Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PlayStation3 vs Xbox360

FreaQ

Ps3 vs Xbox  

54 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co lepsze? PS czy Xbox?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Up Tak jak w ankiecie!, osobiście jestem za PS

sygnatura231rs5.png

Moje TuTy:

http://www.mpcforum.pl/topic/359527-tutquesty-na-serwa/

Jeżeli pomogłem

Wiesz co dać

;)

81b37b2774.png

Opublikowano

Według mnie, xbox 360 jest lepszy, np. pod wzgledem ergonomii pada, przyjaznym systemem, microsoft points, integracja z Pecetami itp, ja tam polecam xpudlo

Sam mam xkloca od 3 czy tam 2 lat, i sprawuje sie genialnie.

Tydzien temu zakupilem kinnecta, to dopiero zabawa, jest genialny.

logo_black3.png

Opublikowano

@ up jestem za

sygnatura231rs5.png

Moje TuTy:

Jeżeli pomogłem

Wiesz co dać

;)

81b37b2774.png

Opublikowano

Moze jakies sensowne argumenty, dlaczego tak nie inaczej?

@Gucio

Chyba cie pochędożyło, większość gier pracuje ok 576,600p. Grafika jest porównywalna jednak nie lepsza chociażby przez to że sama moc konsoli jest mniejsza od XBOX 360. 8 rdzeni po 400MHz z czego 6 aktywnych to daje 2400MHz

XBOX 360 3 jednostki w pełni programowalne po 3,2 GHz każda!!! w pełni programowalny GPU oraz CPU.

Każda gra pracuje w 720p.

Na ps3, latki do gier, np. gta 4 czy gran turismo mozna pobrac tylko za pomoca ps store, czyli musisz miec podlaczonego neta, inaczej gry nie bedzie ;)

zdecydowanie xbox :

dużo fajnych exclusivów (PS3 też ma dobre, żeby nie było, ale bardziej interesujące na X360 są IMO)

- zajebiście wygodny pad (

- Live

- nadchodzący Natal, który może zainteresować niektórych :P

- tani w stosunku do PS3

- zdaje się, że bardziej popularny w Polsce niż PS3 (zapewne się to zmieni, kiedy złamią zabezpieczenia PS3)

- awaryjność w sumie już nikła za sprawą nowych modeli płyt głównych, wciąż 3 lata gwarancji na RRODa i chyba rok czy 2 lata na konsolę

- sporo fajnych arcadówek na XBLA

logo_black3.png

Opublikowano

@up

Piraci wybiora xboxa

yszszszsz...kurwa stereotypiarzu

Ja mam kilka lat xklocka

i mam około 50 gier oryginalnych, xbox nie byl przerabiany.

logo_black3.png

Opublikowano

Przytoczę tu kilka wypowiedzi różnych osób, ponieważ było multum takich tematów.

Głos na PS3

M.in ponieważ:

- Darmowe usługi sieciowe (PSN- Darmowe, XLive- Abonament płatny)
- Prawie każda gra ta sama co na X'a (z wyjątkiem np. Halo, ale za to PS3 ma Uncharted'a, Killzone'a, LittleBigPlanet, Gran Turismo)
- Wygodny system płatności (w PSN Store płacisz z wirtualnego portfela, klikasz "dodaj fundusze", a jak numer twojej karty jest zapisany to potwierdzasz dodanie środków płatności na kartę i gotowe- normalnie płacisz złotówkami, nie potrzeba żadnych MS Points, które tylko uprzykrzają życie)
- Napęd Blu-Ray (puścić koncert czy film Blu-Ray to żaden problem, X360 jednakże go nie posiada- tak to ujmę  )
- Ciekawy interfejs (system renderingu czy np. sposób przedstawiania zdjęć, które mamy na konsoli- galeria, którą możemy eksplorować według daty zrobienia fotki z ciekawymi przejściami "wave'owymi")
- Technika wykonania (PS3 można wyciągnąć do pełnego 3D Full HD 1080p, nad którym cały czas trwają prace, a X360 może tylko o tym pomarzyć (ledwo wyciąga 720p na najnowszym HDMI, no i oczywiście szybszy procek z większą funkcjonalnością)

