Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem 7 64 bit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam otóż na wstępie powiem że mam takie parametry kompa jak :

X4 Phenom 3,2GHZ 4Quad

4GB ramu Geil

GT430 1GB

Otóż wcześniej miałem System operacyjny Xp 32 bit SP3 no i WarRock śmigał dobrze

No ale jak wiadomo od zawsze chciałem 64 bit 7 ale nie mogłem bo nie znałem obejścia do neta bo miałem zrypany modem 852 v2 neo ale dobra znalazłem i zainstalowałem poinstalowałem stery all Direcxt 11 i co widzę otóż WarRock słabiej chodzi na 7 niż na Xp.Może to od Direcxt 11 albo nie wiem co proszę podać co może być tego przyczyną czyżby musiał wrócić do XP ? czy to może być wina że starsze gry takie jak WarRock mogą gorzej chodzić bo gdzieś to wyczytałem na necie.Proszę tylko doświadczonych ludzi o odpowiedź w tym temacie pozdrawiam dzioszkaaaaaaa

Edytowane przez Dziocha
Opublikowano

Hmmm ja bym zainstalował Directa 10 i uaktualnił sterowniki , bo Parametry kompa masz wszystko na High i powyżej

Tylko dziwi mnie bo ja mam 7 64 bit'ową i mam directa 11

@Edit

zawsze możesz zainstalować 2 system operacyjny XP'eka jeszcze możesz spróbować z reinstalacją warrocka

Zbieram +

Opublikowano

Ja miałem ten sam problem co Ty ;). Zainstalowałem 7 i nie za dobrze mi się grało... Lekkie przycinki itp.

I musiałem wrócić do XP. Nie wiem czego to jest wina...:)

1313652013-U173186.png

Opublikowano

No właśnie też nie wiem czego a podobno to właśnie Systemy 64 bitowe i np 7 wykorzystują full z kompa to ja nie wiem czekam na dalsze odpowiedzi jak coś to wracam do XP a np takie gry jak Wiedźmin 2 ciekawi mnie czy lepiej na XP czy na Seven 64 bit wie ktoś?

Opublikowano

Nie wiem, możliwe, że jest tak jak Ty napisałeś

to może być wina że starsze gry takie jak WarRock mogą gorzej chodzić bo gdzieś to wyczytałem na necie

Nowsze gry na pewno są przystosowane do wszelakich systemów...

1313652013-U173186.png

Opublikowano (edytowane)

Boyaka Konkret odpowiedzi pomogłeś zobaczymy ściągnę Wiedźmina 2 jak będzie się mocno cięło zmiana na XP i tyle z tego będzie Oczywiście zplusuje cię lub zminusuję co wolisz a po 2 ja się tak męczyłem z netem :D a teraz znalazłem obejście mam neta a tu taki gigs no to zobaczymy metodą prób błędów ściągne zainstaluję zobaczę :) A jesio raz podaj swe parametry kompa.No i oczywiście jak ktoś jeszcze wie o co caman to proszę pisać

Edytowane przez Dziocha
Opublikowano
:D no kurczę nie wiem jak myślisz spróbować Wiedźmina 2 ściąganć i zobaczyć ? czy od razu XP i wtedy ściągać kurdę 14GB ściągania blehh:P
Opublikowano

A może spróbuj ustawić kompatybilnosć WarRock;a pod XP Service Pack 3. Mi kiedys na lapku troche pomogło.

Kiedys też miałem dziwne problemy z Wr na siódemce, grzebałem z użyciem CPU itp. i troche pomagało. Wszystkie błedy z czasem mi przechodziły po update'ach.

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

Czyli co zostać przy Windows7 ?czy Dać tego XP a być może Direcxt11 problemy stwarza dać na 9.0c a ogółem chodzi mi gry Lepszy XP czy Windows7 64 bit np do Gier jak Crysis 2 lub wiedźmin 2?

Opublikowano (edytowane)

No to czyli Sevenik mówisz zostać do gier nowych? może przesiąść się na tego Directa10 lub 9 jak polecasz czy zostać przy 11

Edytowane przez Dziocha
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...