Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana opisu GG skryptem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam się nad jedną rzeczą.

Gdy wyśle się komuś "gg:/set_status?description=cośtam" i ten ktoś w to kliknie zmienia się mu opis.

Prosta sprawa:

ShellExecute("gg:/set_status?description=")

Tylko jedna przeszkoda - takie użycie wymaga potwierdzenia - wywala MsgBoxa z GG z pytaniem czy zmienić opis. Próbowałem WinWait() i ControlClick() ale coś mi nie wychodzi... ma ktoś pomysł jak to zrobić bez potwierdzenia albo 'dobrze' potwierdzić? :D

Gość Pan Maciek
Opublikowano

Imagesearch i click :D

W najlepszym wypadku, przy szybkim kompie wyrobisz sie i koles nie zauwazy :D

Opublikowano

U mnie na AQQ (mam tam GG) nic nie wyskakuje przy tym skrypcie i nie zmienia opisu

@down

Mylisz się. To jest GG + Jabber + Tlen i inne pierdółki.

/ GA-970A-UD3 / FX-6300 / Sapphire Xtreme 5830 / OCZ ZS 550W / Brutus M23 /

| MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java |

Opublikowano

a co ma aqq do gg ? raczej nic bo to całkiem inna aplikacja

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

a co ma protokół do programu ? winamp nawet może gg obsługiwać ale nadal nie będzie Gadu-Gadu przez to tylko cały czas winampem !

to jedynie rozszerzona obsługa programu z poziomu shellu systemu ( dokładniej okna przeglądarki )

gg:/set_status?description=Cześć - ustaw opis o treści "Cześć"

gg:/set_status?status=hidden - zmień status na niewidoczny;

gg:/set_status?status=hidden&description=Cześć - zmień status na niewidoczny i ustaw opis o treści "Cześć".

gg:/add_contact?ggid=5555&nick=MG News - dodaj kontakt przypisany do numeru 5555 i nadaj mu nazwę "MG News";

gg:/add_contact?ggid=5555 - dodaj kontakt przypisany do numeru 5555 i pobierz jego dane z Katalogu Publicznego.

żeby nie było , działa TYLKO z GG w wersji chyba minimum 9 , albo już aktualnie tylko z wersją 10 ( nie wiem nie używam takich śmieci na komputerze )

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

przecierz masz napisane, użyj controlsend, dane sobie pobierz sam albo niech ci to zrobi ktoś komu się chce albo ma to gg

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Ja nad tym nie siedziałem ale może ktoś tak. Czy akurat to da się podpiąć pod inputa? Przykładowo wpisujemy w input opis i to nam dodaje ten początek. (no i po przyciśnięciu przycisku ustawia nam opis, lecz to jest akurat banałem.)

9obpmnjr.png

Opublikowano

Ja nad tym nie siedziałem ale może ktoś tak. Czy akurat to da się podpiąć pod inputa? Przykładowo wpisujemy w input opis i to nam dodaje ten początek. (no i po przyciśnięciu przycisku ustawia nam opis, lecz to jest akurat banałem.)

Daa się,

GuiCtrlRead + stały string -,-

za duża sygnatura

Opublikowano

Troche offtop, ale strzelam z 2lata temu zobaczyłem kolesia na GG, który miał opis typu : Jest 14:56 dnia 25 marca, i opis mu się zmieniał na bierząco, napisałem do niego, wysłał mi jakiś injector dll i gg.dll, po załadowaniu dllki do GG opis się zmieniał, ale to było dawno temu i nie zachowałem tego, także gdyby ktoś był obeznany to może napisać jakiegoś dlla i jego obsługę w AutoIt, nie wiem to nie w moim zasięgu xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...