Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Forum] Portal

Portal nowe forum na mpcforum.pl  

10 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jeste? za powstaniem forum o grze Portal i jego kontynuacjach?

• Tak, w sumie to dobry pomys?
      9
    • Nie
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mam propozycję dodania kultowego już (a nawet żywej legendy) tytułu Portal (od valve).

254689d1280862154-sammelthread-half-life-portal-reihe-portal-logo.png

portal-2-logo.jpg

Krótko o grze (z wiki.):

Portal – gra komputerowa z gatunku first-person shooter, wyprodukowana i wydana w 2007 przez Valve Corporation. Jej wersja pudełkowa miała premierę w zestawie The Orange Box. W 2011 został wydany jej sequel, Portal 2.

Portal stworzono jako semi-sequel dla darmowej gry Narbacular Drop, stworzonej przez DigiPen Institute of Technology. Twórcy tej gry zostali zatrudnieni w Valve.

Gra opiera się na wykorzystywaniu Aperture Science Handheld Portal Device, podręcznego urządzenia, które tworzy portale na płaskich powierzchniach, pozwalając na swobodne podróżowanie oraz interakcję pomiędzy dowolnymi dwiema lokacjami w przestrzeni trójwymiarowej. Portale tworzyć można jedynie na płaskich powierzchniach. Jeśli portale zostaną stworzone na różnych płaszczyznach, powstaną wahania geometrii i grawitacji, na przykład przechodząc przez portal na ścianie prowadzący do portalu na ziemi, przechodzący zostanie odepchnięty przez grawitację ziemi przed portal na ścianie. Jednocześnie mogą być tworzone tylko dwa portale, tak więc przy stworzeniu nowego portalu, wcześniej powstały portal znika. Urządzenie działa też jak gravity gun z gry Half-Life 2, czyli może podnosić i trzymać obiekty, chociaż nie można nim rzucać obiektów na taką odległość jak przy użyciu gravity gun.

Działanie urządzenia przedstawia wydany zwiastun, przyjmujący formę filmu wideo wprowadzającego w technologię Aperture Laboratories (w pierwszym wideo nazwa była pokazywana jako Labratories) i testujących ją osobników. Wideo jest podzielone na sceny schematyczne i tzw. "przykłady w świecie rzeczywistym".

więcej w:

To jest ukryta treść, proszę

Filmik z gry (Trailery):

PORTAL

PORTAL 2

Co by się mogło znajdować w forum?:

- Gameplaye

- dyskusja ogólna na temat gry

- pomoc w poziomach

- pomoc w problemach z grą

- zaproszenia do wspólnej gry (element w Portal 2 o nazwie "Współpraca")

- modyfikacje tekstur

- modyfikacje gry

- zabawy z hackowaniem portala (np większy skok przy pomocy cheat engine i wiele innych)

- i inne...

Jestem dobrym znawcą tej gry (jak i fanem czego nie ukrywam). Widziałem że Crysis doszedł no to może i portal? Obie gry bardzo cenię i obie wytyczają kierunki rozwoju w grach (fizyka, grafika itp.).

Czemu akurat portal?

- Gra się rozwija i jest niesamowitą grą logiczną

- nie łatwa do modyfikowania ale i także nie trudna

- Jest unikalną w swoim rodzaju (odwzorowania fizyki i poziomów)

- wiele innych... samemu trzeba odkryć grę (wciąga przy pierwszym kontakcie).

Portal_2___GI_Cover_Wallpaper_by_dj_corny.jpg

Zapraszam do wypowiadania się.

Edytowane przez Zkumeku

9obpmnjr.png

Opublikowano

Te dwie gierki są po prostu zajebiste.

Sam się o tym przekonałem i jestem jak najbardziej ZA!

Ale są dwa minusy.

Przejdzie się SP, Cooperacje i już będzie koniec zainteresowania działem.

Nie wiem czy są cheaty.

w83od2.jpg

Opublikowano (edytowane)

@Up... ale jest Portal2 z multi i z tego co kumpel wyczaił dodatkowe poziomy do niego.

Co do hacków to podobno są.Są też modyfikacje.

Jest także np Console Command do portala:

Co do hacka to trudno by nie było do tego zrobić...

Edytowane przez Zkumeku

9obpmnjr.png

Opublikowano

Gra się nie rozwija. Raz na rok? dwa? wyjdzie następna część. Do tego jest płatna (ta, ta pirat...) Do tego dużo warzy. A co do czitów odpalaj Cheat Engine -,-... NIE...

:makka: DajGrzdyla - s.56 Diumar  <3  <3

808911489533930136490.jpeg

• 2 tygodnie później...
  • Dodaj nową pozycję...