Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam!

Chciałbym się was zapytać jaki to plugin:

1.Wchodzisz do jakiegos domku i na jego terenie mozesz cos zrobic np sprzedac jakies itemki, lub cos innego, ale tylko na jego terenie.

Hehe jagby ktos wiedzial o co mi chodzi to prosze o odpoweidz:)

2.Jest jakis plugin co daje mozliwosc zrobienia miasta, tak ze na jego terenie nie mozna np sie bic itd, lub co tworzy tak jagby mur ?

3. Taki plugin co daje zawody np. ze tylko zemieslnik moze robic/naprawiac narzedzia, gornik moze tylko kopac wegiel/zelazo itd?

4.Jeszcze takie cos jak rangi np ze gracze z najmniejsza ranga nie moga budowac, juz lepsza ranga moze i tak np dojdzie do krola ze wszystko moze:)

Edytowane przez karwunus

Jak pomogłem daj + :)

Admin Cienia
Opublikowano (edytowane)

Pierwszy to będzie plugin iConomy , drugie jeśli dobrze Cię rozumiem chodzi o zabezpieczanie np. przed zniszczeniem to WorldGuard. Trzecie nie rozumiem co masz na myśli, może GroupUsers ?

Edytowane przez TCQ

1294477714-U1.png

Opublikowano (edytowane)

W iConomy mozna zrobic takie cos ze zaznaczasz teren np kupowania i tylko tam mozna sprzedawac itemy?

W drugim chodzi mi zeby na terenie miasta nikt nie moglby sie bic, a zeby w tym miescie bylyby jeszcze mnie jsze dzialki zabezpieczone cuboidem.

W 3 zobacze to chyba to:) (emm.. a ten plugin jest na bukkit? bo jakos nie moge znalezc)

//edit dodalem 4 pytanie:)

Edytowane przez karwunus

Jak pomogłem daj + :)

Admin Cienia
Opublikowano

No to do zabezpieczania cuboidem służy właśnie plugin World Guard, który wymieniłem. Na forum jest temat dot. pluginów, polecam przeczytać:

To jest ukryta treść, proszę

1294477714-U1.png

Admin Cienia
Opublikowano

Sorki zapomniałem o jednym z twoich pytań, do nadawania uprawień to plugin Permissions . Możesz je pobrać w linku który podałem, lub na bukkit.org

1294477714-U1.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...