Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Gra

x Dragon x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiec zaczynamy , mam problem z minecraftem . Wlaczam gre wszystko dziala buduje budowle lecz zawsze po 10 , 15 min wylacza sie monitor podkreslam monitor i nie mozna wlaczyc , ale komputer chodzi

W innych grach tez tak mam np age of empires 3 , fifa 11 np.counter strike chdzi normalnie . Na starym komputerze wszystko normalnie z monitorem . Czy to karta graficzna ? wersja minecraft ? java ? Prosze o pomoc. ! Pozdrawiam Dziekuje. Przepraszam za błedy > Daje plusy za dobre rozwiazanie . >D Dodam ze jak monitor sie wylancza to komputer chodzi glosniej duzo ... nie wiem jak okreslic goracy czy nie ale lekko :D

Prosze o pomoc

W7 64bit , Geforce gt220 , 3gb Ramu , Monitor samsung SyncMaster971p ,

Instalowalem jave 64 bit nie pomoglo , aktualizacja kraficznej karty tez nie , monitora etz nie ???O CO BIEGA ?

Opublikowano

Podaj markę, model i moc zasilacza. Wentylator na karcie graficznej działa prawidłowo? Zmierz temperatury programem OCCT (domyślny test trwający 1h).

Opublikowano

Też tak miałem odpowiedź karta graficzna Ci się spaliła ja tak miałem wszystko chodziło i właśnie po jakimś czasie się monitor wyłączał . Wymień kartę graficzną .

darkvadersygna.png
Opublikowano

wiec nei weim jaki mam zasilacz .. gdzie to przeczytac ? jest to na koncu kabla podpietego do kompa ? / . na koncu drugim jest kod ten laserowy :D i pisza litery i cyfry

karta graficzna sie zapsula ? nie moze byc . Komputer byl w kaplecie firmy acer karta graficzna Geforce gt220 sprawdze jeszcze yen zasilacz i ci powiem / Wentylaror chyba mozliwe mam starego kompa sprzed 10 lat a jest mniej goracy od teo np jak gralem w cs to byl mniej nagrzany na statym i tan to po godz sie zimny robi a stary po 30 min ale jak przykladam do tych dziorek to leci wicherek lekki . powtarzam ze po wilaczenie monitora bardzo glosno chodzi komputer

Opublikowano

1. Wszystkie informacje o zasilaczu masz na naklejce do niego przyklejonej. Otwórz obudowę i sprawdź.

2. Kiedy komputer działa otwórz obudowę i poobserwuj, czy wentylator na karcie graficznej działa poprawnie.

3. Aby zmierzyć temperatury w OCCT wybierz z menu po lewej GPU: OCCT, w Test type ustaw auto, a potem kliknij ON i pozostaw komputer aż do zakończenia testu. Jeśli podczas niego się wyłączy, to znaczy, że karta graficzna się przegrzewa. Jeśli uda się przeprowadzić test do końca wrzuć na forum wykresy, które wygeneruje program.

Opublikowano

wiec tak , naklejmi nei ma ale jest na zasilaczu przeisze :D te znaki co znalazlem oto one :firma chyba to well shin cos WS 002 10A 250V i w kolkach litery : D S N H

monitor chyba nie bo na starym komputerze dzialal . Klape od kompa otworzylem i wentylator chodzi poprawnie ale boczny nie wiem co z tylnim bo jest (nawet nie widzialem)

A ten program moge podczas tego testu sobie pograc bynajmniej w Cs ? jak sie przegrzewa to sie wylaczy ten program czy jak mi sie znow wyalczy monitor ? i gdzie znajde to wygeronowane cos . tam gdzie zainstalowalem ? wszystkim dziekuje za pomoc ?

Mam jeszcze pytanie do turka Double post ? pisalem taki tylko na Minecraft Pomoc . .. sami mi kazali tu napisac a tamten zostawic . Przepraszam za wszystkie bledy i pozdrawian Zimno poniewaz bardzo goraco przynajmniej u mnie :D

Opublikowano

A ten program moge podczas tego testu sobie pograc bynajmniej w Cs ? jak sie przegrzewa to sie wylaczy ten program czy jak mi sie znow wyalczy monitor ? i gdzie znajde to wygeronowane cos . tam gdzie zainstalowalem ? wszystkim dziekuje za pomoc ?

