Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak napisać bota?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów.

Od dawna próbuje dojść do tego jak pisze się boty pod gry via www.

Prosiłbym o pomoc tych którzy wiedzą o tym coś więcej.

Chciałbym się dowiedzieć w jakim języku się programóje (znam PHP więc i naucze się kolejnych jeśli to nie wystarczy ;P)

Chciałbym także dowiedzieć się jak zgrać mój skrypt z przeglądarką oraz jak sprawdzać dane obiektów flasch na stronie.

Na początek chciałem zrobić bota do gierki coś ala Pet Party na nk. gdzie młotkiem zbija się wyskakujące postaci z nor (otworów, przepraszam jeśli się źle wysłowiłem ale znam tylko ogolny zarys tej gierki.)

Jak zrobić aby bot uderzał tylko odpowiednie "potworki" a te z punktami ujemnymi zostawiał w spokoju.

Nie chodzi mi o klikacza, który wali w kółko na oślep tylko o inteligentny program, który by widział "stworki" i zmuszał myszkę do odpowiednich czynności.

P.S. Oczywiście pochwalę, podzielę się swoim pierwszym projektem jak i nastepnymi.

Pozdrawiam ;)

Mam świadomość tego, że nauka nie zajmie 2 dni a będzie trwała bardzo długo i nie jestem dzieckiem typu "a jestem zaje...sty bo scheatowałem gre itp." NIE! kieruje mną jedynie chęć zdobywania wiedzy i dzielenie się nią w późniejszym etapie z innymi.

Opublikowano

Śmieszysz mnie chłopie xD

Pytasz się w jakim języku programować i to w dodatku z błędem. Programóje przez "u" zamknięte WTF??!!

Patrze sobie na twój profil i widzę tak:

Hobby: C++, asembler, HTML

o.O

Jak programujesz w C++ to co za problem ???

P.s

Moim zdaniem jesteś kolejną lamą, która nie umie sobie poradzić z tak trudnym pytaniem...

EDIT:

Bez urazy.

EDIT2:

Od czasu do czasu trzeba takiego posta walnąć bo nikt nie myśli.

Polecam C++ resztę tematów z tym związanym masz tu na forum :)

GrottyCracker22.png
Opublikowano

Hahaha goscio zajebisty

ty znasz C++ i nie mozesz sobie z tym poradzic?

fail.

Nie znam tylko się interesuje ;>

Pozatym pytałem o wskazówki a jak nie masz nic do powiedzenia do nie pisz i tyle. Pozdrawiam i bez urazy

Opublikowano

a co to znaczy interesuje się?wtf?

Cytat

Orientacja seksualna polega na tym, że jeden mężczyzna lubi blondynki, drugi szatynki, że jedna pani woli umięśnionych mężczyzn a inna chudych intelektualistów. Homoseksualizm nie jest orientacją jest chorobą za którą homoseksualiści nie ponoszą odpowiedzialności. Pewna grupa ludzi rodzi się upośledzona fizycznie, na przykład bez ręki ale czy to znaczy, że wszystkim zdrowym powinniśmy też obcinać ręce? Nie, powinniśmy zapewnić im protezy. Obowiązkiem państwa jest zapewnienie homoseksualistom, jak wszystkim upośledzonym fizycznie czy psychicznie profesjonalnej opieki medycznej.

Opublikowano
Hahaha goscio zajebisty

ty znasz C++ i nie mozesz sobie z tym poradzic?

fail.

Pytasz się w jakim języku programować i to w dodatku z błędem. Programóje przez "u" zamknięte WTF??!!

Patrze sobie na twój profil i widzę tak:

Hobby: C++, asembler, HTML

o.O

Jak programujesz w C++ to co za problem ???

