Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poradnik dla zielonych Jak grać w Shaiya na 1lvl +

davids253

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich dziś zaprezentuje wszystkim początkującym graczom grających w Shaiya PORADNIK . Jest on poświęcony dla właśnie Ciebie ! Zapraszam do Subskrybowania kanału pytania dotyczące gry proszę zadawać na PW na YT . Dzięki

PS.Gracze doświadczeni proszę nie komentować tego w głupi sposób nie każdy ma łeb do gier na nową grę trzeba poświęcić trochę czasu aby coś o niej wiedzieć ;)http://www.youtube.com/user/ExpertyszynStudio?feature=mhee :D

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Lajciana strona... Typowo "słistaśne" małpeczki etc. Ale dzięki temu jeśli będziesz biegał po 1-60 kręcąc poradniki to może wpadniesz na mnie ]:->

Nie byłbym sobą gdybym zostawił ten temat bez komentarza, więc... ;)

Typowe u postaci magicznych maltretowanie klawiatury ciągłym wciskaniem "1" - strzałki (spokojnie, nie jest to obraza - każdy tak ma :D)

Muzyka.. W pierwszym filmiku zdecydowanie za głośno. W drugim jest lepiej ale też trochę mogłeś ściszyć.

Parę błędów, np. Lapizja nie służy do dawania bonów lecz do podkręcania na + (+1, +2 etc.)

Bony są normalne w itemie który dropniesz, bądź jakie wykręcisz za pomocą Runy Odtworzenia (Item Shop). Itemów questowych nie można kręcić.

Miałem wrażenie, że nie wspomniałeś o lapisach (do wkładania w eq, w celu zwiększenia statów)

Burza "mało zadaje" orkom, ponieważ jest skillem z Ele wiatru.

Żeby efektywniej expić pogiem (czyt. magiem) musisz zapamiętać schemat:

... Ogień -> Wiatr -> Ziemia -> Woda -> Ogień ...

Oznacza to, że ogień dobrze działa na wiatr i więcej zadajesz mobowi z ele wiatru. W przypadku jednak gdy ogniem zaatakujesz wodę, będziesz miał dużo mniejsze obrażenia. To na początku wydaje się być dziwne i chaotyczne, lecz trzeba to ogarnąć, jeśli chcesz do czegoś dojść.

Pewnie było by coś jeszcze, ale widocznie nie zwróciłem uwagi. Fakt, że gdyby była strona Darków, było by to ....... :> Ale ogółem plusik za poradnik - na zachętę.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hmm, plusik za chęci - w końcu poradników dla początkujących jest wiele, ale tylko w formie pisemnej a tu można się co nieco dowiedzieć i zobaczyć co i jak.

PS. Będzie coś o lapisach?

Dla osób zainteresowanych grą Shaiya

s1 Thesan, Dark Sin 16Lv+, zakładamy gildię.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...