W nic nie graj. To wpływa na temperaturę karty. Jeśli karta się przegrzewa, to wyłączy się komputer (albo zrestartuje). Po zakończonym teście wyświetli ci się folder, w którym będzie plik graficzny. Wrzuć go na forum jako załącznik. Kiedy będziesz odpalał test koniecznie zaznacz opcję Error Check.

Zasilacz jest badziewny. Bardzo prawdopodobne, że to jego wina. Pożycz od kogoś zasilacz porządnej marki (wypisane u mnie w profilu) i sprawdź, jak na nim będzie zachowywał się komputer.

Opublikowano

Dziekuje ci bardzo za informacje . . . . wszystkim

Potaram sie sprawdzic w najblizszym dniu poniewaz teraz zbytnio nie moge poniewaz potrzebny jest do pracy ale dziekuje . . mam nadzieje ze poczekacie pozdrawiam

Opublikowano

witam , niestety dzisiaj nie mialm mozliwosci zrobienia testu . Mysle ze bedzie on gotowy jutro o godz okolo 14.30 . mam pytanie jakie temperatury sa normalne . takie na max , a jaka temperatura jest zbyt wysoka .Zrobilem sobie krotki test ale on pewnie nic nie da jak 1 godz poniewaz jak juz mowilem nie mam czasu. Juz weim jak wygldaja te wykresy :D na krotkim tescie mialem temp. cos 50 i 95 . Po godz zapewne bedzie temp 140 xD Ok zegnam . Do uslyszenia\

Narazie nie ma mozliwosci zamiany zasilacza . lecz chyba mam jeden z starego komputera on ciagnol stary komputer 9 lat . Moze bedzie lepszy ? zaraz zobacze i powiem jaki on jest i jak sie nazywa .

Opublikowano

witam ponownie , Udalo mi sie zrobic test i zdjecia wyslyam w zalaczniku nie wiem czy dobry zrobilem :D Jak widac jest ich piec :D prosze o odczyt i odpowiedz dziekuje . .

post-21639-0-74955000-1306497956_thumb.png

post-21639-0-08349600-1306497964_thumb.png

post-21639-0-70612800-1306497986_thumb.png

post-21639-0-19407500-1306497994_thumb.png

post-21639-0-47496900-1306498002_thumb.png

Opublikowano

Temperatura nie jest zła, jak na OCCT. Na mój gust to wina zasilacza. Sprawdź komputer na czymś porządnym.

BTW masz ten problem tylko w Minecrafcie, czy w innych grach też? Czytam ponownie pierwszy post i nie specjalnie da się to z niego wywnioskować.

Opublikowano

wiec tak , mam takie problemy np w age of empires III gra ale tam mojemu tacie wylacza sie po 1 godz czasami 2 godz , gralem w fife i wogole ze stadion inne kolory i trawa tezz to jak ssedzia zagwizdal to monitor offf , moge jeszcze zagrac w cod oblack ops ciekaze czy tez tak bedzie . Np w cs tak nie ma bo slabo graficznie gra . Czyms pozadznym nic nie mam takiego ...chyba ze moze byc BF2 BC.

A czemu tego wczesniej nie bylo przez ten rok wogole nic sie nei dzialo czemu >? Kolega mi mowil Ze Coolermaster jest dobry ale 350 zl :D to juz tata kupi .

sprawdze jeszcze stary zasialcz . Pozdrawiam

Opublikowano

Nie wspomniałeś wcześniej o problemach z wyświetlaniem grafiki. Byłem przekonany, że to zasilacz, ale równie dobrze może to być wina karty.

Sprawdź komputer na innym zasilaczu. Jeśli będzie ok, to kup coś porządnego i po problemie. Jeśli na innym zasilaczu będzie to samo- winna jest karta graficzna. Wtedy żeby się upewnić podłącz do komputera inną kartę (jeśli masz taką możliwość) i zobacz co będzie.

