Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[J.Polski] Opis sytuacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na jutro mam napisać opis sytuacji a ja jestem zielony... bo nie było mnie na lekcjach powie ktoś jak napisać, lub pomoże przy napisaniu ^^??... ;p Tak wygląda polecenie "Przeniesiono cię do świata "kamieni na szaniec". Tam bierzesz udział w jakieś akcji małego sabotażu - wymyślonej przez ciebie, nie opisanej w książce. Przedstaw te akcje w formie opisu sytuacji. Zachowaj narracje 3-osobową."

Opublikowano

[...] Gdy dowiedzieliśmy się, że złapali Rudego postanowiliśmy zrobić napad na komisariat Niemców, aby go odbić. Wszystko miało odbyć się wieczorem, podczas zmiany warty. Przed całą akcją szpiegowaliśmy i zapoznawaliśmy się z całą posesją, a następnie zrobiliśmy plan naszego napadu. Wszystko mieliśmy przygotowane. Miało to się odbyć w sobotę wieczorem podczas zmiany warty w areszcie. Niestety były problemy z zaopatrzeniem się w amunicję, tak więc straciliśmy dwa dni podczas, których Zośka próbował załatwić broń. W końcu ! Nadszedł ten dzień, byliśmy gotowi do tego i pełni strachu jak i zdeterminowania. O godzinie 20:00 była zmiana warty, na miejsce przybyliśmy już trzy godziny przed czasem, żeby wszystko dokładnie ustalić. Czekaliśmy niecierpliwie i z nadzieją, że wszystko pójdzie zgodnie z planem. Dziesięć minut przed zmianą warty Zośka rozdał bronie oraz klucz do celi, który załatwił od listonosza, który przynosił codziennie pocztę do komisariatu. Wybiła 20:00, zgodnie z planem była zmiana warty i mieliśmy 10 minut na to, aby wejść po Rudego i wyjść tylnim wyjściem tracąc jak najmniej amunicji. Ruszyliśmy bardzo szybko. Weszliśmy bez problemu, lecz potem zaczęły się "schody" nie wiedzieliśmy, że przy celach stoi dwóch strażników, którzy na szczęście byli nietrzeźwi co dało nam przewagę. Alek jako pierwszy zaczął strzelać, a my go osłanialiśmy. Teraz wszystko musiało się odbywać szybciej, gdyż strzelanina była głośna. Wszyscy rzucili się, aby otworzyć celę Rudego. Sądząc po jego twarzy był bardzo zdziwiony. Gdy już wyszedł daliśmy mu broń i powiedzieliśmy, że uciekamy tylnim wyjściem. Na szczęście gładko poszło z ucieczką. Przed komisariatem czekał na nas samochód, którym szybko odjechaliśmy. Nazajutrz była wielka afera w gazetach o tym "odbiciu". Rudy wtedy zrozumiał jak bardzo jesteśmy do niego przywiązani i nie ważne jak, gdzie i kiedy zawsze będziemy sobie pomagać.

Jak chcesz to wnieś jakieś poprawki :D Jest sobota i 22 i może troszkę składnia jest niedobra, ale lepiej coś niż nic xD

1313652013-U173186.png

Opublikowano

Wielkie dzięki. Troszkę wniosę zdań bo mam to mięc na 25-30 zdań. Napisz na PW co chcesz w zamian :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...