Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

pytanie do programisotów

slodowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałem zapytać czy ktoś wie jak wykonać funkcję w bocie która będzie wywalała itemki z inventory podczas afk.

Nie mam pojęcia jak to jest rozwiązane technicznie w działających już botach oraz nie wiem jakich funkcji można użyć w c++ albo bardzie preferował bym c#

Będę bardzo wdzięczny za pomoc

Opublikowano

Ale itemki po kolei wszystkie? (jak będą jewele,exe oraz lepsze itemy to zostaną)

Czy chcesz po prostu "wiedzieć" co to za item?

Jeśli po prostu chcesz wywalać wszystko (nawet poty) to:

Robisz screena gry z otwartym inventory. "Badasz" wszystkie pola w inv, zapisujesz gdzieś sobie koordynaty. (zwykły paint wystarczy do tej roboty)

Później robisz funkcje która będzie lecieć do danego pola, podnosić i wywalać poza inv. (gdzieś na pole w grze)

I robisz tak z wszystkimi polami...

Użyć możesz tych funkcji:

mouse_event(MOUSEEVENTF_MOVE | MOUSEEVENTF_ABSOLUTE, X, Y, 0, 0);

Idzie myszką do danego miejsca. UWAGA! nie liczy się tutaj rozdzielczość tylko maks. to 65535 z tego co pamiętam.

Musisz sobie obliczyć co i jak :) Najlepiej poszukaj na necie jakiegoś sourca z poruszaniem myszki.

mouse_event(MOUSEEVENTF_LEFTDOWN, 0, 0, 0, 0);

Sleep(200);

mouse_event(MOUSEEVENTF_LEFTUP, 0, 0, 0, 0);

1 Kliknięcie lewym przyciskiem myszki.

Wszystko ;) Teraz wrzuć to w jakąś pętlę albo coś ;)

Jeśli nie chcesz wyrzucać potów to będziesz musiał robić screena i badać odpowiednie pixele.... Ale to już trochę więcej roboty.

Mam nadzieję że jasno opisałem (choć i tak wiem że pomieszałem ;d).

Pozdro

Emerytura

Może kiedyś...

Opublikowano

wybaczcie 2 post

ale z pixelami to będzie problem ponieważ wszystkie potiony mają inne kolory (chodzi mi o to że się mienią jak np itemki +7+8...) co na to poradzić, jak to rozwiązać??

Opublikowano

Możesz edytować odpowiedni plik który się znajduje gdzieś w podfolderze Data\...

Plik ten odpowiada za "szatę graficzną" w grze. Na necie jest kilka edytorów, dzięki którym można łatwo konwertować do jpg dany plik,a później z powrotem go konwertować na OZJ. (chyba taką końcówkę w MU mają pliki z grafiką, nie pamiętam...wiem że jest ich kilka)

Edytuj ten plik na np. czerwony kolor (hp), niebieski(mana). Możesz dzięki temu też zrobić statystykę ile wypił potów między przerwami z czyszczeniem vaulta. Odczyt HP też możesz łatwo zrobić ;) Zrób screena gdy masz full hp, i zrób gdy masz b.mało. I teraz znajdź jakiś punkt w tej figurze i niech bada co 5s ten punkt. Jak będzie czerwony lub zielony to nie bierze pota, jak czarny to bierze pota....

Pozdro

Emerytura

Może kiedyś...

Opublikowano

jak się uda zrobić coś godnego pokazania to wrzucę :rolleyes:

ewentualnie dam do pokazania w fazie testów i wysłuchania konstruktywnej uwagi