Opublikowano

wiec chyba doszlismy do konca . . . sprobuje znalesci inny zasialc byc moze jest z tej lepszej firmy i zobacze . . . Mam jeszce pytanie jak otworzylem kalpe od komputera i wyczyscilem troszeczke wentylator to komputer nie ma juz gwarrancji ? Bardzo dziekuje wszystkim za pomoc szczególnie Tobie Booa > Pozdrawiam

Opublikowano

Jeśli kupowałeś "gotowca" możesz mieć problemy z gwarancją, ale nie powinieneś, bo nic w nim nie zmieniałeś. Jeśli komputer był kupowany z pojedynczych części każdej z nich dotyczy oddzielna gwarancja.

Opublikowano

Mam inny zasilacz moze byc ? taki jakis : KKS 10A 250V xD RVV WGX3C P.V.C WIRE B , ci chodzi o zasilacz ten kabelek Od komputera do pradu :D ? :D

Opublikowano

Nie sam kabel, tylko całą "skrzyneczkę". Tą, do której podłączone są wszystkie podzespoły. Jeśli się na tym nie znasz lepiej nie kombinuj z podłączaniem, bo możesz coś spierniczyć.

Opublikowano

wiec nei weim jaki mam zasilacz .. gdzie to przeczytac ? jest to na koncu kabla podpietego do kompa ? / . na koncu drugim jest kod ten laserowy :D i pisza litery i cyfry

karta graficzna sie zapsula ? nie moze byc . Komputer byl w kaplecie firmy acer karta graficzna Geforce gt220 sprawdze jeszcze yen zasilacz i ci powiem / Wentylaror chyba mozliwe mam starego kompa sprzed 10 lat a jest mniej goracy od teo np jak gralem w cs to byl mniej nagrzany na statym i tan to po godz sie zimny robi a stary po 30 min ale jak przykladam do tych dziorek to leci wicherek lekki . powtarzam ze po wilaczenie monitora bardzo glosno chodzi komputer

Masz nauczkę nie kupuje się gotowców na allegro, ja w swoim 6 letnim złomku mam lepszy zasilacz ^^

Jak napisali UP koniecznie wymień zasilacz, ja jestem czuły na punkcie zasilaczy, bo kiedyś kupiłem kota w worku i komp się spalił po pół roku ;/

sygnature.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

WIec tak . Problemum juz nie ma . PEwnie chcecie wiedziec co i jak xD:D chyba ze nie , Wiec zasilacz mialem prawdopodobnie dobry lecz nie wiem , przychodze ze szkoly aaaa komputera nie widze a to znaczylo ze moj tata juz sie wkurzyl bo nie mogl sobie pograc , kilka dni puzniej komputer wrucil patrze sobie czy cos jest nowego wsrodku , a tam !!!!! NOWA karta graficzna przeczytalem na naklejkach pisalo gt440 made in china nie wiem jakiej firmy , chcialbym sie jeszcze spytac czy dobra jest seria gt 440 , narazie dziekuje wszystkim ,

WIec tak . Problemum juz nie ma . PEwnie chcecie wiedziec co i jak xD:D chyba ze nie , Wiec zasilacz mialem prawdopodobnie dobry lecz nie wiem , przychodze ze szkoly aaaa komputera nie widze a to znaczylo ze moj tata juz sie wkurzyl bo nie mogl sobie pograc , kilka dni puzniej komputer wrucil patrze sobie czy cos jest nowego wsrodku , a tam !!!!! NOWA karta graficzna przeczytalem na naklejkach pisalo gt440 made in china nie wiem jakiej firmy , chcialbym sie jeszcze spytac czy dobra jest seria gt 440 , narazie dziekuje wszystkim ,

Opublikowano

Cos bylo nie tak z karta stara cos tam poszlo , wiec jednak tamten uzytkownik mial racje juz na poczatku :D ale dziekuje wszystkim za pomoc szczegolnie tobiee Booa , tyle pisania :D Milych wakacji pozdrawiam . UWAZAM TEMAT ZA ZAMKNIETY !!!!!!! :D nara

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...