Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] ze spolszczeniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Jako że udało mi się jakimś cudem postawić serwer na plikach 2010 chciałbym go spolszczyć ale go końca mi to wychodzi. Zaczełem od wgrania spolszczonego item proto, mob proto, i locale lua ale dalej wszystkie npc sa po angielsku, i nazwy podnoszonych itemów też. Najlepiej jak by ktoś mi wytłumaczył od czego zależy że cześć jest po polsku mimo że w bazie "locale_name" jest po angielsku.

Mam klienta polskiego zpatchowanego

Za pomoc będą + lub - jak kto woli

2vuhg8m.jpg

Opublikowano

@UP EPIC FAIL Autor ma serwer na plikach 2010, na te pliki client musi być 2010... @Autor a czy po wgraniu tych plików nadałeś im prawa 777 ?

32265.png

W grach korzystam z nicków: NieDyskutuj, roofipl

Opublikowano

Jestem początkującym wiec trochę tego nie ogarniam. Pliki mam z stąd

To jest ukryta treść, proszę

a item_proto mam od "robo112". Jak wejde przez fz do folderu player i usunę item_proto a potem wkleję od robo to żadnej zmiany nie widać, w chatcie jak podniose item to wyświetlana jest nazwa po anielsku a w Navi name to krzaczki i lokale_name po angielsku. Tak samo po wgraniu mob_proto npc dalej w wersji English. A co daje te 777 bo skoro usunąłem stare i wgrałem nowe i dalej tabele w sql działają to chyba niema problemu?

2vuhg8m.jpg

Opublikowano

Powtórz jeszcze raz całą operację nie usuwając starych tylko zamieniając na nowe. Jak już to zrobisz to wtedy kliknij prawym myszki na ten plik co wgrałeś przez filezille, wybierz Prawa i wpisz 777. Potem reboot serwa i powinno trybić.

32265.png

Opublikowano

Zamiana ani nadanie praw nic nie dało, nawet usuniecie całkiem obu nie wywaliło błęda:/ Da się jakoś przenieś dane z tych trzech plików do navi ręcznie? Albo czy jak sam wpisze nazwy w locale_name to będzie to w czymś potem przeszkadzało?(n. zbugują się questy)

2vuhg8m.jpg

Opublikowano

Kurde, gdyby nie to że EasyVPN ma teraz konserwację i nie mogę wejść na serwer to spróbowałbym ci upnąć moje mob proto, item proto i locale lua ;x Jak easyvpn będzie działało i będę już mógł wejść na serw to wyślę ci moje pliki zobaczymy może to coś da ;p

32265.png

Opublikowano

Jak byś był tak dobry to fajnie by było. Plik locale.lua mi działabo widziałem że uriel coś pierdzielił po polsku i zakładanie gildi też. Da sie jakoś otworzyć ten plik MYD na winie?

P.S Leci ci 5 i + a innym po +

2vuhg8m.jpg

Opublikowano

W navicacie możesz go otworzyć i tam edytować locale_name. Jeżeli nic innego nie ruszysz to nie powinieneś zepsuć ;d

32265.png

Opublikowano

Heh ale noobek ze mnie:P Wystarczyło zrobić restarta maszyny a ja myślałem że komenda /etc/.. wsatrczy. Najwidoczniej cała baza w ramie fruwa i usuniecie jej z dysku nic nie robi

Temat do zamkniecia

2vuhg8m.jpg