Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft problem z serwerem

bartlomiej87

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie napotkałem się z problemem który polega na tym ,że nie mogę połączyć się na własny serwer Hamachi.Problem posiadają też inne osoby które próbują się połączyć z serwerem.Korzystałem z wielu plików serwerowych i dalej było to samo.Wszystko mam skonfigurowane poprawnie lecz gra jakby nie widzi serwera(non stop jest łączenie i po czasie wyskakuje komunikat błąd łączenie z serwerem connection timed out:connect).Nie działa to na Hamachi i to mnie najbardziej dziwi ;/.Jeżeli to pomoże to jest mój adres ip 10.7.165.163 jest to ip wewnętrzne więc to w tym może tkwić problem.Lecz dlaczego serwer nie działa przez Hamachi?Korzystam obecnie z plików krzysztofy.

Opublikowano

szuka servera... i go nie odnajduje... błąd w konfiguracji severa. Niektórym nawet nie chodzi na hamachi a no-hamachi chodzi jak trzeba. Jeśli ty sam nie możesz się połączyć (nawet na wewnętrznym IP) to problem stoi w serverze (najzwyczajniej coś źle robisz). I jeśli jest to twoje ip wewnętrzne (co mi się nie widzi raczej, coś znów knocisz) jest bardzo dziwne o.O

9obpmnjr.png

Opublikowano

Spróbuj wyłączyć zapory, noda itp.

w serwer.properties musisz wpisać ip z hamachi w linijce IP.

I musi ci łaczyć, nie ma innej możliwości :)

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Niestarty dalej występuje ten sam problem, w serwer proporties wszystko mam ustawione jak trzeba czyli:

#Minecraft server properties

#Sun May 15 22:56:33 CEST 2011

level-name=world

hellworld=false

spawn-monsters=false

online-mode=true

spawn-animals=true

max-players=20

server-ip=5.124.126.17

pvp=false

level-seed=

server-port=25565

allow-flight=false

white-list=true

spawn-protection=16

Dalej występuje ten sam problem, na pewno problem nie tkwi w plikach ponieważ nie działają mi żadne a u kolegi działają.Jak to coś pomoże to system operacyjny to Windows 7 Home premium x64 posiadam router

PS:To samo się dzieje gdy w pozycje server-ip wpisuje IP z pierwszego postu.

Opublikowano

Jestem na tym etapie screen:

wqsv8k.jpg

Następnie podejrzewam, że trzeba wziąć nową regułę czyli kolejny screen:

2502jap.jpg

i tutaj nie wiem co dalej co zaznaczyć i jak dalej postępować?Proszę o pomoc.

• 5 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...