Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co zrobić by gra się nie ścinała

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kanał Minecraft Bydgoszcz Przedstawia:

Co zrobić by Minecraft się nie ścinał ?

Przedstawiam Wam viedo-poradnik, zrobiony przeze mnie, który pokazuję co zrobić by Minecraft się nie ścinał.

Oto ten filmik:

(Sorki za jakość dźwięku - stare mikro)

Dla leniwych (którym się nie chce słuchać mojego zwalonego głosu)

1.Propozycja

ustawienia graficzne - mgła:

Options -> Video Settings -> Render Distanse -> Normal

Ten sposób zmieni szybkość renderowania się mapy, przez co gra potrzebować będzie mniejszych wymagań.

Edit. Zapomniałem o jeszcze jednej ważnej rzeczy której nie ma na filmie, a mianowicie:

Należy zmienić Graphic z Fast na Fency (to też powinno pomóc)

A jeżeli się ścina to...

2.Propozycja

Najnowsza java:

Wystarczy pobrać lub zaktualizować jave do najnowszej wersji.

Strona z plikiem:

To jest ukryta treść, proszę

Jeżeli nadal się ścina to...

3.Propozycja

Odinstalowanie wszystkich dodatków:

Nic dodać nic ująć. Wystarczy usunąć wszystkie diabelstwa typu nowe textury / cheaty / mody

--------------------------------

Też mi się gra ścinała, nie mogłem postawić żadnego klocka... Pomogło odinstalowanie textur.

Uwaga:

Stworzyłem taki temat żeby pomóc co niektórym... Jeżeli taki już był (a nie znalazłem żeby wszystko w jednej kupie było) to proszę napisać a nie od razu naskakiwać. Wszystkie propozycje rozwiązania problemu są oparte na własnych doświadczaniach.

Zapraszam do subskrypcji kanału, komentowania oraz oceniania. (Jestem przygotowany na każdą krytykę, ale przyjmuję tą, która jest UZASADNIONA)

Jeżeli tut się przyda to jeśli można prosić o zdjęcie %

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

No niestety.... ale zapomniałeś o drobiazgu jakim jest ustawienie szybkości grafiki na Fast :)

Masz rację, wypadło mi to z głowy. Ale bez ustawienia na fast też powinno śmigać z tego co wiem ;-)

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

dziś popołudniu dodam aktualizacje.

1xbQbvo.png

Opublikowano

Ja osobiście nie lubię jak ktoś mówi "ścięcia" o wiele bardziej wole określenie "klatki" ale poradnik na pewno przyda się dla tych co zaczynają przygodę z minecraftem.

Nie ma ;(

Opublikowano

Może być...

Powoli, żegnam się z wami, moi kochani userzy <3

95% mówi samo za siebie, tyle starań żeby wbić te dzisiejsze 400 postów, pomagając zarobić te AŻ 53 lajki.

No cóż... Raczej już nie wrócę, tylko czekać na dodatkowe 5% od kochających mnie adminów, pozdrawiam all !

Opublikowano

yy ja przy hard ustawieniach i game boooster nic mi się nie scina a mam tyle texturpacków że hooho a moja karta grafiki nie jest dobra ale i tak pomogłeś

Opublikowano

Co do parę razy @UP:

Podałem jedną z wielu przykładów na pozbycie się problemu, wiadomo że nie każdy je ma, a to że ty nie masz no to nie wiem czemu :P

@UP

Polski znam, ale wiadomo że wiele osób ma swój potoczny język. Pisząc to mogę zawsze poprawić, a mówiąc coś to już z tym ciężej.

(P)ozdrawiam

1xbQbvo.png

Opublikowano

Po 1 syf to sobie możesz mówić do kolegów, a nie najeżdżasz od razu.

Po 2 ja podałem inne też alternatywy, prostsze niż jeżeli bawienie się w ściąganie różnych programów

1xbQbvo.png

Opublikowano (edytowane)

A wiesz co ci powiem ?

Wyjdz z tym syfem !

A po drugie w h** już było tego !, a po trzecie to : http://www.mpcforum.pl/topic/350774-dloptymalizacja-minecrafta-wiecej-fpsow/ jest 1000....... razy lepsze od tego twojego gówna !

A po czwarte każdy mógł się domyślić, a po piąte to daje max 5-10 fps dodatkowo i ugorsza jeszcze grafikę, a po szóste optymalizator daje na Fancy +10-20 fps !

@@@@@Down

Niestety nie odkopię tamtych tematów bo je pozamykali !, jednakże może zbyt pojechałem i pójdę na kompromis.

Edytowane przez Keniger
OndteAw.png
Opublikowano

No to jak już tak bardzo chcesz mnie krytykować to odkop tamte tematy, i pokaż linki do nich ludziom. Nie obchodzi mnie czy lepszy czy gorsze, jest wiele sposobów na pozybcie się klatkowania a ja podałem swoje sposoby, nie robi czy ktoś ma lepsze czy nie. Sposób to sposób, każdy inny, jeden dla niektórych lepszy, inny dla tych samych gorszy. KPW?

po drugie:

Co to znaczy h** ? jeżeli to ma być wulgarne określenie męskiego przyrodzenia do się je pisze przez CH :)

Przyjmuję twoją krytykę, ale się z nią nie godzę, ponieważ alternatyw jest wiele i każda dla kogoś innego jest lepsza. Widać kolego znasz się na ludziach i wiesz kto jak jest rozumny <Jesteś spoko>

Grunt to myślenie kolego :) Pozdrawiam.

1xbQbvo.png

• 3 lata później...