawały mi możliwości zrobienia czegoś na stałe.

Jaroshy raz zbudowany i odpalony będzie łowił ryby i łowił do końca metina. Nikt nie zablokuje klawiatury i monitora . i nie wyskoczą ?????. :)

Mam pytanie.

Czy ktoś zna jakąś inną grę w którą mógłby grać jaroshy ?

Można go rozbudować w prosty sposób do 4 fotorezystorów i 7 klawiszy.

Opublikowano

Ok. Jutro wystawię filmik i parę zdjęć V1.0.

Tak jak wspomniałem wcześniej mogę rozbudować schemat i program do 7 klawiszy.

Problem jest z przekaźnikami są drogie i hałasują, trzeba je zastąpić tranzystorami .

Ktoś ma jakieś pomysły jak to zrobić?

Znacznie obniżyło by to koszt urządzenia.

I mieli byśmy w tej samej cenie, siedem klawiszy.

Może on wtedy służyć do klikania podczas ekspienia ; potowania ( klawisz 1i2 )albo podnoszenia przedmiotów ( klawisz Z )

Opublikowano

No ladnie, nie skomplikowany uklad, tylko samo zamontowanie moze trosczke klopotu sprawiac :) Ogolnie rzecz biorac, nie ma sensu ustawiac takiego sprzetu dla FB z postacia np. 30lv, bo nawet jak bedzie ban to duzo nie stracimy Jesli chcemy lowic droga postacia np. 90lv + to taki sprzet sie przyda, ale lepiej jest wyexpic jakias postac do 30lv, ustawic FB na komputerze i siedziec sobie na tym samym kompie np. w internecie... Taki sprzet sie nie oplaca, ze wzgledu na cene i ilosc potrzebnych elementow. Nawet, jak cena mialaby wynosic 30zl, to nie oplaci nam sie to, bo zeby zlowic tyle malzy, aby uzbierac 1kkk, trzeba okolo 20-30h pracy takiego ukladu. Aktualnie 1kkk kosztuje na allegro ok. 10zl, wiec za 30zl mamy 3kkk. Takie pieniadze zaczna nam sie powoli zwracac dopiero po kilku miesiacach lowienia takim sprzetem... Jednak jesli chcemy lowic takim sprzetem - nie mam nic przeciwko, przeciez to sama satysfakcja zrobic urzadzenie ktore bedzie lowilo za nas ryby w metinie :) Caly wybor pozostawiam dla was - oczywiscie dla autora ogromne gratulacje zapalu zrobienia takiego czegos, ktore jak widac na filmie dziala :)

Opublikowano

Używam tego bota od 8 miesięcy, jako pomoc w łowieniu podczas pracy.

Postać do łowienia ryb ma 51 lv i wędkę +12.

Nie dostałem nigdy bana bo pilnuję alarmu i zawsze odpisuję dla GM

Stopuję bota jak wychodzę z budynku gdzie nie usłyszę alarmu.

Na początku było kiepsko przyznaje ale od momentu zrobienia wędki na +7 i zmiany postaci na +50lv

Jest to opłacalne.

Połowy w ciągu 8 godzin pracy to średnio ; 10-20 małż, jeden bodzio i pierdoły.

Czasem są 2 i 3 bodzie ale następnego dnia nie ma żadnego.

Wystarczyło to mi do normalnej gry i czytania KU.

Bez konieczności dokupowania z allegro.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...