Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

W LoLa zacząłem grać dość niedawno i jak przeglądałem sobie na yt gameplaye to spodobała mi się bardzo ta postać.

Czy warto ją zakupić i grać? Podajcie mi jej plusy i minusy.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

minusy

-mało życia

-ciężko na początku jest się wybić tak do 6 lvla, jak masz ulti to już z górki

-jeśli nie umiesz nim grać to lamisz

plusy

-ma pierdolnięcie

-szybko mu się ładują skille

-nałapiesz kilka killi i masz jakiegoś papierowego na serie

-nauczysz się nim grać i jak masz dobry team to będziesz łapał dużo killi

no escape from the mass mind rape

Opublikowano

Warto go zakupić. Dzięki dość niskiemu cd na ulti może łatwo dogonić uciekającą postać lub uciec od niej.

Potrafi bardzo szybko władować duży dmg, a silence robi z niego dobrego anty-maga.

Jednak trochę trudno go opanować i może być lekko "papierowaty", ale gdy już Ci się uda go ogarnąć, fragi będą łatwo wpadać. :P

Opublikowano

Czy warto?? Hmm... Według mnie warto. Tylko jest jeden duży minus Kassadin jest trudny do ogarnięcia. Ale, gdy się go opanuje to strasznie się owni ;) Do poćwiczenia polecam grę na Cooperative. Gdy już go kupisz to mogę ci podać itemy jakie masz na niego kupować i może bym dorzucił jakiegoś buildzika krótkiego ale to zależy czy będziesz chciał ;)

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Pewnie, że chcę. Dobry build mi się zawsze przyda. Zwłaszcza, że jestem początkującym.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

@UP

super...to spamuj więcej.ps radziłbym usunąć ten reflink z sygnatury

@Top

kassadin...jak widze go w przeciwnej drużynie to aż mnie dreszcze przechodzą.feednięty kassadin pieprznie ci z fali 2/3 hp zdąży rzucić kulke i jeszcze cię dogoni z ulti, koszmar .

nigdy nim nie grałem ale widziałem i kassadinów typu "kupiłem sobie postać i jestem zajebisty"którzy padają jako pierwsi i kassadinów którzy jak wchodzili na lane to miniony spierdzielały . jak dla mnie od kassadina na midzie lepszy jest tylko vlad na midzie.

Opublikowano

To Hard postać na początek to raczej czymś łatwiejszym bym ci polecił grać :)

Te emo bardzo fajna postać łątwa i dobra

Opublikowano

Czy ja wiem czy taka hard? Zaryzykowałem bo i tak miałem Mastera Yi i Malthazara i kupiłem sobie Kassadina.

Postać jest bardzo fajna i wcale nie taka ciężka do gry. Bardzo dobrze sprawdza się w farmieniu.

Tylko przydał by się jakiś dobry build. Jeśli ktokolwiek miał z nią do czynienia i ma jakieś pomysły to pisać śmiało.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Kassadin dobrze prowadzony nie do zabicia ! (ulti co 4 sekundy) co sprowadza do każdej ucieczki

- Posiada slience

- Jeden z największych stealerów w grze

- Dość dużo Wbudowanego HP

- Potężny slow i dmg

Minusiki ma

To taki 2 katarinek

Jak sie nie nafidujesz nie zagrasz nim dobrze :)

Grasz?

Opublikowano

Mmm.. Kassadin... Mój main :) Też nim zaczynałem, ponieważ akurat był w rotacji i mi się spodobał. Nie jest aż tak trudny do ogarnięcia, a jego ulti wraz za małym cd uważam za jedno z najlepszych. Choć dawno nim nie grałem, próbuję innych postaci, to build mogę podać.

- Sapphire Crystal + Mana Potion i Health Potion (jeśli chcesz szybko pozyskać Catalyst, który zwięszy survi), lub Doran Ring (daje wszystko co potrzebne na midzie, lecz wolniej dorobisz się dalszego ekwipunku)

- Catalyst, jeśli starczy to pierwsze buty (Kass nie należy do zawrotnie szybkich w early, więc się przydadzą)

- Mejaj i Sorki (Księga tylko jeśli wiesz, że dobrze Ci idzie, nie ma po co marnować pieniędzy, gdy niewystakujesz)

- Rod of Ages (robię przed Rabadonem, ponieważ potrzebuje 15 minut, by się rozkręcić)

- Rabadon (oczywisty wbór na maga)

- Rylai (survi i świetny passyw, choć średnio potrzebny na Kassa, który wszędzie doskoczy, jednakże czasem pomoże drużynie)

- pełen wybór, zależnie od sytuacji, teamu... (Sporo tanków z resistem - Void Staff, przerażające ilości HP - Deathfire Grasp, ewentualnie drugi Rabadon ze względu na 155 ap, lub Hourglass - wyśmienity passyw)

Ja tak gram i mnie odpowiada. Proszę o kulturalną krytykę (jeśli już :)).

Rock is my life.

Opublikowano

Nie każdy umi kassadina ogarnąć, żeby móc nim grać. Poza tym dużo banów na rankedach leci własnie na niego z względu na tekeport. Flash co kilka sekund zadający dmg to jest OP.

zbyt duża sygnatura / Enzil

Opublikowano

Kassadinem ciężko się gra ale jak odpowiednie rozwiniesz go to bd koksem ;d Myślałem z tutów na YT ze kassadin to latwa postać wbiłem i mój pierwszy wynik byl 5-14-3 xD

bez reflików

Opublikowano
Księga tylko jeśli wiesz, że dobrze Ci idzie, nie ma po co marnować pieniędzy, gdy niewystakujesz

Kassadinem nie jest trudno się nastackować. Jak masz już ulti i ogarniasz trochę grę to złapać Kassadina jest cholernie trudno,

a uciec przed nim jeszcze gorzej.

Poza tym dużo banów na rankedach leci własnie na niego z względu na tekeport

Możesz mi to wyjaśnić? Jak mogę dostać bana za skilla postaci?

1373662483-U83583.png

Opublikowano

@UP

Gra rankingowa, dostępna od 30 lvla postaci. Na początku liderzy grup banują 4 championy.

Widzisz co wybiera przeciwnik, nie można mieć 2 takich samych championów w jednej grze, jak to jest na normalu.

Opublikowano

@Razor130

To prawda, jednak napisałem tak dlatego, iż nie każdy na początku musi nim wymiatać :) Co także nie zmienia faktu, że rzeczywiście ogarnięty Kass 20 stacka dość szybko zyskuje.

Weteran
Opublikowano

Ogólnie postać jest wyśmienita na magów, z resztą ma trochę mniejsze szans.

Dodatkowo ma bardzo dobre ulti.