Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Master Yi. Poszukuję buildu.

razor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Dostałem od kolegi konto z tą postacią i chciałbym ją przetestować. Poszukuję więc jakiegoś dobrego buildu pod niego.

Widzę, że jest tutaj sporo osób obeznanych z LoLem więc wolę skorzystać z waszej wiedzy.

Narazie na mpc znalazłem coś takiego:

To jest ukryta treść, proszę

Czy będzie on dobrze się sprawdzał czy też radzicie wprowadzić jakieś poprawki?

A może macie coś całkowicie innego?

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Hmm, średnio mi się on podoba, ten gość podał itemy bardziej pod jungle na start, a używanie spella revive to totalna porażka. Ponadto spell cleanse powinien być obowiązkowy dla yi, bo zestunowany yi/whateva == martwy yi. Dobre połączenie to ghost + cleanse.

Podam Ci itemy, które wg mnie są dla niego dobre:

buty mercury/ninja tabi (attack speed masz z yomuu+ulti), youmuu, bloodthirster, phantom dancer, infinity edge

Najpierw składałbym yomuu, następnie infinity/bloodthirster i phantomy.

A co do skilli, to mógłbyś maxować na początek wuju style, żeby zadawać większe obrażenia.

Opublikowano

@up Yi bez survi = wyjdziesz z tego 5tego lvla i będziesz się dziwił czemu wszyscy rzucają się właśnie na Ciebie.

Core: buty zależnie od teamu, warmog, atma i youmuu's. Potem mallet, whisper, banshee, fon zależnie od teamu.

Opublikowano

A jest jakaś stronka z opisem wszystkich przedmiotów w grze czy coś?

Bo ja jestem narazie totalnym newbie jeśli chodzi o te wszystkie nazwy i nie za bardzo wiem co usiłujecie mi przekazać.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Ja mam dobrego builda...

Kupujesz:

Berserker Groves > Phantom Dencer > Infinity Edge > Infinity Edge > Wormong Armor / Phantom Dencer (jak kto woli... Ja daje w Wormong Armor)

Skille:

Alpha Strike > Wuju Style > Alpha strike > Wuju Style > Alpha Strike > Highlander > Wuju Style > Alpha Strike > Wuju Style > Alpha Strike > Highlander >Wuju Style > Meditate > Meditate > Meditate > Highlander > Meditate > Meditate

Spell:

Exhaust

Ghost/Flash (nie masz flasha bierz ghosta)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano
@up Yi bez survi = wyjdziesz z tego 5tego lvla i będziesz się dziwił czemu wszyscy rzucają się właśnie na Ciebie.

Core: buty zależnie od teamu, warmog, atma i youmuu's. Potem mallet, whisper, banshee, fon zależnie od teamu.

Ziomek, Master Yi to glass canon czyli Tylko DMG, 0 Survi. Od nie ginięcia jest szybkość atkau połączona z Life Stealem.

Core: Berserker Graves, Stark's fervor (Life Steal, atack speed, +Aura dla teamu), pjantom dancer, Infinity Edge, The Black Cleaver/The Bloodthirster, The Black Cleaver/The Bloodthirster od kolejności zaleyży jaki będzie przebieg gry.

Zamiast Tb czy Black Cleaver można wiąść Malleta, ale wg. Mnie powinno być DMG.

Ja z tym buildem 2x na rankedach wyciągłem Penta kill.

zbyt duża sygnatura / Enzil

Opublikowano (edytowane)
Od nie ginięcia jest szybkość atkau połączona z Life Stealem.

Kiedyś też tak uważałem. Jednak nie wziąłem pod uwagę stuna, snare, suppress, blinda czy feara. Wystarczy exhaust, żeby takiego Yi wyautować z gry. Ten ranked, to chyba na 200 elo, że papier wyciska penta killa.

Twój glass cannon musi podejść. Sęk w tym, że bez survi leżysz zanim podejdziesz. Bijąc Yi budowanego w Twój sposób Ezrealem pół hp ściągam na samo Q.

Ale ok, przynajmniej będę mieć farmę na takich Yi. Dzięki.

3xUp@

Warmog za późno. Nie zdążysz go wyfarmić. A IE się nie stackują.

Edytowane przez Mariek
Opublikowano

Jasne najlepiej robcie sobie mobilitki, youmunu i 4 pdki i bedziecie latac jak NEOSY. Ostatnio gralem z yi ktory mial 2 phanstomy, greaveski i zanim podszedl do mnie (morgana) to juz mial 1/4 i zrezygnowal, a padl anyway bo ignite sie ma :>

• 2 miesiące temu...
  • Dodaj nową pozycję...