P.s

Moim zdaniem jesteś kolejną lamą, która nie umie sobie poradzić z tak trudnym pytaniem...

jezu, skąd u was tyle agresji? ta złość i nienawiść to istny rak który czuć wszędzie gdzie większość to polacy, na forach, na polskich serwerach...czasami człowiek ma niesamowitą chęć wyemigrować na stałe na zagraniczne strony, gdzie ludzie nie skaczą do sobie do gardeł na każdym kroku -.-

wracając do tematu:

Pet Party...tak sobie na to patrzę i na pisanie bota...hmm, obstawiam że na początek to nie jest najlepszy pomysł, bo to jest w większości flash, ewentualnie mógłbyś podejrzeć jakimś wiresharkiem w jaki sposób to się "synchronizuje", ale wątpię żebyś zdziałał coś mądrego(jak na początkującego, oczywiście).

Jak chcesz się pobawić w pisanie botów, to znajdź grę, która:

1.jest cała w htmlu/php(jakiś thecrims czy ogame, może? xD), bez żadnych udziwnień jak flash czy js

2.nie ma captchy(omijanie owej...jest możliwe, ale nie jest to jednocześnie proste)

3.wszystkie zapytania lecą w getach(ale to akurat nie jest konieczne - jakby co, POST większość języków też obsługuje)

Znajdujesz ową grę, rozgryzasz algorytm "co jest potrzebne"(np.czy co jakiś czas powinno coś wysyłać, czy atakować, chodzi o perspektywę gracza). Potem idziesz tą samą drogą, ale odpalasz Operę Dragonfly/Firebuga i sprawdzasz jakie zapytania lecą do serwera gry, do jakich plików, jak wyglądają, jak logować się na konto, itd.

To wszystko składasz w jakimś programie(do pisania botów polecam osobiście perla, WWW::Mechanize czy LWP::Simple lub useragent ftw, a wyrażenia regularne przy cięciu ważnych informacji ze stron to już w ogóle rox), a ma składnię dosyć podobną do PHP, więc sporo i tak byś wiedział. I to właściwie tyle.

Opublikowano

Mógłbyś zastosować ControlClick , _ImageSearch , Mouse Move do tego Jakas petla , hotkey'e ...

Gotowca Ci nikt nie poda więc spróbuj sam to zrobić , jeżeli masz już kawałek kodu , to wklej go tu pomożemy Ci co i Jak .

Pozdrawiam

Zbieram + : D

Opublikowano

@Coocainek12

Najpierw naucz sie czytac, a potem pouczaj innych. Napisal, ze nie chce opcji, ktora porusza kursorem.

@Topic

Najlatwiej skozystac z biblioteki IE.au3 , i takich funkcji jak _IECreate, _IENavigate itd...

Potem do szybszego dzialania WinHTTP, ale to juz wyzszy poziom xD

Niestety, tak jak juz pisali, gotowca nie dam, ale zycze powodzenia.

Opublikowano

A czy mógłby ktoś podać link do bibliotek takich jak ImageSearch controlClick itd.? Bo link znaleziony na forum z ImageSearch nie działa;(

Opublikowano

http://www.autoitscr...attach_id=30140 - Imagesearch

http://www.autoitscr...docs/functions/ - ControlClick i nie tylko. albo po prostu odplasz ScITE i F1.

bardzo dziękuje

Mam coś takiego... Ale nie wiem za bardzo jak tego użyć ;(

#include <ImageSearch.au3>
HotKeySet("{F9}", "SEARCH")
HotKeySet("{F10}", "KONIEC")
SEARCH()
Func SEARCH()
       Global $X, $Y
       While 1
               $RESULT = _IMAGESEARCH("C:\bmp\ryjek.bmp", 1, $X, $Y, 10); musi być w formacie BMP 
               If $RESULT = 1 Then
                       ;MouseMove($X, $Y, 3)
                       MouseClick("left", $X, $Y, 1, 0)
                       ExitLoop
               EndIf
       WEnd
EndFunc   ;==>SEARCH
Func KONIEC()
       Exit
EndFunc   ;==>KONIEC
While 1
       Sleep(100)
WEnd

Opublikowano

A co was interesuje, co jego interesuje?

Od kiedy informacje udzielane w profilu są wiążące?

- - - - - - -

Odpowiednie metody botowania aplikacji flashowych to dekompilacja do actionScript'u, analiza, i skanowanie Cheat Engine'm.

Żadne CPUżrące ImageSearch.

Ta sygnatura jest pusta.

• 6 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...