PS3

Typ konsoli     Playstation 3 (PS3) 250GB
Kolor obudowy   czarny
Obraz   odtwarzanie płyt CD Audio, CD R/RW, DVD+R/RW, DVD-R/RW, DVD ROM, AVCHD, BD-R, BD-RW, odtwarzavie filmów formacie Divix, MP4, DVD Video, Blur-Ray, obsługiwany sygnał video 1080p 1080i, 720p (16:9), 576p, 576i (16:9, 4:3), odtwarzanie zdjęć w formacie JPG
Dźwięk          wbudowane dekodery Dolby Digital 5,1, DTS 5,1, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, obługiwane formaty dzwieku MP3 i WMV
Komunikacja     złącze sieciowe LAN Network, WiFi 802.11b/g, bluetooth 2.0, dwa złącza USB 2.0, wyjście HDMI, cyfrowe wyjście optyczne.
Inne    wbudowany dysk twardy 250GB, procesor CPU Cell Broadband Engine, bezprzewodowe pady czujnikiem ruchu Sixassis, DualShock3, mozliwośc połączenia z Playstation Portable, wbudowana przeglądarka internetowa, mozliwośc podpiecia do sieci Playstation Network umożliwiająca granie w gry online, ściągania gier i innych materiałów audio-video, możliwość podpiecia klawiatury i myszki, mozliwośc aktualizacji firmware w konsoli
Wymiary (szer. x wys. x głęb.)          290 x 65 x 290 mm
Waga    3,2 kg
Zasilanie       230-240V / 50-60Hz
Pojemność akumulatora   nie dotyczy
Wyposażenie     1 pad, gry, instrukcja obsługi w języku polskim, kabel audio-wideo, kabel HDMI, kabel zasilający, karta gwarancyjna, przejściówka Euro-Cinch

X360.

Typ konsoli     Xbox 360 250GB
Kolor obudowy   czarny
Obraz   odtwarzanie płyt CD-ROM, CD R/RW, DVD+R/RW, DVD-R/RW, DVD ROM, obsługiwany sygnał video 1080p,1080i, 720p (16:9), 480p, odtwarzanie zdjęć w formacie JPG, odtwarzanie filmów formacie MPEG-4, DVD Video
Dźwięk          wbudowane dekodery Dolby Digital 5,1, DTS 5,1, obługiwane formaty dzwieku MP3, WMA
Komunikacja     złącze sieciowe LAN Network, 5 złączy USB 2.0, wyjście HDMI, cyfrowe wyjście optyczne, specjany port do podlączenia Kinect’a, wbudowane WiFi w standardzie 802.11n, wbudowana komunikacja radiowa 2,4 GHz (pady, piloty)
Inne    współpraca z Windows Media Center , wbudowany dysk twardy 250 GB, możliwośc podpięcia do sieci Xbox Live Marketplace, możliwość aktualizacji firmare konsoli, dodatkowy przycisk on/off, dotykowy przycik wysuwania tacki z sygnałem dżwiękowym, mały zasilacz zużywający mniej prądu od starszej wersji 135 W
Wymiary (szer. x wys. x głęb.)          270 x 75 x 264 mm
Waga    2,9 kg
Zasilanie       230-240V / 50-60Hz
Wyposażenie     1 pad, instrukcja obsługi w języku polskim, zasilacz sieciowy 

Ja również jestem za PS3.

Opublikowano

@ up

I to jest wyjasnienie godne uwagi!

sygnatura231rs5.png

Moje TuTy:

Jeżeli pomogłem

Wiesz co dać

;)

81b37b2774.png

Opublikowano

Up to jest Twoje nieszukanie godne uwagi...

Ja za PS3

sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

Opublikowano

Xbox 360 zdecydowanie rozgniata rywala czyli PS3...

Wygodniejszy i czulszy kontroler (na baterie), Lepsza grafa, Płynniej chodzą gry, Bardziej orginalny, Xbox live to cudo, dużo gadżetów, Lżejszy.

U mnie w (anglii) w szkole na matmie była ankieta i Xbox wygrał 16 do 7 z PS3. A Nintendo Wii dorosło mu do pięt z zaskakującą iloscia 13 głosów ;>

P.S Nie głosujcie na PS3 tylko dlatego że macie a Xboxa nigdy nie dotkneliscie ponieważ jest to nie fair.

Osobiscie mam oby dwa sprzeciki i wole Xbox'a.

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

@UP Racja, moze i PS3 ma PS Move, ale to nie to samo ;) Jedyne co jest jedynie ciut lepsze od xboxa kinect to WII :P

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

heh ja mam ps3 Glosowałem na ps3 wyjdzie ps4 kupie ps4

Xbox dla mnie to g jaki normalny człowiek będzie płacił za grę on-line kinkiet i move to prawie to samo

Kolega na 1 stronie pisał ze ps3 ma 8x400 mhz gówno prawda ma 8x3.2 GHZ więc nie pierdol

Kumpel miał Xboxa poszedł do naprawy po 3 mies

Ja mam ps3 od 24 grudnia 2007 roku Nigdy ale to nigdy nie był w naprawie :]

Ludzie co piszą ze Xbox ma kompatybilność z pc Ps3 tez je ma łączy się przez Wi-Fi Z WMP11/12

GZ

Opublikowano

bierz xboxa. Na chuja ci te multiplayer na PS3, skoro i tak sie chujowo na multi popierdala ? ledwo co w strzelanki na padzie idzie wyrobic.

Xa sobie przerobisz i szpilasz w co popadnie, bez męczenia sie w multiplayer, przykladowo zanim nacelujesz w grach typu FPS.

XBOX RLZ.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...